Diskusia k Návrhom na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Návrhy na zmenu a diskusia o rybárskom zákone, vyhláške a miestnom poriadku.

Re: návrhy na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Poslaťod dr.david » Pon Feb 28, 2011 5:23 pm

je fakt, ze sa najdu podsekavaci borci a nebude to dobre, ale ten navrh by som nemazal, radsej nech nam skrtnu celorocnu privlac ako 30cm pp alebo nieco ine.
dr.david
Pretekár
Pretekár

Poslaťod maro » Pon Feb 28, 2011 5:41 pm

dr.david » Nemyslel som revíziu našich návrhov, tie sú už na papieri, dohodnuté, odovzdané ... skôr mi išlo o vnútorné Peťove presvedčenie o správnosti celoročnej prívlače. Ten dokument už samozrejme nemeňme, začatý boj doveďme do konca ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod rybopet » Pon Feb 28, 2011 7:04 pm

Ja som nielenže za celoročnú prívlač na kaprovkách, ale aj za to, aby sme mohli naraz vláčiť s dvoma udicami, s jednou v ľavej ruke a s jednou v pravej ruke. Ding-ding sa tak dá robiť veľmi ľahko, bud súbežne, alebo striedavo kmitať špičkami. A myslím si ,že aj nahodiť jigy sa dá oboma udicami naraz. Je pravda,že ding-dinguješ tak, ustupuješ dozadu krokmi hore na hrádzu,prípadne až za hrádzu.Ale to nevadí, že nevidíš do Výpusti,hlavne že cítiš na oboch udiciach kopance. A prečo nie?? :lol:
rybopet
Hyperaktívny diskutér
Hyperaktívny diskutér

Poslaťod Kolac » Pon Feb 28, 2011 7:08 pm

rybopet, existuju aj elektricke navijaky, stlacis tlacitko a navijak ti navinie 50 cm silonu ;) to je vymozenost....
Kolac
Pretekár
Pretekár

Poslaťod kura11 » Pon Feb 28, 2011 7:34 pm

moj osobny nazor na celorcnu vlacku je ze asi nie... clenstvo je dost primitivne na to aby to tak mohlo byt... osobne by som vsak bol rad aby sa zakazalo aj strimrovat za sbirom a podobne praktiky... ak uz dakto chce nech si vezme tu mucharku a klasicky streamruje co je ovela zlozitejsie ako toto nechutne vlacenie za zbirom... mne osobne celorocku netreba... za co ale som je skorsie vlacenie na reviroch... povedzme o mesiac skor ako je to teraz...
kura11

Poslaťod rybopet » Uto Mar 01, 2011 8:57 am

Určite chcem vláčku celý rok, treba si uvedomiť, že sa to týka len tečúcich vôd, kde nejaké plundrovanie zubáčov by bolo jedine na Výpusti, ale tam je to aj tak vždy a sú to ryby popadané zo Šíravy a plné jedu. Na Hornáde o zubáče nejde, že sú veľké v Krásnej a Ždani je podľa mňa mýtus, a tu ich podsekávať nikto nebude ani nevie.Ešte tak na rybičku,ale to nechceme, že? Ale chceme trénovať v chytaní jalcov, tie sú dávno vytreté, vôbec nechutia a nič sa im nestane.Na stojáku by zubáč /šťuka/ "prišiel skrátka" len 16 dní od 1.júna.Ale na stojáku podsekávanie nedáva zmysel.A zubáče sú dávno vytreté. Rieky Váh, Nitra a pod neriešim, a Dunaj ako hraničná voda má tiež skôr povolenú vláčku. Už ste veľmi prepochybovační , šak mi verte, verte slovenskému národu a verte politikom, že to myslia dobre. :P
rybopet
Hyperaktívny diskutér
Hyperaktívny diskutér

Poslaťod maro » Uto Mar 01, 2011 9:15 am

rybopet » Na vláčku oboma rukami by ti pomohol muškársky poloautomat, napr. toto http://www.rybarskecentrum.sk/muskareni ... reel-6/41/
alebo potom toto http://www.daiwa.com/reel/detail.aspx?id=234 (mám doma, funguje to ...)
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod maro » Uto Mar 01, 2011 9:19 am

rybopet » Miesto celoročnej prívlače by ste mohli chodiť trénovať rybolovnú techniku do telocvične tých dva a pol mesiaca, rybám dajte pokoj ... :D
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod kura11 » Uto Mar 01, 2011 3:57 pm

Ten mesiac do zaciatku vlacky nejako prezijem... a aspon ten mesiac venujem muche trosku... koncom marca ak by sa teplotka vyhupla okolo 15st tak urcite pojdeme zamusit...
kura11

Poslaťod maro » Str Mar 02, 2011 11:41 am

kura11 » Na F&H minule ukazovali nejakí čechúni francúzovanie a strímrovanie z brehu pod splavom (pekné jalce, bolene a plotice), toto by som ešte skúsil. Ale skôr ako v polovici apríla do vody určite nezabrodím, mal som dosť zdravotných patálií v posledných štyroch mesiacoch. Aj tak stále - kôli Robovi - nemáme povolenky ...
maro
Pretekár
Pretekár

PredchádzajúciĎalší

Späť na Rybársky poriadok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť