od Palino1 » Ned Júl 18, 2010 3:23 pm
Pred pár dňami som mal na Hornáde dosť nepríjemný zážitok, keď si na to spomeniem, ešte teraz ma chytá zlosť... V časti oproti Súdkom, asi 200 m proti prúdu podvečer okrem iných plavačkovali aj 2 "kolegovia". Klasika - mreny, podustvy... Aj keď to nie je proti predpisom, trochu sa divím, že im nebolo ľúto aj mrien tesne nad mieru. Skôr ma ale prekvapilo, aký smutný osud ich čakal. Podberák - zamozrejme žiaden, ryby vyťahované rovno na kamene a oddiaľ niekoľkometrovou "leteckou dopravou" pod zaparkované autá. S času na čas niektorý z nich vyšiel k autu, povyberal spod neho dusiace sa ryby a zbalil ich do kufra. Ani nehovorím o tom, že počítať do 4 ich asi nik neučil. Preto som sa rozhodol oboznámiť hospodára, verím, že ich tam ešte zastihol. Ak sa dotyční v týchto riadkoch nájdu, verím, že sa nad sebou zamyslia. Dokážem ešte pochopiť, ak niekto vezme nejakú rybu naviac... Ale pohadzovať živými tvormi a nechať ich dusiť sa pod podvozkom auta -to chce prinajmenšom slušnú dávku sadizmu a bezcitnosti. Či už ide o beličku, podustvu, alebo mrenu (ktorá, mimochodom, na dosiahutie lovnej veľkosti potrebuje asi dvojnásobne toľko času, ako napríklad podustva), myslím si, že si zaslúžia aspoň citlivé zaobchádzanie a primerané usmrtenie, na to snáď nepotrebujeme zákon, veď sa tvárime na ľudí a ochrancov živého okolo nás.