od MaRoSX » Štv Sep 08, 2011 9:24 am
Konečne sa dostávam k tomu, aby som sa podelil s info o prednedávnom avizovanej rybačke. Trvala od 19. augusta až po 27. augusta. V skratke povedané, rybačka v duchu malých nasadených kaprov, ktoré nemali problém sa chytiť na 2 x 24 mm boilies. Partikel v prvý deň sme použili boilies (celé aj polené) a halibut pelety 20 mm vrátane kukurice, tigrieho orecha a repky, čo stiahlo aj malú rybu k našim kŕmným miestam a ukázalo sa to ako nesprávny krok, lebo nevedomosť žravosti malých rýb bola dosť veľká chyba. Pokus o vyselektovanie malých rýb ku kŕmeniu iba boiliesom a halibut peletami a kŕmenie kukuricou, tigrým orechom a repkou asi 30 m od lovného miesta, čo sa ukázalo ako čiastočne dobrý pokus, keďže dostavili sa aj "vianoční kapríkovia" od 59-62 cm, no samozrejme chuť malých kaprov sa zredukovala asi o 25% čo nebola žiadna výhra. Počas tejto akcie sme vystihli tie najväčšie páľavy, čo bolo dosť ubíjajúce. Teplé noci, poslednú noc som spal v plavkách, šľapkách a tričku. O znepríjemnenie rybačky sa starali komáre a neskutočné množstvo ôs. Cez deň keď som sa bavil s malými kapríkmi sa mi podarilo nachytať aj okolo 30 ks na feeder. Pohybovali sa asi od 32 cm po tých 45 cm. Všetci plávu ďalej vo vode, dobrá zábavka. Cez deň na plavák na rybku sa podarila jedna šťučka asi 40-45 cm, ktorá taktiež pláve spokojne ďalej. Zhodnetenie celej rybačky znie: "Bolo aj lepšie." Posrali to s tou násadou, lebo vytlačili väčšiu rybu. Mali to riešiť na záver jesene i keď to možno nie je najideálnejšia alternatíva. Kopec rybárov, toľko bóji som v živote nevidel na Geči, ale nikto nič dokopy nepochytal okrem úpalu a bronzu na tele, všetci tie malé kapre. Nepomáhali ani vyššie spomenuté väčšie priemery boilies - 24 mm vo dvoch kusoch pod háčikom ani 20 mm pelety. Mohli sme skúšať rôzne novinky, ale tak zbytočne z 98% malé kapre, malé kapre a ešte raz malé kapre. V porovnaní s 5 dňovou rybačkou konajúcou sa na konci mája, je to neporovnateľné čo sa týka veľkosti úlovkou a počtu záberov rýb a nie rybiek. Ak vyjde čas tak na budúci týždeň opäť pokus o zdolanie pekných kaprov na Geči v dĺžke 5-tich dní, snáď to počasie pohne väčšie jedince.
Niekto kto bol teraz na Geči a má nejaké info ?