Diskusia k Návrhom na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Návrhy na zmenu a diskusia o rybárskom zákone, vyhláške a miestnom poriadku.

Re: Návrhy na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Poslaťod kura11 » Str Okt 26, 2011 10:27 am

... ale celebrity su nadludia... sa cudujem ze vobec dostal 2,5 roka natvrdo... este sa bude asi odvolavat... po odvolani by som mu dal pol roka navyse...
kura11

Re: Návrhy na zmeny v miestnom rybárskom poriadku pre rok 2012

Poslaťod martino5 » Štv Nov 03, 2011 9:20 am

Neviem či to už bolo vyššie spomenute ,ale možno by bolo vhodne nejak upravit aj povinnu vybavu t.j podberak.Nakolko dost často som sa stretol s tym ,že si to RS "vychutna" ked je partia viacerich rybarov a maju jeden podberak .Ano ,podberak za povinnu vybavu beriem a uznavam ,ale už len typicky priklad ked ide k vode rodina t.j otec+syn+dedo ....tak na brehu rozložene 3 podberaky :o skor by som to definoval v nejakom zneni ,že rybar musi byt schopny pri zdolavani ryby okamžite manipulovat s podberakom ..aj ked diskusia može byt ,že aj pri zdolavani beličky? :lol: ale proste tak nejak to upravit ,aby pri love neboli podberaky po brehu ako na vystave
martino5
Diskutér
Diskutér

Re: Návrhy na zmeny v miestnom rybárskom poriadku pre rok 2012

Poslaťod martino5 » Štv Nov 03, 2011 10:34 am

OMG :roll: však si prečitaj čo som napisal,ja viem ake je znenie zakona a vyhlašky !ok? ...preto nereaguj zbytočne ohananim sa Ryb.poriadkom ,však prave tento navrhujeme zmenit rozumnymi a prospešnymi zmenami :ryba:
martino5
Diskutér
Diskutér

Poslaťod altero » Štv Nov 03, 2011 3:24 pm

ja uz nechcem rypat, ale to je zas tak, to, ze ho musim mat ako povinnu vybavu neznamena, ze ho musim aj pouzit ;) ani aky ho mam mat velky :) ci ako detsku nozku alebo ... ;)

jednoznacne treba zmenu ci zakona, ci vyhlasky, lebo tie nedomyslene a nejednoznacne veci co tam su, konec...
Obrázok užívateľa
altero
Diskutér
Diskutér

Poslaťod altero » Štv Nov 03, 2011 3:37 pm

ja si teraz naozaj niesom isty, ale isto je v pravidlach, ze mam mat podberak pripraveny na pouzitie? no neviem neviem...

to zas bude nejaky tvoj vymysel :) proste chyba v matrixe :)
Obrázok užívateľa
altero
Diskutér
Diskutér

Poslaťod altero » Štv Nov 03, 2011 3:48 pm

Cronicle píše:
altero píše:ja si teraz naozaj niesom isty, ale isto je v pravidlach, ze mam mat podberak pripraveny na pouzitie? no neviem neviem...

odpusti si poznámky takého to typu..

s tebou sa inak neda, zas nieco bohorovne tvrdis a pritom nemas pravdu...

plavec, ach jo, ja nevravim, ze ho nepouzivam, ja len vravim, ze to, ze ho musim mat, neznamena, ze ho musim pouzit, to je ta nezmyselnost pravidiel, nic viac nic menej...

proste nerieste ci to ja tak robim, rieste to, ze je to cele na hovno napisane, nie mna, ach jaj...
Obrázok užívateľa
altero
Diskutér
Diskutér

Poslaťod altero » Štv Nov 03, 2011 6:03 pm

a Ty máš pravdu? ;)[/quote]

ano mam, nikde sa nepise, ze musim mat pripraveny podberak, to je len tvoj vymysel, tak ako som povedal...

vyhlaska hovori "Loviaci pri love musí mať meradlo potrebné na zistenie dĺžky ulovenej ryby, uvoľňovač háčikov a podberák."

mas tam nieco o tom, ze ma byt pripraveny? roztiahnuty? alebo vybrany z obalu? proste nemas...

Sa vobec nedivim, ze rs vyzera, tak ako vyzera, ked tam chcu byt taki samovysvetlovaci zakonov ako ty, proste bieda cela rs, aj ked cest vynimkam...
Obrázok užívateľa
altero
Diskutér
Diskutér

Poslaťod altero » Štv Nov 03, 2011 6:25 pm

plavec píše:altero - čo ti hovorí terminológia "výklad právnej normy" ? Skús si pozisťovať nejaké informácie a potom sa ozvi :roll:

mg a tebe co hovori? to zas bez argumentov? vykladov pravnych noriem je niekolko, tak ktory konkretne mas na mysli?

presne o tom tu vravim uz 2 dni, 5 pravnikov ma 6 nazorov, ja sice niesom pravnik, ale v tej vyhlaske nikde nieje napisane, ze ho mam mat PRiPRAVENY...

podla mna ho mozem mat pripraveny, ale nemusim...

ale zaujimalo by ma, koho vyklad je v tejto veci relevantny, lebo croniclov ani rs urcite nie....

skor si myslim, ze k zakonu aj vyhlaske by mal dat srz vypracovat vyklad a vydat nejaku asi smernicu, kde by boli vsetky taketo veci relevantne vyjasnene...
Obrázok užívateľa
altero
Diskutér
Diskutér

Poslaťod stewik » Štv Nov 03, 2011 6:36 pm

altero píše:ja si teraz naozaj niesom isty, ale isto je v pravidlach, ze mam mat podberak pripraveny na pouzitie? no neviem neviem...

Tam je základ, že podberák musíš mať pri sebe ako povinnú výbavu... minule čo sme stretli RS tak nám hovoril, že treba ho mať, ale úplne ti stačí aj muškársky :) hlavne, že ho máš... rozlož ho a aj keď ho nepouživaš tak ho dakde šmar do trávy a máš pokoj...
Chyť, urob fotku a pusti, aby bolo čo fotiť aj nabudúce.
http://stewik.mrk.cz/
Obrázok užívateľa
stewik
Diskutér
Diskutér

Poslaťod altero » Štv Nov 03, 2011 6:43 pm

stewik píše:

Tam je základ, že podberák musíš mať pri sebe ako povinnú výbavu... minule čo sme stretli RS tak nám hovoril, že treba ho mať, ale úplne ti stačí aj muškársky :) hlavne, že ho máš... rozlož ho a aj keď ho nepouživaš tak ho dakde šmar do trávy a máš pokoj...

ale vsak ano, ja ho mam pri sebe vzdy a skoro vzdy aj pripraveny, tu nejde o mna. Tu ide o to, ze ako je to v tej vyhlaske napisane, proste si myslim, ze cely zakon aj vyhlaska by mali byt vysvetlene, tymi co tomu rozumeju, aby nedochadzalo k zbytocnym konfliktom.

lebo to ako si nieco vysvetlim ja, ako to vysvetli cronicle, potom plavec, potom mozno rs proste nic neznamena...

Lov rýb podľa odsekov 1 a 2 môže loviaci vykonávať len vtedy, ak počas lovu môže s rybárskym prútom okamžite manipulovať - tu je napr. dalsia tak vec :)

vsetci vieme ako je myslena, ale nieje tam napisane, ze okazmite musi, ale len moze, tak?

cize priklad: ked spim, porusujem vyhlasku, ale ked mam prave v ruke jeden prut, to znamena, ze nemozem manipulovat s druhym, vtedy je to ok?

a hlavne, ja tu svoje nazory nepresadzujem ako jedine spravne na rozdiel od poniektorych, skor sa pytam a cakam vysvetlenie, preco tak a nie inak, to ze mi neviete argumentovat svedci o tom, ze to s tym nasim zakonom a vyhlaskou nebude take ruzove...
Obrázok užívateľa
altero
Diskutér
Diskutér

PredchádzajúciĎalší

Späť na Rybársky poriadok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť