Diskusia k Návrhom na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Návrhy na zmenu a diskusia o rybárskom zákone, vyhláške a miestnom poriadku.

Re: Návrhy na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Poslaťod maro » Pon Sep 12, 2011 11:26 am

plavec, Cronicle » Vravíte, že je na tomto fóre dostatok rozumne zmýšľajúcich rybárov (osobne si myslím, že je ich stále nedostatok), ale je len mizivá vzorka tých, čo sú ochotní pre danú vec aj niečo urobiť. Väčšina sú len "lovci". Bolo by celkom fajn stretnúť sa niekde na rybách alebo pri pivku a porozprávať sa ... napr. na úvod my traja.
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod maro » Pon Sep 12, 2011 2:54 pm

plavec » Stretol si sa s hrádznym?
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod maro » Sob Sep 17, 2011 6:16 pm

plavec » Ak by sme v texte vymenili Holanďanov za "niektorých Slovenských rybárov" a Poliakov za "ostatných Slovenských rybárov a iných pytliakov", tak to doslovne platí aj u nás ... mentalita postkomunistických stredoeurópanov je raz taká ... :cry:
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod kura11 » Ned Sep 18, 2011 11:32 pm

Plavec zbytocne sa bijes do prs... tak ako napisal maro nasa mentalita je raz taka... osobne si duhakov zoberem mile rad... lepsie ako nechat inemu... tie co popustas skor ci neskor pojdu von a potesia rodinku niekoho ineho... cerstvo nasadeny je hlupak a aj ked mu das sancu o 5 minut zobere daco ine... uz sme potahali duhonov co mali plandavky rotacky, megamuchy v hube a zobrali dalsiu blbinu... ak by bolo vseobecne ze je usek CaR alebo by sa dala nasada ako na VVN cc25cm ryby aj ked uz aj tie maju mieru tak by to bolo ine... osobne som rad ze pred koncom sezony ide nasada konzumnych duhakov... co ma netesi ze sa kantri nasada potocakov... ludia nerozlisuju, pstruh ako pstruh ale jedno to neni... !!! neboj neurazil som sa... foto bolo z recesie pre par borcov zo SJ ktory su striktne proti CaR a su za tradicne rybarstvo a lov... jo este sa nam v ten den skor stalo ze dedo co bol z mucharkou uz 4 ty krat na tej istej jame vyplakaval ze ste vsetko popichali a uz neberu ze uz len trha... myslim ze sme nejaku tu rybu tym popichanim aj zachranili...
kura11

Poslaťod kura11 » Pon Sep 19, 2011 9:02 pm

No na hornad som tych krpcov vela nepochytal... vsetko bolo skoro 30-35cm, krpce boli na VVN a po par rybach sme sli radsej prec... mala ryba ked uz bola parkrat pichnuta si skor da pozor aj ked aj ta sa neskor da oklamat, hlavne muchami... ale vecsia sanca ze zdomacneli vydrzi viac... aspon ho nechytai bombali co chytat nevedia... a ozaj chytat vela ludi nevie... a dufam ze to takto aj ostane... :D
kura11

Poslaťod maro » Pon Sep 19, 2011 11:55 pm

plavec » Aký mám názor na mentálnu úroveň členov nášho zväzu si môžeš prečítať v mojich predchádzajúcich príspevkoch, máme rovnaký pohľad. Ale nemáme ho rovnaký na to, kôli komu treba zmeny robiť ... nie kôli tým hlupákom, tým vpodstate vyhovuje to, čo tu máme, t.j. pravidelný prísun jatočných kaprov a duhákov. Zmeny treba urobiť kôli rybám a ich životnému priestoru, zaslúžia si to. Ľudia sú mi u prdele, tí prežijú ...

Čo konkrétne si zažil?
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod IG0R » Uto Sep 20, 2011 8:21 am

ja tiez na Hornade toho roku som pochytal len male pstruhy, mozno jeden mal viac ako 25 .

kura >> treba nahrabat co najviac ... lebo ked nenahrabes pre seba bude to mat niekto iny :roll: S takym nazorom sa stretavam casto, hlavne na Slovensku.
Dufam ze si to nemyslel doslova takto :)
IG0R

Poslaťod maro » Uto Sep 20, 2011 2:58 pm

plavec » Zatiaľ nepoznám osobne nikoho, s kým by sa dali tieto zmeny presadiť, bohužiaľ ... poznám sem-tam nejakého nadšenca, ale to je málo. Momentálne mám iné priority ako ryby, ale nehádžem ešte flintu do žita ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod kura11 » Uto Sep 20, 2011 7:02 pm

Igor co najviac zasa nie ale v pohode si zoberem brojlery 4 ks na vychadzku... ine ryby ako je PD ani neberem tak preco nie... raz do sezony kantnem zubiho ale to je vzdy otazne kedze ich vela takych akurat stedrovecernych nepochytam :-))
kura11

Poslaťod IG0R » Str Sep 21, 2011 8:09 am

je mi to jasne, ja som tiez zobral parkrat ryby domov. napr tuto sezonu som chytil 10 duhakov . 7 duhakov som zobral a 3 som pustil. Vsetko z Bukovca, lebo tam chodim najcastejsie. Z Hornadu som nezobral nic (tam som duhaka ani nechytil) a z inych vod vlastne tiez nic. :D
IG0R

PredchádzajúciĎalší

Späť na Rybársky poriadok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia