rybopet píše:Stev1-ja na kapre vôbec nechodím,my sme vláčkari,ktorí rybky hladajú,ale občas to nevyjde.Tvoja teoria má dačo do seba,ale ešte som nezažil,že by som na Mare na mole nechytil ani jedného ostrieža.Teraz sa to stalo.Nevadí,aj tak je Liptovská Mara moja srdcovka!
Rybopet, s tými kaprami sme na tom rovnako, tiež iba vláčim. Mňa nebaví sedieť na jednom mieste. Snažím sa čítať vodu a ryby hľadať. Nadhodil som to preto, lebo veľa rybárov sa takto správa. Idú na kapre a potom ešte aj dravce chcú ponaháňať. A to je presne evidentné na Mare. Udice vyvezené, každá tak meter dva odseba a popritom ešte aj vláčia, lebo čo budú tam len tak sedieť?!....Potom ak sa im nedarí, tak iba šomrú, že na tej Mare nič nieje. Kaprom sypú kvantum boilis do vody a čakajú zubáčov, lebo šak sú na Mare.
Tiež som bol na móle v piatok a ostrieže tam boli. Len ako vravím, oni teraz žerú nárazovo a naviac pri móle teraz robia paseku bolene, tak tie ich rýchlo rozoženú. Stačí že sa tam zvrtne jeden alebo dva a je po paráde. Ale inak je jedno kam pôjdeš, ryby v Mare sú, len majú svoje zvyky a určité pravidlá ktorými sa riadia. Každá časť Mary je niečim špecifická, stále ťa niekde niečo prekvapí, ale ryby sú tam tie isté, "riadené" jediným inštinktom...prežiť! A preto lovia, oddychujú a trávia potravu podľa svojich presných pravidiel.