4-2670-1-1 Štrkovisko Geča

Kaprové revíry MsO SRZ Košice, revíry Rady SRZ Žilina a ostatných organizácií SRZ.

Re: GECA 2011

Poslaťod Martinbati » Pia Aug 05, 2011 6:35 pm

boilies?
Obrázok užívateľa
Martinbati
Aktívny diskutér
Aktívny diskutér

Poslaťod MaRoSX » Pia Aug 05, 2011 7:24 pm

Martinbati píše:boilies?

silne pochybujem, keďže išli K2 do vody :) o hmotnosti 4 500 kg ... ale zasa nič nie je nemožné a zaujímalo by to aj mňa, keďže ako som už skôr spomínal tak chystáme sa na dlhšiu rybačku, tak ako to tam ide funguje ... aká nástraha, vývažka alebo náhod ?
MaRoSX
....
....

Poslaťod Hunter » Sob Aug 06, 2011 11:36 am

Chytane na dohod, cez den som sa zabaval tym ze som katoval tie K2 na feeder :D. V noci skušane tvrda kukurička,pelety aj boilies, hlavne pop upky oliheň chutili pleskáčom :-D
Hunter
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Poslaťod MaRoSX » Sob Aug 06, 2011 3:55 pm

Hunter píše:Chytane na dohod, cez den som sa zabaval tym ze som katoval tie K2 na feeder :D. V noci skušane tvrda kukurička,pelety aj boilies, hlavne pop upky oliheň chutili pleskáčom :-D

Tak to si asi nemal extra priemer boilies :) Aké si používal 14 a 16 mm ? Alebo nebodaj 20, 24 mm ? a išli na to "lyžiari" ... nejaký partikel si používal ?
MaRoSX
....
....

Poslaťod Hunter » Ned Aug 07, 2011 7:57 am

Partikel? hej krmil som kukuričkou+ male peletky.Zda sa mi že to boilies boli 16-ky, :) ako mne nevadia pleskáče, sice čo sa tyka bojovnosti je to poslabšie ale kusky nad 50 cm sú krásne ryby,teda aspon podla mna :)
Hunter
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Re: 4-2670-1-1 Štrkovisko Geča r. 2011

Poslaťod mraznickar » Ned Sep 04, 2011 10:17 pm

Dnes od 16:00 do 21:00 9 kaprov. Najväčší mal 42 cm. Katastrofa. Od kedy nasadili neviem na krmitko na tazko chytit kapra cez 50cm a dovtedy to docela šlo. Dnes som skusal feedrom rozne navnady na a pod hacikom v roznom mnozstve ale sami pleskac a cervenica. Nabuduce uz bez boilesov neidem aj ked len na hodinu lovu.
mraznickar
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Poslaťod XpeterX » Uto Sep 06, 2011 8:28 am

Mraznickar ved za 3 hodinky tolko ulovkov je super rybacka. Ja niekedy som aj den dva bez zaberu. Mimochodom dufam ze si aspon jedneho kapra pustil :lovec:
XpeterX
Diskutér
Diskutér

Poslaťod mraznickar » Uto Sep 06, 2011 12:04 pm

8 som pustil. Rybacka nie zla, pekne som si zabojoval (dost makke kaprarky) ale ta velkost aspon jeden cez 50 a som happy. Pojdem teraz po dazdi na bigbossov dufam ze to vydrem cez pole. :?:
mraznickar
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Poslaťod MaRoSX » Štv Sep 08, 2011 9:24 am

Konečne sa dostávam k tomu, aby som sa podelil s info o prednedávnom avizovanej rybačke. Trvala od 19. augusta až po 27. augusta. V skratke povedané, rybačka v duchu malých nasadených kaprov, ktoré nemali problém sa chytiť na 2 x 24 mm boilies. Partikel v prvý deň sme použili boilies (celé aj polené) a halibut pelety 20 mm vrátane kukurice, tigrieho orecha a repky, čo stiahlo aj malú rybu k našim kŕmným miestam a ukázalo sa to ako nesprávny krok, lebo nevedomosť žravosti malých rýb bola dosť veľká chyba. Pokus o vyselektovanie malých rýb ku kŕmeniu iba boiliesom a halibut peletami a kŕmenie kukuricou, tigrým orechom a repkou asi 30 m od lovného miesta, čo sa ukázalo ako čiastočne dobrý pokus, keďže dostavili sa aj "vianoční kapríkovia" od 59-62 cm, no samozrejme chuť malých kaprov sa zredukovala asi o 25% čo nebola žiadna výhra. Počas tejto akcie sme vystihli tie najväčšie páľavy, čo bolo dosť ubíjajúce. Teplé noci, poslednú noc som spal v plavkách, šľapkách a tričku. O znepríjemnenie rybačky sa starali komáre a neskutočné množstvo ôs. Cez deň keď som sa bavil s malými kapríkmi sa mi podarilo nachytať aj okolo 30 ks na feeder. Pohybovali sa asi od 32 cm po tých 45 cm. Všetci plávu ďalej vo vode, dobrá zábavka. Cez deň na plavák na rybku sa podarila jedna šťučka asi 40-45 cm, ktorá taktiež pláve spokojne ďalej. Zhodnetenie celej rybačky znie: "Bolo aj lepšie." Posrali to s tou násadou, lebo vytlačili väčšiu rybu. Mali to riešiť na záver jesene i keď to možno nie je najideálnejšia alternatíva. Kopec rybárov, toľko bóji som v živote nevidel na Geči, ale nikto nič dokopy nepochytal okrem úpalu a bronzu na tele, všetci tie malé kapre. Nepomáhali ani vyššie spomenuté väčšie priemery boilies - 24 mm vo dvoch kusoch pod háčikom ani 20 mm pelety. Mohli sme skúšať rôzne novinky, ale tak zbytočne z 98% malé kapre, malé kapre a ešte raz malé kapre. V porovnaní s 5 dňovou rybačkou konajúcou sa na konci mája, je to neporovnateľné čo sa týka veľkosti úlovkou a počtu záberov rýb a nie rybiek. Ak vyjde čas tak na budúci týždeň opäť pokus o zdolanie pekných kaprov na Geči v dĺžke 5-tich dní, snáď to počasie pohne väčšie jedince.
Niekto kto bol teraz na Geči a má nejaké info ?
MaRoSX
....
....

Poslaťod MaRoSX » Štv Sep 29, 2011 7:00 am

Pri pohľade do tejto témy mám pocit, že asi ako jediný rybár pripievajúci do tohto fóra chodím na Geču samozrejme vrátane mojich "komplicov"s ktorými chodím na ryby. Boli sme od 22-28.9.2011. Príchod ku vode sa vyznačoval kľudnou hladinou a príjemným počasím, vďaka ktorému nebol problém na člne so sonarom bez žiadneho sfukovania do strán. Len táto idylka trvala do večera a od ďalšieho dňa až do nedele rána fúkalo ako zbesneté. Cez deň sa nedalo ísť na vodu, lebo kým človek položil nástrahu ku bóji tak bol o 10 m ďalej. Medzi tým posunulo aj tyčovú bóju o ktorú sme prišli a tak sme museli chytať iba pri značkovacej, kde hrozilo riziko zamotania. Prvé dve noci sa dali, no posledná noc sa niesla v duchu 4-5 stupňov Celzia sa sprievodu severného nárazoveho vetru. Kŕmenie - halibut pelety 16,20 mm vrátane boilies. Nástrahy boli klasické 2 x 24 mm boilies prípadne 2 x 20 mm alebo 3 x 20 mm s príchuťmi špecifickými pre Geču. Prvá noc sa niesla v duchu 1 kapra - 60 cm a 5 kapríkov od 40 - 48 cm. Druhá noc 2 kapre cca 55 cm ale pekne vypasené a nejaké 3 kapríky cca 45 cm vrátane pleskáča 55 cm . Tretia noc 2 kapríky cca 40 cm jeden pleskáč a nepremený záber, počas ktorého sa ryba asi niekde zamotala a nedala šancu ani ísť na čln. Takže rybačka nie úplne podľa naších predstáv, nehovoriac o zavŕšení našej kaprovej sezóny. Snáď to budúcim rokom pôjde lepšie :) Lovu zdar !
MaRoSX
....
....

PredchádzajúciĎalší

Späť na Kaprové revíry

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť