4-0631-1-1 Hornád č.1b

Kaprové revíry MsO SRZ Košice, revíry Rady SRZ Žilina a ostatných organizácií SRZ.

Re: 4-0630-1-1 Hornád č.1

Poslaťod orim » Pon Dec 19, 2011 9:08 pm

normalka, ako keby si isel na zubaca na tazko, neviem feeder sa mi nezda moc dobry na tento sposob lovu, skor nejake tvrdsie udice, to radsej tie kaprarky 3,6m, ak chytas na policajta tak by to malo byt v pohode...urcite nenahadzovat daleko od brehu, cca takych 5metrov (to uz pocitam ten dopad olova na dno), aj menej...haciky pouzivam jednohaky c.2 alebo 1, ale lepsie dvojhacik a presit rybku, tak mas väcsiu istotu, ze o neho neprides...montaz uplne jednoducha cca 30g olovo a asi polmetrovy nadvazec, ja pouzivam na nadvazec 30tku silon, alebo stredne hrubu kaprarsku snuru...bojovny je iba pri kraji, tahas ho ako drevo a pri kraji sa zacne pekne zvrtat, takze si aj uzijes trosku bojovnosti :P ...tak nastrahu si je najlepsie nachytat na jesen a dat do mrazaku, ja chytam na male cervenicky, skusal som aj dazdovky, ale bezuspesne, ale bolo to len raz, takze to nemusi nic znamenat, predsa viac verim tej rybicke :D ale da sa este aj na pecienku, kt normalne kupis v obchode a najlepsie ju nechat nejaky ten cas postat, aby zacala fajne pachnut, potom narezes na mensie, alebo väcsie kocky, alebo aj pasiky (to uz je na tebe-fantazii sa medze nekladu)...len na pecienku som este neskusal, tak neviem aku to ma ucinnost, ak mi dojdu rybky, tak urcite vyskusam aj na tento sposob lovu - nebudem mat na vyber, alebo mozno to vyskusam aj teraz niekedy najblizsie, co ked na pecienku beru lesie ako na rybku :roll: a este aj rozne skelety z rybky sa daju pouzit, mozno aj vnutornosti...tak neviem ci je dobry napad to tu takto verejne prezradit ten dany usek kde chodime my - my sme na miena natrafili uplne nahodne este niekedy v septembri pri chytani kapra a v takom useku kde by sme ho vobec necakali, skoro stojata voda a od vtedy tam chodime uz viacmenej na istotu...ale myslim si ze sa vyskytuje po celej dlzke hornadu co sa tyka mesta, samozrejme len na urcitych usekoch, nehladal by som ho niekde v tom najsilnejsom prude, skor nejake tie tisinky s hlbokou vodou, alebo mierne tecucou vodou so skalami pri brehu (aj ked tam kde chytame my niet po skalach ani stopy 8-), ale ked je cista voda tak vidiet ze su nejake trosku hlbsie pod brehom) a pod.
orim
Diskutér
Diskutér

Poslaťod TATTOmen2 » Pon Dec 19, 2011 9:28 pm

A CO TAK SPLAV PRI RYBE?..VCERA som tam videl zopar "mienovacov"....ja som vyskusal zopar miest a len jedno z nich mi priniesol uspech.
TATTOmen2
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Poslaťod orim » Uto Dec 20, 2011 3:17 am

preco nie, je tam dost nadejnych miest, ako aj pod splavom, tak aj nad...
orim
Diskutér
Diskutér

Poslaťod XpeterX » Uto Dec 20, 2011 9:41 am

Orim dakujem za detailny postup ako na miena, uz len mat to stastie :) Lovi aj pred zotmenim, alebo je zasadovy a pocka si az na tmu? Aby som tam nemrzol od obeda ked mi staci prist o 16tej k vode :)
XpeterX
Diskutér
Diskutér

Poslaťod Sten » Uto Dec 20, 2011 12:22 pm

Myslim ze ti uplne postaci prist tesne pred zotmenim. Ja chodievam najcastejsie na Laborec a Bodrog a najlepsie brali Miene okolo 7 podvecer . Co sa tyka Hornadu tak to bolo viacmenej to same. Len si daj pozor na ukoncenie lovu podla zakona. :)
Sten
Diskutér
Diskutér

Poslaťod kura11 » Uto Dec 20, 2011 12:38 pm

no lenze teraz sa uz stmieva o pol 5 tej...
kura11

Poslaťod Martinbati » Uto Dec 20, 2011 12:41 pm

tolko o tych mienoch, asi si na nich vyjdem aj ja :)
Obrázok užívateľa
Martinbati
Aktívny diskutér
Aktívny diskutér

Poslaťod orim » Uto Dec 20, 2011 2:47 pm

ja prichadzam k vode o 15tej 16tej to uplne staci - zbytocne ist skor, len by si zbytocne premrzol, a najlepsie beru medzi 17 a 18, väcsinou uz od tej pol siedmej do osmej nemam ani zaber a zatial vsetky som chytil iba po tme...dnes som sa chystal opät, ale je dost kosa a pofukuje aj mierny severacik, takze bude este o to väcsia kosa :? takze asi az v piatok - ma byt teplejsie a potom este aj mozno niekedy medzi sviatkami, ak pocasie dovoli ;)
orim
Diskutér
Diskutér

Poslaťod basta » Uto Dec 20, 2011 3:58 pm

Dobre chlapci, pustili sme ich 3 500kusov(mieň1 - cca12cm) v roku 2008 a ešte nejaké sú, treba ich čím skôr vytrepať, lebo sa za chvíľu idú množiť, narobia zbytočný bordel v Hornáde. A aby sa náhodou nepremnožili. :mrgreen: Potom budeme zase chodiť miene chytať na Laborec, Latoricu atď... Myslím, že všetko chce čas na zabydlení(aj znova vysadený mieň) a mali by sme im dať šancu.
basta
Hospodár
Hospodár

Poslaťod stewik » Uto Dec 20, 2011 4:13 pm

Ja by som tiež šiel skúsiť mieňa. Ale športovo, táže žiadne stresy :)
Chyť, urob fotku a pusti, aby bolo čo fotiť aj nabudúce.
http://stewik.mrk.cz/
Obrázok užívateľa
stewik
Diskutér
Diskutér

PredchádzajúciĎalší

Späť na Kaprové revíry

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť