4-3270-4-1 Vodná nádrž - Bukovec

Pstruhové revíry MsO SRZ Košice, revíry Rady SRZ Žilina a ostatných organizácií SRZ.

Re: VN Bukovec-pstruhový

Poslaťod maro » Štv Júl 07, 2011 3:16 pm

plavec » Ja zas pangasia nemusím, aspoň nie toho, čo tu bežne dostať, ale taký losos ... hmmm ... :)

Ideálnymi duhákodromami by mohli byť nádrže typu Poľov, Šemša a pod., v súčasnosti radšej nech plní túto úlohu Bukovec alebo VVN Ružín, hlavne nech to nie je Hornád. Po dobrotky to určite nepôjde, stále sa tu oháňam sprísnením pravidiel lovu a samozrejme dôslednou kontrolou, to je jediná cesta na akú-takú prevýchovu nemysliacej väčšiny ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod maro » Štv Júl 07, 2011 10:36 pm

plavec » Žiaden revír si nezaslúži to, čo sa im robí v mene všeľudového rybárstva. V súčasnosti ale vlastne všetky vody fungujú ako veľkovýlovisko, závisí len od šťastia a rybárskeho umenia veľkovýlovcu ... hlavne pri zahájení. Smutné je, že aj revíry C&R. Poľovníci aspoň majú pred členstvom obdobie kandidatúry (či jak sa to volá), prísne skúšky, makajú vo svojich revíroch. Rybárom sa môže stať ktokoľvek, kto zaplatí a potom môže denne pestovať veľkovýlov, žiadne povinnosti voči revírom. Tých, čo majú nejaké vlastné morálne mantinely, je strašne málo. Ak neexistujú tie morálne, musí legislatíva nastaviť zákonné, v súčasnosti nedostatočné.
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod kura11 » Štv Júl 07, 2011 11:52 pm

Plavec tu povedal jednu velmi mudru vec a to "A čo s tým ? Podobrotky to určite nepôjde, je to zakorenené v myslení rybárov, slovač už je raz taká. Na drzovku je potrebné presadiť obmedzenia. Keď aj klesne členská základňa napr. na 20 %, tak nech klesne. Ale ostane zdravé jadro." toto vysvetluje vsetko... Marosi darmo sa snazi clovek nieco presadzat co by pomohlo ked je tu plna rit blbcov...sorry za tvrdenie ale som o tom 100% presvedceny... Plavec vystihol si to uplne presne ak nebudu tvrde obmedzenia aj na ukor povoleniek tak nebude nikdy dobre... zial cim viac povoleniek tym viac love a tym viac odmeny a tak dookola... takze :?:
kura11

Poslaťod maro » Pia Júl 08, 2011 12:05 am

kura11 » Však hovoríme s plavcom to isté, čítaj pozorne a bez emócií ... :)
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod kura11 » Pia Júl 08, 2011 12:21 am

Maro jasne ale ked to sa neda bez emocii... mal si byt dneska na hornade... to bolo vylovisko... polovacka na ubohe potocaky co ani nevedia kde sa to vlastne ocitli co sa deje... a dedovia teleskopari, tokozaci a podobne individua vlastne pstruhary ved kazdy mal na boku krasny pruteny kosik a kto nie tak igelitku... kde sa zrazu vyrojili??? tento system sype zive tvory do ciernej diery... skoncil som asi budem musiet byt ako min rok masar ako ostatok, lebo prestavam verit na to ze co ja pustim sa zachrani... skor skonci u dakoho ineho... tak pokial sa to nezmeni celi ten cirkus tak asi budem sekat rad radom... zaradim sa medzi "velkovylovcov" prestavam verit ze to o co sa clovek pokusa ma vyznam... nema :!:
kura11

Poslaťod maro » Pia Júl 08, 2011 12:26 am

kura11 » Čo vyriešiš tým, že sa zaradíš medzi to stádo, ktoré kritizuješ?
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod lono » Pia Júl 08, 2011 7:50 am

Že si aspoň doma vo vani zalovi v klude a istote, že tam niečo plave.
lono
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Poslaťod IG0R » Pia Júl 08, 2011 8:49 am

Podla mna by tiez prospelo nasim vodam niekolko zmien:
- Znizit pocet lososovytych ryb, ktore si moze rybar privlastnit napr 2ks/den
- Zarybnovat nie 4x do roka, ale 12x do roka (2x mesacne) po menej. V sume ale ten isty pocet.
- viac revirov/usekov CHaP

Mame malo vod a vela rybarov, tak musime sa s tym zmierit a prisposobit tomu aj pravidla.
IG0R

Poslaťod kura11 » Pia Júl 08, 2011 11:31 am

Marosi aspon bude mat rodinka dost rybaciny na ukor inych rodiniek... ja popustam a druhý zobere... ma to zmysel??? nema!
kura11

Poslaťod maro » Pia Júl 08, 2011 11:46 am

kura11 » Janči, ako myslíš, je to tvoja voľba. Potom ale vymaž tie svoje predchádzajúce príspevky, strácajú úplne význam ...
maro
Pretekár
Pretekár

PredchádzajúciĎalší

Späť na Pstruhové revíry

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť