Diskusia k Návrhom na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Návrhy na zmenu a diskusia o rybárskom zákone, vyhláške a miestnom poriadku.

Re: 4-3220-1-1 Vodná nádrž - Bidovce

Poslaťod maro » Štv Sep 08, 2011 11:39 am

6giro1 » Vysvetlil si svoje dôvody v predchádzajúcich príspevkoch ... ale pochopenie u mňa nehľadaj. Radšej sa nauč chytať nástrahové rybky. Alebo skús prívlač a nástrahovky riešiť nemusíš ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod martino5 » Štv Sep 08, 2011 12:24 pm

..hej bude vysvetlovat tento hrozny čin a Ty Cronicle budeš v prvej rade a nasadiš mu puta,vylučiš zo zvazu a navrhneš trest odnatia slobody :zaber: to už nie su vačšie problemy a prehrešky voči zakonu,ktore by trebalo riešit ? Však každy vie ,že chytit rybku na niektorich reviroch je velky problem a aj preto som už skor navrhoval ,že take niečo ako zakaz lovit na donesenu rybku z poriadku vypustit.Podla mna vyhovorka,že donaša choroby a ine somariny je blbost .Potom to ake mame vlastne reviry na Slovensku?s chorymi rybkami? ..prečo a pre koho sa potom predavaju napr. aj zakonzervovane nastrahove rybky?
martino5
Diskutér
Diskutér

Poslaťod 6giro1 » Štv Sep 08, 2011 2:59 pm

plavec píše:
6giro1 píše:
Samozrejme ze tusim resp. netusim ale viem...ale vezmi si to z toho druheho hladiska....ides na tyzden na ryby..mas skusenosti ze tam nevies chytit peknu nastrahovu rybku....tak tam pojdes a budes cely tyzden miesto chytania dravcov skusat chytit nastrahovku???mozte sa tu navazat domna kolko chcete....

Nehnevaj sa na mňa, ale si 6 dní na rybačke, to je skutočne počas tejto doby pre teba problém chytiť nástrahovú rybku ? Tak chytaj prvý deň iba nástrahovky. Odporúčam ešte pred lovením dravcov naučiť sa chytať malé rybky ;)

Aky tu je zrazu kazdy mudry.......keby ta nasa ,,uzasna" rybarska straz radsej trestala tych ktory si to zasluzia.....a nie normalnych rybarov....doprial by som ti vidiet ako sa dodrziavaju pravidla na niektorych vodach ty ochranca ryb.....ja niesom rybar mesiar v zivote som rybu od vody nezobral okrem toho ze si sem tam vezmem jedneho dvoch pstruzikov z Dediniek ktore si vecer z priatelkou ugrilujeme.....ale su taky ktory porusuju aj to ze by mali byt len 3x do tyzden na vode su tam skoro kazdy den a beru jedneho pstruha za druhym....a to nie je len o dedinkach tak ako som spomenul napr. na takych Bidovciach uz ked sme v teme bidovce...preco tam ryb. straz nedzubka nasich spoluobcanov ktory tam beru a zeru vsetko za radom tam ani nepachnu.....to iste nova cana.....min. vikend ked nezobrali za tych 5hodin co som tam bol min. 20ks podmierecneho kapra tak ani jedneho....ale toto nikto neriesi ale tu budes domna je*bkat stym ze som si dovolil zobrat nastrahove rybky na iny revir.....myslim si ze je ovela viac a dolezitejsich problemov ako tento moj...a plavec skus koncom oktobra chytit na mare peknu nastrahovu rybku!!!ale nie len koncom oktobra ale aj v tychto mesiacoch je dost problem chytit nieco krajsie vecsie na sumca alebo vecsiu stuku.....a neboj sa nechytam prvy ani 5rok aby som sa musel ucit chytat male rybky cize v tom to nebude....
6giro1
..
..

Poslaťod 6giro1 » Štv Sep 08, 2011 3:06 pm

Cronicle píše:6giro1 >
min. vikend ked nezobrali za tych 5hodin co som tam bol min. 20ks podmierecneho kapra tak ani jedneho

Akékoľvek porušovanie rybárskeho zákona a vykonávacej
vyhlášky ako aj miestneho rybárskeho poriadku zo strany členov
SRZ ale aj nečlenov je loviaci povinný bezodkladne nahlásiť.

tu svoju vyhlasku si niekam strc.......preco nechodi ryb. straz na pravidelne a caste kontroly do revirov ktoru su pravidelne plne rybarov a ,,rybarov" co robia kde su cele dni????????ako si plnia svoju pracu?????nijak!!!!!
6giro1
..
..

Re: Návrhy na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Poslaťod rybopet » Štv Sep 08, 2011 3:07 pm

Je absolutny právny nezmysel postihovať niekoho za niečo, čo nespôsobil.Tu bola len "dobre mienená" snaha donútiť slušných rybarov robiť poriadky po deb...och. V prípade súdneho sporu to neobstojí .Aj v prípade, že chytám na mieste,kde je neporiadok, ktrorý som nespôsobil, udržiavam "svoj" poriadok tým, že tam nič dalšie neodhadzujem.Podľa našej ústavy nútiť niekoho do niečoho, čo mu zákon neukladá je trestným činom.A postihovať ho za to je zneužitie právomoci verejného činiteľa. Doporučujem to vymazať z miestneho poriadku!!! :P
rybopet
Hyperaktívny diskutér
Hyperaktívny diskutér

Poslaťod 6giro1 » Štv Sep 08, 2011 3:11 pm

Cronicle píše:
6giro1 píše:tu svoju vyhlasku si niekam strc.......preco nechodi ryb. straz na pravidelne a caste kontroly do revirov ktoru su pravidelne plne rybarov a ,,rybarov" co robia kde su cele dni????????ako si plnia svoju pracu?????nijak!!!!!

pred pár mesiacmi si mal možnosť prísť na zväz a osobne sa opýtať člena RS prečo ... Nevyužil si tú možnosť.

A čo by mi povedal to iste čo ty že treba volať :D :D koli takejto odpovedi sa mi na ten uzastny RZ ani neoplati ist
6giro1
..
..

Poslaťod 6giro1 » Štv Sep 08, 2011 3:14 pm

Cronicle píše:
6giro1 píše:preco nechodi ryb. straz na pravidelne a caste kontroly do revirov ktoru su pravidelne plne rybarov a ,,rybarov" co robia kde su cele dni????????ako si plnia svoju pracu?????nijak!!!!!

Dostal by si odpovede na tieto otázky.

a co z odpovedi?????ked zas len reci reci reci reci a skutok nikde :)
6giro1
..
..

Re: Návrhy na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Poslaťod IG0R » Štv Sep 08, 2011 3:16 pm

podla mna to je tam napisane v kontexte aby rybari nerobili bordel a nie aby rybari robili poriadky na brehoch po inych. Su v nasom zvaze taki clenovia co nechapu ze robit bordel je primitivne a mozno to je taka mala paka prave na takych.
IG0R

Poslaťod 6giro1 » Štv Sep 08, 2011 3:25 pm

Cronicle píše:6giro1 > Položil si otázku, na ktorú si chcel aj odpoveď - dozvedel by si sa, keby si využil šancu osobne sa stretnúť s členom RS.

Napríklad TU: viewtopic.php?f=12&t=911 si môžeš nájsť vyhlášku a zákon o rybárstve. Si rybár a tým pádom máš aj nejaké práva, ale aj povinnosti. Presne tak ako bolo tvojou povinnosťou nahlásiť danú skutočnosť, ktorú si napísal.

Mať rybársky lístok nie je všetko. ;)

Som rad ze si mi pripomenul co je mojou povinnostou aj ked to velmi dobre viem len nie stale to co je niekde napisane je aj spravne....ale po skusenostiach ked sa na ryb. straz nedalo ani dovolat alebo ked sa dalo tak nikto nedvihal to pre mna nieje opodstatnena vyhovorka ryb. straze.....tym ze zakazdym zvalujete vinu na ryb. ktory tam su ze mali volat zastierate to ze vy na to z vysoka kaslete
6giro1
..
..

Poslaťod 6giro1 » Štv Sep 08, 2011 3:33 pm

Cronicle píše:6giro1 > Po stretnut s členom RS by si sa dozvedel, že nemôžu byť všade a preto uvítajú každú pomoc tým, že danú skutočnosť ohlásiš.

Ja nevravim ze maju byt vsade....tohto roku mam min. 40vychadzok na kaprove a min. 50na pstruh. vodach......vecsinou v okoli kosic a ani raz som neprisiel do styku z RS...a to som bol na rybach rano,naobed,poobede,vecer,v noci v kazdy cas....ci cez tyzden ci cez vikend a nikdy nic a to nie len tuto sezonu ale to je uz tretia sezona kedy nemam v papieroch ani jednu kontrolu.....ovsem ak nepocitam Dedinky lebo tam musim povedat ze tam si RS v ramci svojich moznosti plni svoje povinnosti....ovsem tam je dost problem skontrolovat rybarov na lodke co im vycitat nemozem cize aj to o com som vravel ze sa tam porusuju predpisi je vecsinou u lodkarov
6giro1
..
..

PredchádzajúciĎalší

Späť na Rybársky poriadok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia