Cenina ? A bez ochranných prvkov? Kedysi som zbieral známky a tie mali aspoň pretlač.
Padám het dačo porobiť, lebo celkom pekný deň je.

sbiro píše:Cenina ? A bez ochranných prvkov? Kedysi som zbieral známky a tie mali aspoň pretlač.
§ 12 ods. 1 opatrenia MF SR č. MF/27076/2007-74
Ceniny sú poštové známky, kolky, zakúpené stravné lístky do prevádzkarní verejného stravovania, telefónne karty a obdobné karty, ak majú hodnotu, z ktorej sa bude môcť čerpať po vydaní do užívania.

Igor Podlubny píše:Len tak medzi nami, clenska znamka (CZ) je ceninou len podla pravneho "vedomia" Rady (vid. vestnik).
Inac CZ nemoze byt ceninou z 3 dovodov:
1) nema ochranne prvky
2) je urcena na obchodovanie
3) nesplna zakonnu definiciu§ 12 ods. 1 opatrenia MF SR č. MF/27076/2007-74
Ceniny sú poštové známky, kolky, zakúpené stravné lístky do prevádzkarní verejného stravovania, telefónne karty a obdobné karty, ak majú hodnotu, z ktorej sa bude môcť čerpať po vydaní do užívania.
Rad by som upozornil funkcionarov SRZ, ze pokial chcu silou mocou povazovat CZ za ceninu, tak su povinni dodrziavat aj pravidla uctovania cenin atd. podla Postupov uctovania v jednoduchom uctovnictve - opatrenie MF SR č. MF/27076/2007-74![]()
![]()
Cize, v preklade a jednoducho - Clenska znamka je TOVAR !

Cronicle píše:..na vydanie povolenky som aj s potvrdením a nalepením členskej známky čakal dokopy 5 minúť...
Cronicle píše:../ Kura11/ Príliš veľa ľudí, čo Ťa poznajú osobne mi potvrdilo, že máš fakt rozum aký si si dal nick, ....

Späť na Hospodárska činnosť a Organizácia
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia