Diskusia k Návrhom na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Návrhy na zmenu a diskusia o rybárskom zákone, vyhláške a miestnom poriadku.

Re: návrhy na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Poslaťod kura11 » Ned Jan 23, 2011 10:15 pm

Marosi treba navrhnut termin schodze a ideme, je nas dost... po schodzi dame nejake pivko... ja som za... okrem 5 teho februara mozem kazdy termin...
kura11

Poslaťod maro » Ned Jan 23, 2011 10:41 pm

Kurka, terminy clenskych schodzi su v miestnom ryb. poriadku na konci ... http://www.srz-ke.netkosice.sk/archiv/r ... riadok.pdf
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod kura11 » Ned Jan 23, 2011 10:42 pm

Marosi pisal som ze okrem 5 teho mozem kazdy termin...
kura11

Poslaťod maro » Ned Jan 23, 2011 10:51 pm

Rybopet, Rotteno, Basta a ostatni> Co keby sme dali navrhy zmien, ktore tu navrhujeme, na papier a k tomu sa pokusime vyzbierat co najviac podpisov? Sice uz nie je vela casu do schodzi, ale mozme si dat (cim skor) nejake stretko a tam to prediskutovat. Toto by sa potom oficialne odovzdalo vedeniu MsO SRZ v KE ... Co vy na to? Nech tu len tak netliachame ...

P.S: Len technicka poznamka ... do konca mesiaca budem urcite vypisany, takze mam vychadzky len v case doobedu 9:00 - 11:00 a poobede 15:00 - 17:00 ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod kura11 » Ned Jan 23, 2011 11:15 pm

Marosi dobry napad... moje navrhy som napisal aj tu... nejake rozumne a prijatelne riesenia na P vodach aj na K vodach... musi sa to pohnut dopredu... rybarov velmi vela, rybarsky tlak silny a ochrana ryb velmi mala... osobne na kaprovkach by som bol za zvysenie lovnej miery liena alebo za jeho ochranu... tato ryba si zasluzi velku pozornost... je to skor rarita...
kura11

Poslaťod maro » Pon Jan 24, 2011 1:14 am

Janci, si v kontakte s chalanmi vlackarmi, opytaj sa ich prosim, ci by taku peticiu podporili podpismi. Nech si to tu precitaju, pripadne nech sa tu vyjadria ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod kura11 » Pon Jan 24, 2011 1:26 am

marosi ze ci??? to 100% chce kazdy ine lepsie pravidla... chceme hlavne chytat a nie rybky ale ryby... a nie jednu dva za celi den ale 20-30ks... a ze sa to da je iste len treba chciet a chranit... aj na ukor tych par debilov co si koli obmedzenemu mnozstvu ulovkou nevybere povolenku... zvez by sa mal tohto neduhu zbavovat ,ale naopak prachy hybu svetom a aj tym rybarskym... nezalezi co za ludia vykonavaju rybarske pravo ale kolko sa vyzbiera,,,
kura11

Poslaťod maro » Pon Jan 24, 2011 1:30 am

To dufam. Skoda, ze si to tu kopec ludi len precita a nic nenapise ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod pace » Pon Jan 24, 2011 11:59 am

Mne by sa velmi pacilo keby sa vysadzovali a hlavne prisne chranili povodne druhy: karas obycajny,lien,Pp,kolok,jeseter maly,cik,cerebla,sliz,plz atd.... Viem ze pre 99.9% rybarskej obce su to nezaujimave druhy,ale aj tieto rybky patria do nasich vod a su sucastou prirody.Tiez sa mi nepaci ze drzitelom povolenia na rybolov sa moze stat kazdy primitiv,ale tam je to podmienene asi snahou jednotlivych organizacii mat co najviac clenov a tym aj prispevkov od nich.Co si tyka navrhov na zmenu v rybarskom zakone a vyhlaske tek jednoznacne: zakaz chytania na mrtvu rybku na pstruhovkach,haciky bez protihrotu.Osobne by som zakazal aj chytanie na rybky na vybranych kaprovych vodach - min.vsade tak kde su dravce na ustupe + plus by som zvysil minimalnu lovnu mieru u zubaca a stuky a zaviedol ju u ostrieza..Tieto rozhodnutia by mala mat v kompetencii vzdy prislusna organizacia.Na lipnovkach zakaz plavackovania.Samozrejme by som exemplarne zvysil tresty za pytliactvo a robenie bordelu pri vode.Kludne by som tieto dva nesvary riesil tak ze kazdy clen rybarskej straze by bol priamo odmenovany nejakou ciastkou z pokuty ,ktora by sa vymohla od pachatela.
pace
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Poslaťod Sten » Pon Jan 24, 2011 4:37 pm

Zdravim. Nechcem zvelicovat , ale viem si predstavit ze poniektory clenovia rybarskej straze by si ztoho spravili zivnost. To je podobne ako s revizormi , ktori su schopny koli vymozeniu pokuty vsetkeho . Toto rozumny clovek nikdy nepodpori . Prepac ale ja by som chytal pytliakov a nie jeb.. aj ked niekedy neslusnych pri vode ale rybarov . Ale namiesto pokuty by si to mohli odpracovat , to je vacsi strasiak.
Sten
Diskutér
Diskutér

PredchádzajúciĎalší

Späť na Rybársky poriadok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia