od pace » Pon Jan 24, 2011 11:59 am
Mne by sa velmi pacilo keby sa vysadzovali a hlavne prisne chranili povodne druhy: karas obycajny,lien,Pp,kolok,jeseter maly,cik,cerebla,sliz,plz atd.... Viem ze pre 99.9% rybarskej obce su to nezaujimave druhy,ale aj tieto rybky patria do nasich vod a su sucastou prirody.Tiez sa mi nepaci ze drzitelom povolenia na rybolov sa moze stat kazdy primitiv,ale tam je to podmienene asi snahou jednotlivych organizacii mat co najviac clenov a tym aj prispevkov od nich.Co si tyka navrhov na zmenu v rybarskom zakone a vyhlaske tek jednoznacne: zakaz chytania na mrtvu rybku na pstruhovkach,haciky bez protihrotu.Osobne by som zakazal aj chytanie na rybky na vybranych kaprovych vodach - min.vsade tak kde su dravce na ustupe + plus by som zvysil minimalnu lovnu mieru u zubaca a stuky a zaviedol ju u ostrieza..Tieto rozhodnutia by mala mat v kompetencii vzdy prislusna organizacia.Na lipnovkach zakaz plavackovania.Samozrejme by som exemplarne zvysil tresty za pytliactvo a robenie bordelu pri vode.Kludne by som tieto dva nesvary riesil tak ze kazdy clen rybarskej straze by bol priamo odmenovany nejakou ciastkou z pokuty ,ktora by sa vymohla od pachatela.