Diskusia k Návrhom na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Návrhy na zmenu a diskusia o rybárskom zákone, vyhláške a miestnom poriadku.

Re: 4-3750-1-1 - VN Ružín

Poslaťod Palino1 » Ned Okt 23, 2011 7:24 pm

Plne súhlasím s príspevkom - pravidlá je možné prediskutovať a teoreticky aj zmeniť, nie vopred porušovať a následne všemožne sa ospravedlňovať. A tým nemyslím len tento prípad.Držme sa pravidiel - aspoň z úcty k zákonu, prírode a jeden druhému.
Palino1
Diskutér
Diskutér

Poslaťod maro » Ned Okt 23, 2011 9:47 pm

Hunter » Svojím posledným príspevkom si chcel vlastne povedať čo? Že si sumec zaslúži prevlečenie lana cez žiabre, lebo je to potencionálny vcucávač malých detí? Alebo že keď už ryby lovíme, tak ich treba čo najviac dodrbať, lebo trpia aj jatočné zvieratá? Len som neporozumel tomu gulášu myšlienok, nič v zlom ...

P.S: Človek má negatívny vplyv na životné prostredie v mnohých smeroch. My trochu rozumieme rybárskemu smeru, tak rozoberáme ten.
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod Hunter » Ned Okt 23, 2011 11:44 pm

Maro- nie chcel som tým povedať, že ked vám všetkým vadia take veci ako tu pišete , tak nechapem prečo chytate vobec ryby lebo im tak či tak ublizujete ci chcete alebo nie.Ked uz som sa rozhodol chytať ryby tak pocitam s tym ze im tak či tak trochu ublizim a nezdrbem kazdeho za to že pouzil hacik s protihrotom,alebo ze rybu polozil na travu a nie na podlozku.A nehovorim ze suhlasim s tym ze by sa mohli ryby viazat na lano, ale rybari robia omnoho horsie veci s rybami ako priviazanie na lano.Mam pocit že z 90% tu chodia slusni rybari a Salmo.Marek sa chcel len pochvalit a co dostal namiesto gratulacie same narazky a to este k tomu toho sumca pustil...
Hunter
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Poslaťod Martinbati » Ned Okt 23, 2011 11:50 pm

Hunter píše:Maro- nie chcel som tým povedať, že ked vám všetkým vadia take veci ako tu pišete , tak nechapem prečo chytate vobec ryby lebo im tak či tak ublizujete ci chcete alebo nie.Ked uz som sa rozhodol chytať ryby tak pocitam s tym ze im tak či tak trochu ublizim a nezdrbem kazdeho za to že pouzil hacik s protihrotom,alebo ze rybu polozil na travu a nie na podlozku.A nehovorim ze suhlasim s tym ze by sa mohli ryby viazat na lano, ale rybari robia omnoho horsie veci s rybami ako priviazanie na lano.Mam pocit že z 90% tu chodia slusni rybari a Salmo.Marek sa chcel len pochvalit a co dostal namiesto gratulacie same narazky a to este k tomu toho sumca pustil...

suhlasim, jeden chlapik na jazere ked som bol na rybacke nedavno mi vravel, jak si v lete vzal 16 kaprov... :( neriesil som to, jednak nemal som mu to i tak ako dokazat pred kompetentnymi a sam by sa tiez nepriznal... tak som ho aspon pekne sprdol...
Obrázok užívateľa
Martinbati
Aktívny diskutér
Aktívny diskutér

Poslaťod maro » Pon Okt 24, 2011 12:13 am

Hunter » Aha, už rozumiem. :) Každý je tu uzrozumený s tým, že samotné ulovenie ryby jej dobre neobí. Ale ako sa inak dá venovať nášmu obľúbenému rybolovu, že?! Rovnako každý by bol rád, keby sme mali zdravšie vody plné pekných rýb. Práve preto tu poniektorí poukazujú na niektoré zbytočné veci ,ktoré rybám len pridávajú na strese. Nemusíme zachádzať do extrémov ako "prečo vôbec chytáte ryby", ale snažiť sa k rybám správať čo najšetrnejšie. Dá sa to, tu musí ale každý začať od seba ...

Konkrétne ryby od Salmo.Mareka ... úlovok mu pochválený bol, ale tá šnúra bola naozaj zbytočná, hlavne pri šťuke. Aj foto za tmy s bleskom sa dá urobiť a rybu následne pustiť.
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod Salmo.Marek » Pon Okt 24, 2011 3:11 pm

Tak sa ospravedlňujem keď som tu s tým niekoho pobúril :roll: išlo mi o komentáre na ryby a nie na nejaké šnúry....no čo už :| .. lovu zdar :)
Milujem prívlač :)
Salmo.Marek
....
....

Poslaťod Dravec » Pon Okt 24, 2011 3:17 pm

Buzerujete tu Salma.Mareka kvôli jednej šnure,aj to rybu pustil,vôbec tu nemusel dat žiadne fotky.Namiesto toho by sa mali kompetentni zamerat na pytliakov,ktori chytaju kombajnmi,sieťami a rôznymi inými možnými spôsobmi,ktori chytaju pre mäso a nie pre fotku.O takich sa tu nepise !!!Vzdy na to doplaca len slušný rybár,kvôli drobnosti.Pre dobrotu na žobrotu!
Dravec

Poslaťod nicolas cage » Pon Okt 24, 2011 3:39 pm

a ty profi sumciari???? maju sumce by som povedal ze prevlecene na "taznych lanach" ich niukto nebude komentovat?
nicolas cage
..
..

Re: Návrhy na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Poslaťod maro » Pon Okt 24, 2011 9:43 pm

Dravec » Toto je diskusia, nie buzerácia. Máš pravdu, že by sa mali kompetentní zamerať na pytliakov, ktorý ... tak ako píšeš. Ale len preto, že existujú aj väčšie problémy, nemusíme prehliadať tie menšie. A nemáš pravdu, že na všetko dopláca slušný rybár ... na všetko doplácajú bohužiaľ ryby!!!
maro
Pretekár
Pretekár

Re: Návrhy na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Poslaťod martino5 » Uto Okt 25, 2011 8:24 am

..trošku odbočim od temy a len tak na okraj: ..za to ,že chytate ryby mimo dennej doby lovu ,alebo mate iny rybarsky prehrešok ,možu Vas obviniť z trestneho činu pytliactva s trestom na 2 roky ..ale ,ak zrazi a zabije človeka "celebrita" ,ktora ide s Audinou 139/km/h a hlada vyhovorky ..dostane dotyčny 2,5roka :o
..aj tak to funguje na Slovensku ,bohužial.
martino5
Diskutér
Diskutér

PredchádzajúciĎalší

Späť na Rybársky poriadok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia