Náš lov

Kaprové revíry MsO SRZ Košice, revíry Rady SRZ Žilina a ostatných organizácií SRZ.

Re: NÁŠ LOV

Poslaťod rybopet » Pon Aug 17, 2009 9:52 pm

Thom-ja som končil s lovom o 7h 29min :lol:
rybopet
Hyperaktívny diskutér
Hyperaktívny diskutér

Poslaťod rybopet » Pon Aug 17, 2009 9:54 pm

Stev1-mal som pred sebou strašné húfy rybiek,ale pruhovaného ani malého.Asi boli u Teba,kde si bol na Mare? :)
rybopet
Hyperaktívny diskutér
Hyperaktívny diskutér

Poslaťod Stev1 » Uto Aug 18, 2009 8:26 am

rybopet píše:Stev1-mal som pred sebou strašné húfy rybiek,ale pruhovaného ani malého.Asi boli u Teba,kde si bol na Mare? :)

Treba iba odsledovať vodu kde sa čo deje a hlavne ak si bol na kapre, zabudni na ostrieže. Tie treba hľadať pri skalných zrazoch, kde voda padá do veľkej hĺbky. Na voľnej vode a hlavne pri piesčitom brehu zalovia len sporadicky aj to len dorastenecké družstvo, ktoré mnohokrát ženie drobné rybky až na breh. A čo sa týka voľnej vody, sonar jedine a hľadať ich inak je to lotéria. Je to rozsiahla voda a oni nepôjdu rovno pod Tvoj čln. Ale je to teraz zbytočné hľadať ich niekde ďaleko, keď je toľko poteru okolo brehu. Oni prídu, nažerú sa do prasknutia a zasa sa stiahnu do hlbočiny, kde je teraz trocha chladnejšia voda. Preto treba trafiť ten správny čas a potom len loviť. Je to rýchlovka, keď chceš aj niečo nachytať musíš sa obracať. Ale inak je to pecka keď ide ryba za rybou. A keď sa nažerú koniec, môžeš robiť čokoľvek nič s nimi nepohne. Najlepší čas je keď slnko práve presvieti hladinu a doslova mračná rybiek im začnú plávať ponad hlavy, vtedy štartujú zo dna rovno na hody.
Stev1
.
.

Poslaťod Thommaso » Uto Aug 18, 2009 4:31 pm

Rybopet, za denneho svetla a jasneho pocasia musis chytat na furabou jigy ! Zaruceny uspech ;) :lol:
Thommaso
Diskutér
Diskutér

Poslaťod rybopet » Str Aug 19, 2009 11:15 pm

Stev1-ja na kapre vôbec nechodím,my sme vláčkari,ktorí rybky hladajú,ale občas to nevyjde.Tvoja teoria má dačo do seba,ale ešte som nezažil,že by som na Mare na mole nechytil ani jedného ostrieža.Teraz sa to stalo.Nevadí,aj tak je Liptovská Mara moja srdcovka!
rybopet
Hyperaktívny diskutér
Hyperaktívny diskutér

Poslaťod rybopet » Str Aug 19, 2009 11:15 pm

Thom-subaru???
rybopet
Hyperaktívny diskutér
Hyperaktívny diskutér

Poslaťod Stev1 » Štv Aug 20, 2009 8:48 am

rybopet píše:Stev1-ja na kapre vôbec nechodím,my sme vláčkari,ktorí rybky hladajú,ale občas to nevyjde.Tvoja teoria má dačo do seba,ale ešte som nezažil,že by som na Mare na mole nechytil ani jedného ostrieža.Teraz sa to stalo.Nevadí,aj tak je Liptovská Mara moja srdcovka!

Rybopet, s tými kaprami sme na tom rovnako, tiež iba vláčim. Mňa nebaví sedieť na jednom mieste. Snažím sa čítať vodu a ryby hľadať. Nadhodil som to preto, lebo veľa rybárov sa takto správa. Idú na kapre a potom ešte aj dravce chcú ponaháňať. A to je presne evidentné na Mare. Udice vyvezené, každá tak meter dva odseba a popritom ešte aj vláčia, lebo čo budú tam len tak sedieť?!....Potom ak sa im nedarí, tak iba šomrú, že na tej Mare nič nieje. Kaprom sypú kvantum boilis do vody a čakajú zubáčov, lebo šak sú na Mare.
Tiež som bol na móle v piatok a ostrieže tam boli. Len ako vravím, oni teraz žerú nárazovo a naviac pri móle teraz robia paseku bolene, tak tie ich rýchlo rozoženú. Stačí že sa tam zvrtne jeden alebo dva a je po paráde. Ale inak je jedno kam pôjdeš, ryby v Mare sú, len majú svoje zvyky a určité pravidlá ktorými sa riadia. Každá časť Mary je niečim špecifická, stále ťa niekde niečo prekvapí, ale ryby sú tam tie isté, "riadené" jediným inštinktom...prežiť! A preto lovia, oddychujú a trávia potravu podľa svojich presných pravidiel.
Stev1
.
.

Poslaťod hlava » Štv Sep 03, 2009 7:28 am

vcera vlacka na hornade za 40 min 6 jalcov vsetko kusky okolo 30 cm. potom presun na ruzin jeden ostriezik a jeden spadnuty zubacik. Ruzin teraz slabota a pritom poteru ako na.rato
hlava
Diskutér
Diskutér

Poslaťod rybopet » Štv Sep 03, 2009 9:51 pm

Včera hardvlačka na Ružíne.Rozčuľoval ma jeden vabič na člne.Miesto toho,aby buchal tri údery,prestávka,tri údery,prestávka,tak mlátil do toho,že určite všetky ryby vyliezli z vody a šli sa skryť do lesov.Nechápem,že si to neprečíta.Ale nedal som sa odradiť,čo ked ?A veru bolo:Po záseku do tvrdého s veľkou plandou,sa to veľké pohlo,adrenalín prrrrrrrrr,ale bol to klát 60x60cm.A potom ešte igelitový sáčok plný bahna.Nádej trvala asi sekundu. :)
rybopet
Hyperaktívny diskutér
Hyperaktívny diskutér

Poslaťod Sten » Pia Sep 04, 2009 8:37 am

Zdravím všetkých. Kedže predpokladam že zložku náš lov navštevuje najviac ľudí a číta ho, tak len malu otazku čo sa týka predaja hosťovacích povoleniek. Pracuje tam na zväze vôbec niekto? Včera com tam došiel okolo 17.40 poobede a do 18.00 tam nikto nebol a ani žiaden odkaz. Je len jeden deň v mesiaci a to vo štvrtok do 18.00 a tam nikdo. Možno je na forume chyba a oni pracuju tam iba v nedeľu od 11.59 do 12.00 ked tam nikdo nikdy nepríde tak nech sa im tam lajdakom dari.LOVU ZDAR
Sten
Diskutér
Diskutér

PredchádzajúciĎalší

Späť na Kaprové revíry

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť