Diskusia k Návrhom na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Návrhy na zmenu a diskusia o rybárskom zákone, vyhláške a miestnom poriadku.

Re: 4-3220-1-1 Vodná nádrž - Bidovce

Poslaťod XpeterX » Štv Sep 08, 2011 3:47 pm

Cronicle ja uz nemozem citat tie tvoje prispevky kde sa do vsetkeho montujes (mi to pride ze to robis aby si mal do konca septembra 1000 prispevkov a dostal sa z "pozicie" rybarska straz na poziciu Rybarsky Boh). Podla mna je jedno ze ci ten zakon je vo vyhlaske alebo v rybarskom poriadku. Kazdy s IQ nad 66 vie ako to bolo myslene. Uved aspon jeden pripad kde prinesena nastrahova ryba sposobila epidemiu a nejaku katastrofu. Je mi jasne ze je to zakazane ale su aj horsie veci a nemusis to tu riesit na 3 strany, pretoze ja som chodieval na tuto stranku hlavne zistit nejake info o rybackach a uspechoch inych rybarov a ma nebavi citat tie tvoje kazne. To ze kazdorocne vidime v spravach (a kolko toho ani nevidime...) ako je nejaky usek rieky, potoka alebo inej v. plochy kontaminovany, pretoze "inteligenti" tam vypustaju kadejaky toxicky odpad, zumpu, jedy, tazke kovy, smeti tak to by ta malo v prvom rade trapit. Samozrejme viem co by si napisal, tak radsej ani nepis reakcie typu: "Kazde porusenie je porusenie zakona a malo by sa trestat" alebo ze: "To nikoho neospravedlnuje....". Porusovanie zakona sa musi trestat som za. Nechcel som ta nijako urazit, je na tebe ako to pochopis.
XpeterX
Diskutér
Diskutér

Poslaťod 6giro1 » Štv Sep 08, 2011 3:47 pm

Cronicle píše:6giro1 > na tvoju otázku som ti už odpovedal v otázke z 08 Sep 2011, 15:09
Cronicle píše:pred pár mesiacmi si mal možnosť prísť na zväz a osobne sa opýtať člena RS prečo ...

ja som sa nic nepytal
6giro1
..
..

Poslaťod 6giro1 » Štv Sep 08, 2011 3:51 pm

XpeterX píše:Cronicle ja uz nemozem citat tie tvoje prispevky kde sa do vsetkeho montujes (mi to pride ze to robis aby si mal do konca septembra 1000 prispevkov a dostal sa z "pozicie" rybarska straz na poziciu Rybarsky Boh). Podla mna je jedno ze ci ten zakon je vo vyhlaske alebo v rybarskom poriadku. Kazdy s IQ nad 66 vie ako to bolo myslene. Uved aspon jeden pripad kde prinesena nastrahova ryba sposobila epidemiu a nejaku katastrofu. Je mi jasne ze je to zakazane ale su aj horsie veci a nemusis to tu riesit na 3 strany, pretoze ja som chodieval na tuto stranku hlavne zistit nejake info o rybackach a uspechoch inych rybarov a ma nebavi citat tie tvoje kazne. To ze kazdorocne vidime v spravach (a kolko toho ani nevidime...) ako je nejaky usek rieky, potoka alebo inej v. plochy kontaminovany, pretoze "inteligenti" tam vypustaju kadejaky toxicky odpad, zumpu, jedy, tazke kovy, smeti tak to by ta malo v prvom rade trapit. Samozrejme viem co by si napisal, tak radsej ani nepis reakcie typu: "Kazde porusenie je porusenie zakona a malo by sa trestat" alebo ze: "To nikoho neospravedlnuje....". Porusovanie zakona sa musi trestat som za. Nechcel som ta nijako urazit, je na tebe ako to pochopis.

Som rad ze sa tu najde aj niekto normalny nie len niekto kto si mysli ze zjedol celu rybarsku mudrost a lepsieho,bezchybnejsie rybara od neho niet.......a to z prispevkami od pana rybarskej strazeeeeeee......toto forum uz prestalo byt rybarskym a otom aby informovalo ludi rybarom otom kde sa chyta,co sa chyta ale mam pocit ze uz je to skor ako pravnicka poradna lebo uz tu riesi veci len rybarska straz a riesi len zakony a co sa porusuje atd......
6giro1
..
..

Poslaťod 6giro1 » Štv Sep 08, 2011 4:10 pm

Cronicle píše:
6giro1 píše:ja som sa nic nepytal

6giro1 píše:preco nechodi ryb. straz na pravidelne a caste kontroly do revirov ktoru su pravidelne plne rybarov a ,,rybarov" co robia kde su cele dni????????ako si plnia svoju pracu?????nijak!!!!!

XpeterX - príspevky nezbieram. Okrem toho sa snažím podávať info, kde, čo, ako a upozorňujem na "prešlapy" v nádeji, že sa polepšia. V tomto prípade je to lepšie, ako byť priamo prichytený RS.

mas to trosku pomylene ,,pan rybarska straz".....to som sa pytal este o prispevok skor :D
6giro1
..
..

Poslaťod 6giro1 » Štv Sep 08, 2011 4:34 pm

plavec píše:6giro1 - aj niektoré veci ohľadom zákona, vyhlášky a miestneho poriadku je potrebné prebrať, mnohých rybárov aj to zaujíma, lebo sa jedná o ich práva (napr. teraz rozoberáme, či zbierať alebo nezbierať bordel po iných rybároch). Ale plne s tebou súhlasím, že ak sa v diskusii zájde niekam inam od pôvodnej témy, mali by sa diskutujúci odobrať do správnej "miestnosti". Na rybársky poriadok je tu zvlášť vytvorená téma.

niesom proti ak niekto chce rozoberat zakon a rozpytvavat to tak nech to rozobera v teme na to urcenej.....a tie prispevky od ,,pana rybarskej straze" pohlcuju všetky temy a su uplne od veci
6giro1
..
..

Re: Návrhy na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Poslaťod maro » Pia Sep 09, 2011 8:17 am

6giro1 » Už sme našťastie v správnej téme. :) Priznal si sa k porušeniu zákona, tak nečakaj nejakú pochvalu. Po prečítaní tvojich príspevkov pochybujem, že tvoje znalosti z ichtiológie sú hlbšie ako rozoznávanie pár druhov bežne lovených rýb, tak posudzovanie, či je prenášanie rýb z jedného revíru na iný bezpečné alebo nie ponechaj na odborníkov. Platí aj pre XpeterX.

Iste je kopec iných, závažnejších problémov, ako to či nejaký 6giro1 previezol nejakú plotičku z Bidoviec na Domašu. Aj vieme, že súčasný zákon a vyhláška sú zrelé na novelizáciu. Ale ak by sme (podľa možnosti všetci rybári) dodržiavali aspoň to čo teraz platí, verte že by to pri vode vyzeralo inak. Pokiaľ nezačneme "upratovať" od seba, pôjde všetko do ešte väčšej riti ako to je dnes ... bohužiaľ na to treba mať aj mentálne.
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod blinker » Pia Sep 09, 2011 11:10 am

Fakt tu blbost rozoberate na 5 stran. Dobre, nemaju sa prenasat ryby z reviru do reviru, ale tak urcite kazdy z nas vedome ci nevedome uz porusil nejaky zakon.
blinker
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Poslaťod rybopet » Pia Sep 09, 2011 2:40 pm

Plavec-ak mi RS odníme papiere údajne za to ,že neurobím po niekom poriadok, tak určite prekračuje svoju právomoc. Jeho právnik by to mal sakra ťažké!
rybopet
Hyperaktívny diskutér
Hyperaktívny diskutér

Poslaťod rybopet » Pia Sep 09, 2011 2:42 pm

Ale može mi ich zobrať,ak ja odhodím vrchnáčik z PET flaše. Na to právo má!
rybopet
Hyperaktívny diskutér
Hyperaktívny diskutér

Poslaťod kura11 » Sob Sep 10, 2011 11:46 pm

6giro1 na co by aj riesili ja byt hospodar tak serem na rybarov, do vody som nasypal zakonne mnozstvo a ked si to vyzerete je to vas problem... skor ma sere to ze povolenku dostane kazdy "debil" aj taky co fakt neovladaju zakladne veci ako doby hajenia, miery a pod...bol som na skuskach a ja som sa snazil, ucil a boli taky co fakt z 20 ci 30 otazok mali 5 dobrych a "urobili" aj nas zvez je nenazrany a cim viac platiacich tym lepsie.. rybarsky listok a povolenie by malo byt za odmenu a mali by si ich ludia zasluzit svojim pristupom k rybarstvu... prvorada je ochrana ale nie tym ze zakazeme lovit.. ochrana musi vychadzat zo sameho cloveka-rybara... vseci ostatny co seru na nejaky poriadok, dodrziavanie pravidiel, ochranu by mali vypadnut... jedine tak to moze fungovat aj za cenu ze bude menej clenov ale vody a hlavne ryby v nich budu chranene!!! zial tu je vsetko naopak... nahovno sa hospodary, napr. orava-bolene-- nikdy tam neboli a co som teraz pocul aky problem maju z bolenmi je to neuveritelne... ktory expert tam toto dopustil a deje sa to aj na inych vodach... :!: na ruzine je to podobne zo sumcom... cele je to na zaplakanie a zaroven na smiech... :lol:
kura11

PredchádzajúciĎalší

Späť na Rybársky poriadok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť