Náš lov

Kaprové revíry MsO SRZ Košice, revíry Rady SRZ Žilina a ostatných organizácií SRZ.

Re: NÁŠ LOV

Poslaťod XpeterX » Sob Dec 26, 2009 3:27 pm

sobota bola (este stale je) celkom zaujimava na nejaku dobru rybacku. Boli ste dnes niekto posediet pri vode? ako sa darilo? Skoda ze som spal ako zabity po nocnej, lebo som rozmyslal ze je ten vhodny cas ale uz je neskoro...
XpeterX
Diskutér
Diskutér

Poslaťod martino5 » Sob Dec 26, 2009 9:26 pm

skusim zajtra prebehnut niekde k vode...sice ešte neviem kde presne ,ale niekde vypadnem asi už na poslednu tohtoročnu rybačku niekam povlačit ,možno asi to bude Ružin,len neviem je zamrznuty ,či da sa len okolo hausbotov pochytat?..ale nevadi ,ked nebudu ryby tak sa aspon prejdem okolo vody ;) ;)
martino5
Diskutér
Diskutér

Poslaťod rybopet » Ned Dec 27, 2009 10:00 pm

Také kakako Ružín som dávno nevidel,ale dva ostrieže prišli na gumku
rybopet
Hyperaktívny diskutér
Hyperaktívny diskutér

Poslaťod martino5 » Ned Dec 27, 2009 11:06 pm

No tak ja som dnes pobehal popozerat ako to vyzera na našich vodach ,Hornad išiel v podstate čisty ,ale dost vysoky..dalo sa povlačit ale s problemami,Ružin vačšinou zamrznuty a ako bolo vyššie spomenute ,aj špinavy ,ale nad murom vyrovnavačky a aj z druhej strany /Bujnisko/ ,celkom dobre vyzeral,aj zopar rybarov tam bolo,ale nakoniec som skončil v Družstevnej na Hornade-tam sa mi to pozdavalo najviac ,hoci som nič nechytil :lol: ale možno ešte do konca roka niečo stihnem ;)
martino5
Diskutér
Diskutér

Poslaťod Eko » Pon Dec 28, 2009 1:23 am

Ahoj Martin:)...do kelu sezona skoncila ani neviem ako a ani sme nestihli nejaku tu poslednu expedicnu rybacku akosi :) ....si bol vlacit jak je druzstevna alebo si chytal na tazko?....ja osobne si uz zachytam niekedy na buduci rok ....uz nech je jaar vuaaaa :D :D
Obrázok užívateľa
Eko
Pretekár
Pretekár

Poslaťod maro » Str Dec 30, 2009 4:21 pm

Dnes na Ružíne, na jednom nezamrznutom oku, sa zadarilo cez obed 8 ostriežikov 15-20 cm dlhých a zopár nedobraných záberov. Bol som milo prekvapený. Jediné, čo zobrali boli pooomaaaliiinkyyyyyyy ťahané tmavé malé strímre mojej výroby. Zábery boli megajemné, skôr som ich videl na chvejivej špičke ako cítil, hodil by sa jemnejší prút ako moje 3-15 g Mikado ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod rarasto » Str Dec 30, 2009 6:27 pm

dnes po obede rybárska rozlúčka s rokom 2009, rokom v ktorom som nemal veľa pekných rýb na prúte a aj tých pár čo bolo sa mi väčšinou zdolať nepodarilo. Vybral som sa ako inak na Hornád. Jeden pohľad na neho mi stačil aby som pochopil, že dnes to nebude o tom nájsť miesto kde sa vyskytujú ryby, ale skôr o tom nájsť miesto kde sa dá ako tak vláčiť. Takže to bolo viac o chodení ako love, ale nakoniec som jedno také miesto našiel. Po asi 5tich minútach lovu som opäť raz ťahal vobler proti prúdu asi 2 metre od brehu keď v tom zrazu, bez nejakého zjavného záberu, cítim že to ide nejako ťažšie. Po pár sekundách mi došlo, že to nebude tráva, ani konár, ale ryba. Poslušne sa dala pritiahnuť až takmer pod nohy kde sa na chvíľu zalesklo asi 40cm "strieborné" telo čohosi, čo sa podobalo najskôr na podustvu, jalca, alebo žeby dúhaka?! Vzhľadom na pokojné zdolávanie najskôr to prvé. Tak som ju skúsil dvihnuť k hladine no to som nemal robiť, rybe sa to zjavne nepáčilo a zrejme kvôli nie práve super jemne povolenej brzde (ved načo, 18ka musí niečo vydržať,)) sa asi vyrezala. Vobler bol niekde v okolí hlavy, ale kde to ani srnka netuší takže ťažko povedať či ryba išla po nástrahe, alebo len nástraha po nej,) Tak som to skúšal dalej. Po asi 10tich minútach som sa zmieril s tým, že tá ryba bola fakt podseknutá lebo záber akosi stále neprichádzal. Tak som si povedal že posledný hod a pôjdem nájsť nové miesto "plné rýb". Keď už bol vobler takmer pri mne tak prišla neskutočná šupa a ryba si z už trošku jemnejšie dotiahnutej brzdy vzala v 3 "dávkach" asi 4m vlasca a potom fakt neviem prečo čau parky vypla sa. Rybu som nevidel, tipoval by som jalca, možno pstruha, veľkosť určite gigantická kedže sa vypol :) (ale také vŕŕŕŕ vie urobiť aj 30ka jalec takže fakt neviem čo to bolo...). No a tak sa z presunu nič nekonalo a ďalej som mrzol na tom istom mieste. V priebehu dalších asi 10tich minút som mal ešte 2 zábery, obe dosť jemné, pri prvom som ešte cítil chvíľu rybu, pri druhom ani to. Potom ma už zima premohla, musel som sa hýbať. Neviem kde som robil chybu, asi to chcelo trošku jemnejšie "nádobíčko" ale to by bolo zase o tom, že ak by som sekol väčšiu rybu a tá by sa vybrala do prúdu, tak asi by som si zabehal trošku po brehu a možno by ani to nepomohlo. Kto vie, zima rozhodla za mňa. Ďalšie také "chytateľné" miesto som už nenašiel, voda tečie až veľmi dravá na môj vkus...
Čo dodať na záver - posledná moja rybačka tohto roku bola asi taká ako celý rok, nič extra čo sa týka úlovkov, aj keď kontakt s rybami bol... snáď rok 2o1o bude veselejší,)

Všetkým poctivým rybárom želám veselého Silvestra a v Novom roku čo najviac nielen rybárskych úspechov. ...a rybám želám aby pod vodnou hladinou videli čo najmenej známok ľudskej (ne)vyspelosti, na hladine čo najmenej PET fliaš a na brehu len uvedomelých ľudí, ktorí ich nebudú vnímať ako kusy mäsa, ale ako živé tvory, ktoré majú rovnaké právo na život ako oni.
Petrov zdar.
rarasto
....
....

Poslaťod pohodiiicka » Str Dec 30, 2009 6:35 pm

Vcera cez obed na chviľu s plaváčikom. Podarili sa 2 pekné podustvy, 3 jalci a kopec beličiek.
pohodiiicka

Poslaťod Eko » Štv Dec 31, 2009 11:52 am

no ja som vybehol 29-teho na hornad hned po nocnej cize mi nebolo najlepsie ale ved poslednu rybacku v tomto roku kto si neda hehe:)...skusili sme to pri ždani , ale tam tiekla nenormalne velka , spinava voda tak odtial sme sa vybrali po hodine a pol cca ku splavu co je pri velkom tescu ...naaaadherne cista voda bol som velmi prekvapeny tak davaj do vody navnady:) ...po 2 hodkach boli nejake mini zabery a kamaratovi po navnade sli jalce az ku brehu ale nechnapli to...a ako na potvoru kamarat to zbalil siel pomaly do auta ja som povedal ze pohazdem este 5 minut a vtedy to trosku slo po dvoch peknych stuchnutiach co som mal tak na treti kraaat sa mi podarilo prilaakat na moju navnadku kraaasneho maleeeho pstura potocneho tiez siel az ku brehu za navnadou a dobre ze nie pri nohach som ho mal a az potom chnapol... bolo to velmi pekne len skoda ze sa nepichol dobre lebo mi padol ked som ho vytahoval ....tak to bolo vsetko chytal som sice 4 hodiny ale ten pstruzik na konci ma velmi potesil aj ked som si ho nepotazkal v ruke :D :)

tak vsetko dobre do noveho roku a veeeeela velaa peknych ulovkov vam prajem a hlavne aby to zdravie sluszilo lebo to je najpodstatnejsie v zivote :)
Obrázok užívateľa
Eko
Pretekár
Pretekár

Poslaťod rybopet » Ned Jan 03, 2010 10:32 pm

Prvá rybačka sa vydarila nadmieru.Ružín pri Marici úplne rozmrznutý a ostriežiky boli pri chuti.Brali aj 7 cm smáčky.Bolo super!
rybopet
Hyperaktívny diskutér
Hyperaktívny diskutér

PredchádzajúciĎalší

Späť na Kaprové revíry

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť