Diskusia k Návrhom na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Návrhy na zmenu a diskusia o rybárskom zákone, vyhláške a miestnom poriadku.

Re: návrhy na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Poslaťod maro » Uto Jún 21, 2011 4:15 pm

plavec » Košická organizácia má, pokiaľ viem, okolo 30 členov RS, naozaj aktívnych možno tri štvrtiny z nich ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod hlava » Uto Jún 21, 2011 6:55 pm

kontrola so psom neviem neviem aj ked by som napr. pytliacil a bol na mna nahuckany pes a by ma pokusal tak zazalujem majitela, ze sa nedoplati...
Priklad: davnejsie zlodej kradol v byte a jedny dvere boli zavrete ked ich otvoril bol tam pes (doga) ktora ho dokusala nakoniec zlodej zazaloval majitela psa a ten pekne platil vsetky vydavky s liecbou plus ujma "chore ale je to tak" :shock: :shock: :shock:
hlava
Diskutér
Diskutér

Poslaťod hlava » Uto Jún 21, 2011 9:16 pm

TAKZE KAZDY CLEN RYBARSKEJ STRAZE BUDE CHOVAT PSA :P SRANDUJEM :o
hlava
Diskutér
Diskutér

Poslaťod maro » Uto Jún 21, 2011 9:28 pm

plavec » Mám podobné skúsenosti s kontrolami, stretával som ich na zahájeniach (kým som na nich chodil) a na pretekoch. A tiež chodievam na vody, kde je čo najmenej ľudí. Myslím, že sú to všetko dobrovoľní RS ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod maro » Str Jún 22, 2011 2:36 pm

plavec » Taký sebavedomý rottweiler alebo NO dokážu zázraky :) ... nebodaj ešte s devinou za opaskom psovoda. Horšie je, keď týmto arzenálom disponuje partia ožratých pytliakov pri vode. Profi RS by takto "vyzbrojená" samozrejme mala byť ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod lono » Str Jún 22, 2011 8:32 pm

plavec píše:Ja by som zrekapituloval, čo by sa dalo v súčasnosti dosiahnuť:

3./ Prehodnotiť ceny povolení. Vytvoriť systém napr. na diferencovanie tých, ktorí si ryby vo veľkom privlastňujú a kľudne im cenu
navýšiť. Naopak zvýhodniť cenovo tých, ktorí si počas celej predchádzajúcej sezóny neprivlastnia ani jednu rybu. Resp.
vytvoriť systém podporujúci takúto diferenciáciu vzťahujúcu sa na konkrétny problémový rybársky revír (ja si myslím, že
pstruhový Hornád problémom už je).

AKO DOKAZES, ZE SI NEPRIVLASTNIL RYBU,ZE NEMA ZAPIS V ULOVKOCH ? NEDOKAZATELNE. CHYTIT RYBU, PRIVLASTNIT SI JU A NEZAPISAT NIE JE PROBLEM, TAKZE TO BY SOM VY NECHAL.
lono
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Poslaťod jankes » Štv Jún 23, 2011 6:04 am

Nechcem sa dať stiahnuť do tejto diskusii!!! Ale umožním stretnutie,tým členom Mo Košice,ktorí by sa chceli stať členmi RS osobným stretnutím so mnou,lebo tu padlo aby som niektorých zavolal ak pôjdeme na hájenie niektorých revírov! Rád by som sa osobne stretol s tými,ktorí by mali o to záujem! Tel.číslo môžte zistiť od maro a Clonicle. Ešte k tej diskusii,každý čo tam písal,ma určitú pravdu v niečom .
jankes
Rybárska Stráž
Rybárska Stráž

Poslaťod maro » Štv Jún 23, 2011 8:04 am

plavec » To nie je o kovbojke, ale o prevencii. Psa a deviny za opaskom som zažil na Domaši aj na Geči. A o naozajstných kovbojkách by ti mohli porozprávať RS z oblastí, kde organizované partie pytliakov lovia do sietí (napr. Dunajské ramená, býva to aj v médiách ... ) ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod maro » Štv Jún 23, 2011 2:19 pm

Deviny a psov som videl u rybárov. Malo by ich byť vidieť aj u RS, ale u profi RS. Mali by mať zbraň z preventívnych dôvodov ... mimochodom ten chlapík z Bešeňovej, čo som ho pred časom spomínal, je zamestnanec Rady SRZ, čiže profesionál. A je to na tej vode vidieť, závidia nám ju aj Češi.

Mňa sa nepýtaj, prečo RS neiniciujú doplnenie zákona o takéto oprávnenie, keby som to vedel, nediskutujem tu o tom. :) Inak ... celé toto vlákno začalo viď jeho názov, teda hľadali sa riešenia s celoslovenským dopadom, nie len úzko miestne, aj keď samozrejme z miestnych budeme vychádzať, keďže ich poznáme. Ja sa snažím navrhovať veci pre celé Slovensko.
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod maro » Štv Jún 23, 2011 3:59 pm

plavec » Konečne sa rozumieme. Samozrejme RS nemôže byť všade, aj keby ich bolo o sto dobrovoľníkov viac. Aj preto potrebujú spoluprácu s radovými rybármi. Plus k tomu na vybraných vodách "porybný" ... fungovalo by to. A preto by mali vrámci RS fungovať profíci, ktorí by vedeli operatívne zasiahnuť v prípade nahlásenia napr. pytliactva, dobrovoľníci môžu byť práve vtedy v robote. Práca RS nie je len o kontrolovaní papierov pri vode.

Jankes nerobí nábor, chce sa s vami porozprávať, vysvetliť fungovanie a podobne. Mal som tú možnosť, bolo to veľmi poučné.
maro
Pretekár
Pretekár

PredchádzajúciĎalší

Späť na Rybársky poriadok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť