4-0631-1-1 Hornád č.1b

Kaprové revíry MsO SRZ Košice, revíry Rady SRZ Žilina a ostatných organizácií SRZ.

Re: 4-0630-1-1 Hornád č.1

Poslaťod duhak » Str Feb 08, 2012 5:53 pm

Čo tak gumipuška, nepomohla by?
duhak
..
..

Poslaťod Martinbati » Str Feb 08, 2012 6:14 pm

mam diabolky, ked ma niekto zvysnu vzduchovku, tak cez vikend by som si siel zastrielat
Obrázok užívateľa
Martinbati
Aktívny diskutér
Aktívny diskutér

Poslaťod ste_fan » Str Feb 08, 2012 7:52 pm

martino5 píše:..keď to je tak,že media "mydlia" ĺudom hlavy ,že asi ake vzacne vtaky prileteli k nam ...a zachvilku ich asi budu krmiť ako kačky :evil: :evil:
viď dnešny dennik:
http://korzar.sme.sk/c/6250149/kormoran ... pradu.html
..napište nam niečo dole do tej diskusie ,lebo ma z toho "ochrancu" asi porazi :evil: :evil:

Najviac ma v tej diskusii pobavil príspevok, kde niekto kto vôbec nerozumie činnosti SRZ napíše, že rybári drancujú naše vody a nie tie vtáky čo sa tu prišli len nažrať...
kto si neváži malú rybu - nezaslúži si veľkú
"pohoda, klídek, kapríček"
Obrázok užívateľa
ste_fan
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Poslaťod Martinbati » Str Feb 08, 2012 8:07 pm

...milujem tie elkologicke kecky ze priroda sa s tym vysporiada sama :evil:
Obrázok užívateľa
Martinbati
Aktívny diskutér
Aktívny diskutér

Poslaťod maro » Str Feb 08, 2012 10:17 pm

ste_fan » Bohužiaľ to tvrdenie nie je ďaleko od pravdy ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod kura11 » Štv Feb 09, 2012 12:39 am

... ono je to tak ze kormoran je vtak co sa zivy rybami, je to zviera ktore uspokojuje svoje pudy a zakladom je hlad.. cize ono vobec nevidi ludi alebo polovnikov alebo rybarov, on vidi zradlo a to je velmi silny pud... bohuzial je to velmi vydrbany vtak... je na cloveku aby ho reguloval... ak tu bude 10 vtakov tak nech zeru ale 300 alebo ako minuly rok na radbuze v Plzni 2000!!!! to je nieco neuveritelne... oni sa prisli najest lebo su hladne... toto strielanie je kvapkov ale ono by to chcelo medzinarodne riesenia nie regionalne... proste drbat ich na hniezdiskach nech sa nekotia... preco bol v minulosti kormos ohrozeny??? meso sa srat neda, kozusinu to nema... dovod?? zrazu je polstorocie chraneny a pritom megapremnozeny vsade...
kura11

Poslaťod maro » Štv Feb 09, 2012 12:53 am

kura11 » Kormorán nie je premnožený. Človek mu svojou činnosťou zničil prirodzené prostredie, kde predtým fungoval, ale bohužiaľ sa kormorány prispôsobili tým, že si našli nové prostredie a to tam, kde ich máme dnes. A tu ryby nie sú pripravené na takéhoto predátora, preto ich dokáže na zimoviskách vyžrať. Prvý si to odniesol Lipeň a to v celej strednej Európe. Tento problém je nevyhnutné riešiť. Ale od začiatku sa na to zo strany rybárov išlo zle. Hlavným argumentom bolo, že "nebudzeme mac co lapac". Trebalo na to ísť s argumentom, že kormorán je ekologická katastrofa škodiaca komplexne tomuto regiónu, nie len egoisticky rybárom. Treba sa inšpirovať ochranármi, tí si vedia svoje záujmy presadiť. Lenže úroveň členstva SRZ je bohužiaľ taká aká je ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod kura11 » Štv Feb 09, 2012 1:41 am

Ano zaspali sme dobu ale ked uz sa zaciname prebudzat tak treba najst riesenia a jednym z nich je aj podpora PZ v oblasti odstrelu kormorana... PZ ktory maju prislusny rybarsky revir za humnom, ako sa povie... preco peniaze co sa vyzbieraju trebarz za 2% alebo z trestov nejdu na tuto cinnost, ved je to urcite podstatnejsie ako zarybnovanie... ono nahovno su ryby ked ich kormos do aprila vyzere do jedneho... ja polovnik nie som a aj keby v cudzom revíry by som veru len tak polovat nemohol... Otec je polovnik bez revíru lebo v dnesnej dobe sa obycajní clenovia neprijmaju, len pani ktorí daju sponzorske a nejedna sa o fazulky... kazdy rok dava do PZ myslava ziadost a uz asi 15-20 rokov nema revír... to ze si pan Harvanek a dalsi funkcionary strielaju hlava nehlava v cudzom reviry mi je tiez nejake divne.. mozna sa menia RL za PL... aj ja chcem PL rozumej plovne-rybarske listky je to tiez polopravda takze neberte to vazne co to citate...
kura11

Poslaťod basta » Štv Feb 09, 2012 2:30 am

Jano> neosieraj tu Harvánka, práve on vybavil poľovníkov a na svojom aute chodí strieľať kormorány aj so synom a poľuje v združení, ktorého je členom. Pri streľbe na kormošov jeden poľovník zmôže veľmi málo a nabehá kilometrov až-až. Vybavil na Rade aj nejaké náboje a čas strávený pri tejto činnosti venuje len našej organizácii. Zbytočnými invektívami odoberáte chuť do roboty ľuďom, ktorí to myslia dobre.(neplatí len pre Teba)
basta
Hospodár
Hospodár

Poslaťod kura11 » Štv Feb 09, 2012 12:23 pm

.. pisem ze je to polopravda alebo nepravda... takze asi tak...
kura11

PredchádzajúciĎalší

Späť na Kaprové revíry

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť