Diskusia k Návrhom na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Návrhy na zmenu a diskusia o rybárskom zákone, vyhláške a miestnom poriadku.

Re: Návrhy na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Poslaťod kura11 » Str Nov 09, 2011 1:12 pm

tak pri takych zavaznych preslapoch vedomych ako je toto ze sa beru podmierecne ryby a viac ako je dovolene by mali byt vylucenia zo zvezu a nie pokuty... len takto sa pomaly mozno organizacia ocisti...
kura11

Poslaťod maro » Str Nov 09, 2011 3:05 pm

plavec » Pesničku o sbiroline točím rovnakú už rok, konečne mi to niekto odobril ... :)

Ty sa vážne obávaš, že povolením plávanej a položenej na rastlinné nástrahy za podmienok, ktoré navrhujem, sa odrybnia pstruhové vody od kaprovitých? Podľa mňa sa to nedá, sám píšeš, že tieto vody sú veľmi náročné na dané techniky. Ja verím, že ich povolením sa aspoň trochu zníži tlak vyvíjaný na lososovité ryby. Nemyslím si, že po povolení chytať na ťažko a na plavák začnú na pstruhovky hromadne chodiť takí, čo tam doteraz nechodili (možno na Bukovec, ale ten ma netrápi). Aj tak si pstruhovú povolenku berie veľa bombaľov len kôli výlovu brojlerov po nasadení. Ak aspoň časť z nich preorientuje svoje aktivity na iné druhy rýb, bude sa salmonidom dýchať ľahšie a aj ich ostane vo vode viac ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod kura11 » Str Nov 09, 2011 6:06 pm

Marosi ci to nie je kontraproduktivne riesenie, kto bude plavakovat s dvoma krupami bez zakrmenia??? neviem chytal si uz tak??? ja si myslim ze by to bolo bezuspesne a kto by tak lovil by si aj co to prikrmil lebo inak je tam sanca nachytat minimalna... osobne by som asi takto plavakovat na pstruhovku nesiel... ale mozna iny ano, len viem ako sa porusuju pravidla teraz a co bude potom?? ako zabranis aby si tam nenakrmil?? to je neustriehnutelne...
kura11

Poslaťod orim » Str Nov 09, 2011 6:18 pm

kura11 píše: kto bude plavakovat s dvoma krupami bez zakrmenia??? neviem chytal si uz tak??? ja si myslim ze by to bolo bezuspesne

ja som tak pochytal vela pstruhov, ked som este chytal podustvy na bic a plavak (teraz uz len na feeder, ale este aj teraz sa pritrafi nejaky ten bodkovany jalec :lol: na kostnaky nehovoriac ;) ) s tym rozdielom, ze bolo aj krmene krupami...a najväcsieho akeho som tak chytil bol 53cm duhak pod splavom pri rybe - ako chlapec som bol z toho riadne hotovy :D (pekna vypasena ikernacka)
orim
Diskutér
Diskutér

Poslaťod kura11 » Str Nov 09, 2011 7:33 pm

No pises ze bolo aj krmene krupami, da sa vsak nachytat aj bez krmenia??? len ciste krupku a sup medzi hejno??? takto sa da podustva chytat aj na muchu, ci jedna krupka alebo mala nymficka je jedno... myslim ze to nema velky zmysel... tento system teraz je dobry... povolit chytat bielu rybu na stojakoch...
kura11

Poslaťod maro » Str Nov 09, 2011 10:34 pm

plavec » Kde ležia tie veľké sumce (vlastne už len jeden) je všeobecne známe. Garantujem ti, že ak by ich (ho) niekto vybral a vyúdil, veľa pravoverných pstruhárov by mu len zatlieskalo. Ale tu o sumce vôbec nejde, tie sa dajú loviť aj v súčasnosti na prívlač, ale že by sa na nich hrnuli bombali sa nedá povedať. Rovnaké to bude s kaprami, žiaden bombaľ nevycáluje 40 éčiek naviac kôli zopár kapríkom na malej studenej vode, keď môže pohodlne bivakovať niekde pri štrkovisku, kde mu kapríka pravidelne dosypú ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod maro » Str Nov 09, 2011 10:40 pm

kura11 » Čoho sa potom bojíš, keď je to také náročné chytanie? O dôvod viac sa nebáť, že bude dochádzať k masovému odrybňovaniu bielych rýb. Škoda len, že práve to sa deje so pstruhmi, lebo čerstvo nasadené brojlery dokáže v prvých dňoch chytiť každý trtko s blinkrom abo sbirom ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod maro » Štv Nov 10, 2011 12:24 am

plavec » Čerstvo vysadené jatočné salmonidy lepšie reagujú na prívlačové nástrahy, tam sa trtko muškár nechytá na trtka prívlačiara ... :) . Keď sa ale ryba po určitej dobe, keď nejakým zázrakom prežila prvé nájazdy pstruhárskych hord, preorientuje na prirodzenú potravu, skóre sa otáča.

Boli tam dva veľké, naozaj VEĽKÉ, jedného vraj tohto roku vytiahli. Info mám od dotyčného lovca ...

Áno, myslím si, že na pstruhový Hornád sa nepohrnú zástupy kaprárov, ktorý tam doteraz nechodili. Možno by sa max. snažilo pár jedincov pochytať bájne veľké Bukovecké kapre ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod s0krates » Štv Nov 10, 2011 10:01 am

Maro, uvedom si 1 vec : povoliť plávanú a lov na ťažko na pstruhovke povedie k jej totálnemu odrybneniu...limity sú vysoké...chápem,že sa snažíš obhájiť svoje návrhy, ale ver mi, že ja si vďaka takémuto návrhu, teda ak prejde si prídem na pár pekných rýb...a nebudem to len ja...prečo?...čisto s pragmatických dôvodov...čo nezoberiem ja, zoberú iní...myslíš,že to bude inak?
s0krates

Poslaťod s0krates » Štv Nov 10, 2011 10:35 am

...ten princíp pragmatického marazmu platí aj teraz...ak si bol niekedy po nasadení brojlerov na Bukovci mohol si si všimnúť,že ak niekto chytí pstruha na olivovú marcovku- ostatní okamžite previazujú...ak idú na bercley nymfu každý ju naviaže...rovnako je to s banánovým twistrom, alebo redtagom...ak niekto chytí na plávajúce sbiro, aj ostatní previažu...ak sa chytajú s tirolským drievkom, každý dáva to drievko...tak to funguje a ten tlak sa nerozkladá,ale sústreďuje...to isté platilo aj pri amuroch, akonáhle som ich chytal okamžite to skopírovali...o akom rozložení tlaku tu píšeš?...tlak sa rozloží až vtedy, keď na Bukovci ostanú len plotice a beličky...tj. o 3 roky...dovtedy sa tlak na pstruhovkách bude len sústreďovať...už rozumieš?
s0krates

PredchádzajúciĎalší

Späť na Rybársky poriadok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia