4-0640-4-1 Hornád č.2

Pstruhové revíry MsO SRZ Košice, revíry Rady SRZ Žilina a ostatných organizácií SRZ.

Re: hornád-pstruhový

Poslaťod maro » Uto Máj 17, 2011 9:01 am

Škoda že nefunguje niečo podobné ako pri kaprovi, ktorý má určitú dobu ochrany od nasadenia. Na pstruhovke by mohol byť po nasadení potočáka alebo lipňa na aspoň 7 dní úplný zákaz lovu, nech fakt majú aspoň minimum času na zabývanie sa a zvýšená činnosť RS v tieto dni. U duháka alebo sivoňa to nie je nutné ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod Laci » Uto Máj 17, 2011 10:32 am

Maro s tym co si napisal o tej ochrane po nasadeni plne suhlasim. Casto krat vidim ako nasi " niektory clenovia " hned po nasaseni vychytaju a dopichaju vsetko co sa len da. Myslim ze pre takych by mali 2 krat do roka zarybnit bukovec a nech si tam drancuju kolko chcu. Hornad by mal byt pod vacsou ochranou. A co sa tyka ulovkov, ja si za cely rok mozno necham dokopy mozno 8 PD tento potocak bol vinimka a od zaciatku sezony som kazdy rybu ktoru som chytil tak som pustil. Bola to maja prva ponechana ryba za tuto sezonu. Potocaky nezvyknem brat takmer nikdy ale dost ma potesil lebo je to za posledne 2 sezony zatial najvacsi akeho sa mi podarilo uspesne zdolat a rad si na nom pochutnam. Taky grilovany alebo udeny pstruh nieje zly raz za cas ;)
Laci
Diskutér
Diskutér

Poslaťod maro » Uto Máj 17, 2011 11:12 am

Laci » Ak chceme naozaj niečo zlepšiť v rybárstve, musíme začať hlavne od seba. Podľa mňa je nutné, ak už niekto ryby berie na konzumáciu, aby rozlišoval ryby konzumné, nepôvodné (napr. duhák, sivoň, kapor) a ryby naše pôvodné, ktoré sú už veľmi ohrozené preto, že majú stále nižšiu šancu prirodzene sa rozmnožovať. Preto je mi smutno, ak niekto vezme Pp alebo Li, hoci to urobí výnimočne, keď má možnosť zobrať jatočného duháka. Je toho strašne veľa, čo by trebalo zmeniť, ale hlavné je zmeniť vlastné myslenie ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod basta » Uto Máj 17, 2011 10:13 pm

Zakázať lov po vysadení ryby, ktorá má lovnú mieru pri aplikácii na pstruhových revíroch nechytali by sme vôbec(pri zarybňovaní 4x za sezónu). Možno by bolo dobre presadiť, že lov po vysadení nie je zakázaný, ale týždeň len ako chyť a pusť. Čo myslíte zjedli by rybári hospodára vyprážaného, na cibuľke alebo na prírodno? :lol: A kto by bol za také riešenie. Ide o to , aby sme mohli chodiť k vode celú sezónu pre zážitok z ulovených rýb. Obávam sa, že košickí rybári ešte na to nedospeli.(aspoň väčšina) :(
basta
Hospodár
Hospodár

Poslaťod Eko » Str Máj 18, 2011 8:24 am

hlasim sa ako strazca Hospodara pred jeho vyprazenim, budem ho branit aj telom :lol: ,len nech je chyt a pust po zarybneni a hoc aj celu sezonu na rybu PP. Viem si to zivo predstavit ake by to tam bolo nadherne clovek pride na rybacku chyta krasne potocaky popritom sa chyti duhacik ktoremu mozu dat po krku a myslim si ze by bol kazdi spokojni. Bol by to taky kompromis medzi rybarmi . Urcite by sa nezabranilo tomu aby sa zachranil kazdy potocak ale urcite by ich vrazdy klesli aspon o nieco :lol: ;)
Obrázok užívateľa
Eko
Pretekár
Pretekár

Poslaťod maro » Str Máj 18, 2011 9:16 am

basta » Vysadzujú sa potočáky a lipne 4x do roka? O duháka mi vôbec nejde. Okrem toho máme 10 pstruhových revírov, z toho tri veľké ... do Vyrovnávačky a Bukovca dávať potočáka je hovadina, takže ak sa na ostatných hoci aj 4x do roka zarybní potočákom alebo lipňom a zakáže chytať na 1 týždeň, stále majú ostatní kam ísť na tie tri povolené vychádzky. Pstruhová sezóna trvá 24 týždňov, mínus štyri je furt dosť ... si myslím ... Týždeň CHaP neustrážiš ani náhodou, ale nejde o to, tá ryba jednoducho potrebuje trochu času a nie hneď po vysadení mať nad hlavou tlupu nadržaných lovcov. Hovoríš, že košickí rybári ešte na "to" nedospeli ... ja hovorím, že veľká väčšina ani nemá snahu takto dospieť. Každý len dudre, že vo vode nič nie je, ale správa sa presne tak, aby to tak aj bolo ... Ak sa nedokáže rybár zmeniť sám k lepšiemu, musí ho niekto iný zmeniť, hoci aj proti jeho vôli, ale v konečnom dôsledku pre jeho dobro ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod PEPO » Str Máj 18, 2011 10:36 am

zmenil by som zakon, 2ks a odchod od vody a to pre vsetkych, jak pre tych co si to privlastnia, alebo tych co su "chyt a pust ", ved chyt a pust trizni a tyra tie ryby, pretoze on ich denne pochyta niekolko desiatok, kdez to ten co si ich privlastni, tak 4 kusy a hajde domov, cize, ked tak rovnaky meter pre vsetkych
PEPO
..
..

Poslaťod maro » Str Máj 18, 2011 11:24 am

CHaP by som nezatracoval, je to individuálne ... ak sa chyťapusťák správa k rybe normálne, teda neunavuje ju zbytočne dlho, neberie ju zbytočne do rúk ale vypne vo vode, nefotí si každú rybku, neváľa ju po tráve alebo po kameňoch, nenapácha až tak veľa škody. Ak sa ale chová jak dobytok, je to na fyzický trest pre neho ... Tam kde fungujú revíry C&R a dokážu sa o ne postarať, je vidno výsledky, viď napr. vo Svite ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod hlava » Str Máj 18, 2011 12:36 pm

urobis chyt a pust a potom uvidis nervoznych ludi ze ako si to doluju zodpovedny, ze on si zaplatil listok a nemoze zobrat rybu vsak sa to nerentuje mat rybarsky listok a ze vsetci su k....i. Da sa to podla mna urobit len tak ze sa vycleni usek hornadu kde bude chyt a pust napr od kysackeho mosta po trebejov vlakovu zastavku ale potom si to bude vyzadovat kotrolovat taketo miesto viac krat za den platit profesionalneho kontrolora. A to stoji peniaze takze nic sa nezmenni.
PS: mozno by to zatraktivnilo hornad a usek ktory som spomninal, mohla by sa na ten usek predavat hostovacia povolenka ak by tam ryby dorastli do kapitalnych rozmerov, a nasi rybari by si doplatili k povolenke nejaky poplatok ak budu chciet chytat na useku chyt a pust, muselu by sa aj zmenit cislo reviru aby niekto nechytil rybu na CHaP a potom tvrdil ze on chytil hore.
Momentalne je to asi utopia ale pekna :-)
hlava
Diskutér
Diskutér

Poslaťod maro » Str Máj 18, 2011 2:19 pm

Chlapci, trochu ste odbočili od hlavného problému, ktorý sa tu preberal, nikto momentálne nechce urobiť z Hornádu C&R revír, ja som len PEPOVI vysvetlil môj pohľad na chyťapusťákov ... primárne sa bavme o braní-nebraní potočáka a o jeho ochrane tesne po zarybnení. Váš názor je aký?
maro
Pretekár
Pretekár

PredchádzajúciĎalší

Späť na Pstruhové revíry

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia