Diskusia k Návrhom na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Návrhy na zmenu a diskusia o rybárskom zákone, vyhláške a miestnom poriadku.

Re: Návrhy na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Poslaťod kura11 » Štv Nov 10, 2011 4:12 pm

Marosi Bobo ma pravdu, nevies zarucit ze sa krmit nebude a pri terajsej mentalite rybarov ist tou lahsou cestou to fakt skor uskodi... ja som k tomu enormne skepticky a najradsej by som to nechal tak ako to je... predsa ta mucha a aj vlacka je umenie a nie kazdy dovolim si tvrdit velka vecsina po par dnoch uz nedokaze nachytat... za to plavakom s krmenim to pojde lahsie... sak co ja nic ja muzikant chytam podustvi ... nebudme smiesny... NIE o com sa mozeme bavit tak su tie stojaky kde je duhak ktory sa moze chytat do konca roka ale stojak je od oktobra zakazany... na stojaku povolit lov bielej ryby a aj povolit lov do konca roka.. rieky nechat tak ako su...
kura11

Poslaťod maro » Štv Nov 10, 2011 4:19 pm

kura11 » To všetko je kontrolovateľné a aj postihnuteľné. Bobov podustvičkár robil všetko vrámci zákona ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod maro » Štv Nov 10, 2011 4:23 pm

kura11 » Lov na pstruhových stojákoch do konca roka bol môj návrh, za ten bez problémov ruku dvihnem ... :)
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod maro » Štv Nov 10, 2011 4:26 pm

Cronicle » Povolenku mať musíš. Nemusíš byť nutne vláčkar, stačí byť muškárom, ideálne oboje ... ;)
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod kura11 » Štv Nov 10, 2011 4:39 pm

Maro tak za stojak som aj ja ale plavak a na tazko na pstruhovke by som nepodporil urcite... myslim ze vecina co nas poznas vlackary-muskary by s tymto nesuhlasila... navstevujem pstruhovku veeelmi casto takmer vycerpem 3 vychadzky na tyzden naopak na kaprovky takmer nechodim nechcem aby sa na pstruhovku zvysoval tlak alebo aby sa nove metody zneuzivali... skor este pritvrdit uz existujuce aj u muchy aj u privlace... ako sme sa bavili.. dva musky max, u vlacky jednohaky povinne... za porusenia pokuty na disciplinarke tak ako za podberak, pean a pod. prkotiny
kura11

Poslaťod maro » Štv Nov 10, 2011 4:43 pm

Cronicle » Sorry, nedochádza mi pointa ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod maro » Štv Nov 10, 2011 4:48 pm

OK, položím otázku: Akým spôsobom zabrániť úbytku salmonidov a naopak zabrániť nárastu počtu kaprovitých rýb na úkor salmonidov na pstruhových vodách? Lebo za súčasného systému k tomu dochádza ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod kura11 » Štv Nov 10, 2011 4:54 pm

cronicle to ti nijako nezabranim ale ver ze je ine nachytat ked si nakrmis v jame a rybu naucis na zradlo a ine jej tam hadzat umelinu na ktoru uz nereaguje... vsade vo svete su na pstruhovkach skor velmi prisne pravidla lovi sa dokonca na jednu muchu, privlac zakazana... useky *CaR a my tu povolime feedre, plavanu... mne to znie komicky alebo skor tragikomicky... tento system fungoval ale to bola ina doba, neboli napodobeniny cervou, nymf, neboli take neviditelne vlasce, fluorocabony, techniky... bolo ovela viac ryb... v dnesnej dobe je to krok dozadu..
kura11

Poslaťod kura11 » Štv Nov 10, 2011 4:58 pm

Marosi, vidim v tom obmedzovani ako nastrah tak aj brania ryb... co z toho ze dali pekne potocaky co by sa krasne vytreli ked po tyzdni uz po nich nebolo ani stopy... a aj keby bola plavana povolena tak isto by po nich neostalo stopy.... skor si myslim ze by to vyzeralo tak... pstruhy su uz vybrate tak ideme na podustvy, mreny, kapry... nasadili... juuuj zasa ideme na pstruhy... tym veru tym pstruhom nepomozeme nijako... tlak sa nich urcite neznizi... jedine sprisnit pravidla lovu, obmedzit ulovky na minimum, zvysit miery, chranit pred kormoranmi, vydrami... aby bola vo vode zdrava zdomacnela obsadka schopna sa aj vytierat, plus pomoct vyteru nasadou ale nie lovnych ryb ale malych ktore dorastu a co to sa naucia... dnesne pravidla vode nepomahaju a mi ich este zjednodusime plavanou a polozenou...
kura11

Poslaťod kura11 » Štv Nov 10, 2011 5:02 pm

cronicle ved prave preto... su bombali co to jednoducho po tyzdny ba aj skor uz na vlacku alebo muchu nevedia a nechytia za to plavana s tajnym zakrmenim by im pekne pomohla... ak by bol kazdy ako ty tak v pohode ale zial vecina skor zneuziva system a aj to ze je minimalne riziko odhalenia...
kura11

PredchádzajúciĎalší

Späť na Rybársky poriadok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť