Náš lov

Kaprové revíry MsO SRZ Košice, revíry Rady SRZ Žilina a ostatných organizácií SRZ.

Re: NÁŠ LOV

Poslaťod Rotteno » Ned Júl 11, 2010 11:26 pm

No jasne ...mozme niekam niekedy vybehnut ... Tohto roku nejak na moju lasku kaprarinu nemam tolko casu ako by som chcel ... takze kratsie volna vybavujem feedrom a vlackou ....
Rotteno
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Poslaťod Eko » Str Júl 14, 2010 9:09 pm

Rotteno.... tiez nemam cas ist k vode na dlshie tak to nahradzam vlackou co ma aj dost bavi takze sa nestazujem velmi :)...ja som teraz ochorel jak pes toto teplo ma uplne znicilo... do dovolenky na sriavu mam 3 dni tak hadam sa dam dokopy...a potom sa snad spacha nejaka rybacka v auguste ;)
Obrázok užívateľa
Eko
Pretekár
Pretekár

Poslaťod rarasto » Štv Júl 15, 2010 2:28 pm

Včera večer po západe slnka som šiel popreháňať nejakých tých jalcov na hornád. Po hodine lovu ma bez úlovkov vyhnali od vody komáre. Stihol som akurát odtrhnúť jedného horneta. V poslednej dobe sa u mňa na hornáde stáva pravidlom, že keď odtrhnem vobler, príde väčšia ryba. ...žeby si hornád žiadal obede? ktovie, každopádne ten včerajší vobler ma už dnes tak nemrzí...,)
Dnes pred obedom, v tom dusne, ma už hornád nesklamal, aj keď dosť nečakane. Zabrodený len tak v plavkách prechytávam staré známe hlbočiny ale aj priezračné plytčiny do ktorých sa opieralo poludňajšie slnko. Práve z tých plytčín zakrátko zdolávam mini pstruha, hned poňom podobne veľkého (resp.malého:D) jalca. Na úvod nie zlé, vravím si, no nechcem dopichať všetkych krpcov v okolí tak sa skúšam radšej orientovať na tie hlbšie miesta. Skúšam oklamať jalce, pstruhy, potom podustvy vyskakujúce z vody všade naokolo, no nula bodov. Potešila ma len cca 60-65 cm mrena ktorá úplne kľudne a pomaly ťahala hore prúdom bez strachu ani nie meter od mojej nohy. Skoro som od strachu spadol do vody keď sa mi objavila v zornom poli hneď vedľa mňa. Krása. To mám rád na lete, síce človek počas dňa dokopy nič neuloví ale tak aspoň má pocit, že vo vode to fakt žije.
No ale späť k tomu čo som začal. Cca hodinka prelovovania tých hlbších partii priniesla len jeden nepremenený záber. Slnko pieklo stále viac tak si vravím "hajde domču". Na záver som si chcel spraviť chuť ulovením ešte jedného krpca na plytčine. Povestný posledný hod (jeden z desiatich samozrejme,)) a zrazu pozerám ako sa od dna odlepil domnelý kameň a ani nie 2m odo mňa okoštoval ten môj mini vobler. Prvých 10 sekúnd ani jeden z nás nevedel čo sa deje. Zásek sedel no ryba si z toho veľkú hlavu nerobila. Až potom pochopila, že niečo nie je v poriadku a začala sa jazda. Najprv hore prúdom, potom otočka a dole prúdom. Videl som, že je to slušný jalec. Po cca 10min boji hore dole, 12ka silon vydržal a zdolal som svoj osobák čo sa jalca týka - 48cm. Prekvapil, hĺbka vody v ktorej zabral ani nie 40cm. Jemu, a aj tým krpcom samozrejme, som dal ešte jednu šancu dorásť do väčších rozmerov, tak uvidíme či si nabudúce dajú väčší pozor...
rarasto
....
....

Poslaťod rybopet » Ned Júl 18, 2010 9:36 pm

Včera hosťovačka na Hornáde v S.N.Vsi.Pekná pstrúžkovláčka pri urbanfishingu priamo v meste.Pstrúžiky krásne ,hoci prcky,naj možno 25,ostatné od 15 do 20.Jak raz poobede rachlo vedľa mňa,nenarátali by ste do troch,v momente som bol v aute.
rybopet
Hyperaktívny diskutér
Hyperaktívny diskutér

Poslaťod kura11 » Pon Júl 19, 2010 4:14 pm

rarasto pekny lov, len by to chcelo viacej rybiek, tiez urban fishing?? cize v meste??? jalec 48cm potesi, hlavne taky hyperaktivny co sa taha 10 minut :-)))
kura11

Poslaťod Hunter » Uto Júl 20, 2010 12:18 pm

Fuuuuu prave som sa vratil z prveho lovu skoro po 2 rokoch.Už od piatej rana som sedel na brehu hornadu asi do jedenastej.Myslim ze som dopadol celkom slusne v podobe cca 10 nosalov od 32-38cm ,cca 8 mrien 30-36cm,1 kaprik cca 25 cm :) ,jedna krasna 45 cm-ová podustva,1 ploticka a 2 nestastni hruzikovia,plus dalsie kvantum neseknutych zaberov a vypnutych ryb....(vsetky ryby plavaju dalej,nielen tie ktore mi usli :-D )
Hunter
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Poslaťod rarasto » Štv Júl 22, 2010 9:11 am

kura11 - bol som mimo KE, a tych 10minút cca hlavne kvôli tomu že na "konci" zdolávania urobil pár výpadov dole prúdom ktoré som nedokázal ubrzdiť a potom som mal čo robiť s mojim prútom aby som ho opäť pritiahol na moju úroveň...
rarasto
....
....

Poslaťod rybopet » Ned Júl 25, 2010 11:44 am

Pri mojom pobyte v N.Zámkoch som objavil na rieke Nitra,kúsok nad mestom, čarokrásne miesto.Sútok dvoch ramien padajúcich cez skaly a pereje do hlbky asi 5 tich metrov a za tým daľšie pereje a víry plné bielej ryby,rabujúcich boleňov a podľa miestnych aj zubáčov a sumcov.Je to nádhera, vyzerá to tam,ako niekde v Kanade.Škoda ,že som nemal výbavu.
rybopet
Hyperaktívny diskutér
Hyperaktívny diskutér

Poslaťod walther » Ned Júl 25, 2010 12:24 pm

A nemal si ani fotoaparát alebo mobil? Mohli sme to vidieť aj my :!: ;)
walther
Diskutér
Diskutér

Poslaťod Laci » Pon Júl 26, 2010 9:42 am

Nazdar chlapi ... Tento ostriez sa mi podaril v piatok na VVN :-) Mal rovnych 40cm a poviem vam ze mojmu 10g prutu dal riadne zabrat :twisted:

http://img121.imageshack.us/i/imag0070q.jpg/

http://img824.imageshack.us/i/imag0071u.jpg/
Naposledy upravil Laci dňa Uto Júl 27, 2010 10:32 am, celkovo upravené 1
Laci
Diskutér
Diskutér

PredchádzajúciĎalší

Späť na Kaprové revíry

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť