Návrhy na zmeny v miestnom rybárskom poriadku pre rok 2012

Návrhy na zmenu a diskusia o rybárskom zákone, vyhláške a miestnom poriadku.

Re: Návrhy na zmeny v miestnom rybárskom poriadku pre rok 2012

Poslaťod maro » Uto Nov 01, 2011 12:11 am

plavec » Je ti ľúto podustiev z horného toku? :D Bez protihrotu si asi myslel ... :lol: Ozaj, mám nápad na historické opodstatnenie pre zavedenie bezprotihrotových háčikov na Slovensku ... Jánošíka obesili na barbless háku!!!
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod kura11 » Uto Nov 01, 2011 10:48 am

cronicle ty bombali su a aj budu lebo rybarstvo je vseludove a este dlho bude, dobrovolnych RS je malo a ani nemaju cas popri robote, rodine a pod. este snorit po reviroch a hladat muchy este sa pritom dostavat do konfliktov, co myslis ze mavnutim prutika zmiznu necestlivci, bordelary, pytliaci??? nebud naivny... stewik tu napisal ako pekne vie pstruzik zazrat nastrahu a aj som sam videl na mieri a opatskom tie potocaky hore bruchom... tato tema je uplne o hovne a aj Marovi sa cudujem ze sa snazi skor uskodit pstruhovke ako ju chranit... mne napr. vobec tie obrovske mreny a 60+ podustvy nevadia, naopak aspon na pstruhovke su take ryby vdaka tomu ze ich nemozno kynozit plavanou a na tazko... tu dole su take kone hned vyzierane... podaj prst a zozeru ti celu ruku... Plavec tu dal dobre dovody na to aby sa daco take nestalo... ak povolit na tazko a plavak tak na stojakoch aj to za prisnych pravidiel!!! viac nebudem pisat k tejto teme lebo je to stale to iste... :roll:
kura11

Poslaťod maro » Uto Nov 01, 2011 7:34 pm

plavec » Máš pocit, že na seba útočíme??? Tak to mi je ľúto, mne sa zdalo, že diskutujeme. To, že máme opačný názor je až taký problém? Ja chápem tvoje argumenty, veľmi dobre. Ale ak máš byť kôli tomu znechutený, tak končím, OK.

kura11 » Škoda, že si nebol taký zásadový už v januári, nemusel byť tento bod vôbec v našich návrhoch ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod kura11 » Uto Nov 01, 2011 9:46 pm

marosi nebol som vyslovene proti ale ani som tymto napadom nebol nadseny.. fakt by to pstruhovke skor uskodilo... neda sa chytat tak ze teraz mi bude brat len biela ryba... a to zazieranie pstruhov je vysoke uz aj vlacenu nastrahu obcas zhltne hlboko... jasne opatrne odstrihne a pusti ale podla mna zdochne casom aj tak... toto nie je dobre... ale na stojakoch by to slo, tam si to predstavit viem, predsa je tam strasne vela plotic, cervenic, jalcov, kaprov a bola by to pekna zabavka... ale nejake clny, boje a kila kukurice sypane do vody to si tiez neviem predstavit a ako som pisal vyssie je dost parhektarovych pstruhovych stojakov kde si hodi 10 ludi na tazko a ostatok sa moze ist past...
kura11

Poslaťod maro » Uto Nov 01, 2011 10:50 pm

kura11 » O čom to hovoríš? Ako hlboko zažerie potočák krúpy abo kukuricu? Neporovnávaj s kaprovkou, kde ich lapajú na kostňáky a hnojáky. A keby si pozorne počúval alebo čítal, tak by si vedel, že na pstruhovke by bol zákaz vnadenia pri tomto návrhu, takže žiadne kilá kukurice. Práveže v súčasnosti ide do vody na kilá šrotu, tarhone a pstružích granúl napr. na Vyrovnávačke. Inak malé pstruhové stojáky mi na srdci veľmi neležia, to nie sú vody s prirodzenou obsádkou, ale duhákodromy a ak tam niekto bielu rybu nevysadí, tak tam plavačkár chytí na rastlinnú nástrahu prd, možno duháka tesne po nasadení a to nie je veľká strata ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod altero » Str Nov 02, 2011 12:43 pm

nemyslim si, ze cesta zakazov je ta spravna cesta...

cesta zakazov totiz nikdy nic dobre nepriniesla, namiesto osvety, prevencie, hoc povinnych skoleni kazde 2 roky napriklad, kde by si clovek vypocul, co a ako, preco je nieco zle, co zasa ok, tak pojdeme cestou zakazov...

to mi pripada, ja nevyvazam, tak nech nevyvaza ani druhy... mne zdochla koza, nech zdochne aj susedovi... typicka slovac...

nemam totiz pocit, ze to je na nasich vodach sama pet flasa, ktora bola pouzita ako bojka, nevidim jeden dovod aby sa zakazovalo vyvazanie na vodach do 10ha, nevidim dovod uz pri 5ha vodach, nerybar sa clnkovat smie a rybar nie? dovod? rozumny dovod? lebo medved? lebo ma to prave napadlo?

fakt, najvacsi problem na nasich vodach je vyvazanie... potom sa nedivme ked sa nam budu topit rybari len preto, ze vyvazaju z roznych nafukovaciek a plavacich kolies a bohvie z coho este...

dalsi krok bude co? zakaz grilovat? varit gulas? zakaz vypit pivo? lebo ked to nerobim ja, tak nebude nikto?

najlepsi by bol asi uplny zakaz rybolovu na "statnych" vodach, chodili by sme len na sukromaky a bolo by vybavene...

a toto si uplne v klude zober osobne, lebo toto co ty davas uz hranici so zdravym rozumom...

P.S. zapamataj si, uz som to pisal, ziadny extrem nieje dobry, ani na jednej a ani na druhej strane...
Obrázok užívateľa
altero
Diskutér
Diskutér

Poslaťod altero » Str Nov 02, 2011 2:24 pm

Cronicle píše:altero - úplne stačí ak napíšem, že bombaľom sa to páčiť nebude..viac netreba ani komentovať..

niesom bombal a nijak nezapadam do tejto definicie "ale bombaľov... to su taky kaporary ako chodia na gecu, hutne a pod. vsade same plechovky, sacky od krmiv a potom sa vyhovarajme ze to nechavaju kupajuci sa" a nepaci sa mi to, sa spamataj, nemas argument, tak pises somariny, zas a znova...

vsade bol, vsetko videl, vsetkych pozna, do vsetkeho sa vyzna...
Obrázok užívateľa
altero
Diskutér
Diskutér

Poslaťod altero » Str Nov 02, 2011 2:39 pm

Cronicle píše:altero - žiadny extrém nevidím - zákaz používať pet flaše ako bójky už je, zákaz vyvážať do 10ha je tiež..

chýba ti nadhľad..

neviem komu tu chyba nadhlad, na jednej strane si proti zakazu plavanej a polozenej na pstruhovke a na druhej strane by si zakazal vyvazku, no aky tu chces nadhlad?

ano aj jeden aj druhy zakaz tu je, tak nerozumiem naco si ho vobec spominal, co ma zavazacia lodicka s pet flasou ako bojkou? vysvetli.

btw> zakaz vyvazania plati pre male plavidlo, definicia maleho plavidla? mam lodku co ma 2,1m, mozem vyvazat? podla mna mozem...

ale proste nebudem tu zasierat temu, moze ma vymazat, ale proste ludia uvazujte, to vzdy a na vsetko musime mat zakazy a prikazy? to nieje ina cesta? ten co obchadza pravidla teraz bude aj potom, takze v konecnom dosledku bude obmedzeny len ten, kto pravidla dodrziava...

trocha zdraveho rozumu nezaskoadi, nielen za kazdu cenu trepat hovadiny a tvarit sa pri tom dolezito, aku mudrost som to ja vymyslel...
Obrázok užívateľa
altero
Diskutér
Diskutér

Poslaťod altero » Str Nov 02, 2011 2:52 pm

tak ja mam gulas? a v com prosim ta? len zas nevytrhavaj z kontextu...

najprv napises, ze by si zakazal vyvazku do 10ha lebo pet flase, potom pises, ze taky zakaz uz tu je, tak neviem kto tu ma gulas

a stale neviem a nechapem aky ma vyznam zakaz pouzit zavazaciu lodicku na kaprovych vodach do 10ha, a stale si to nevysvetlil.

troska sebareflexie a zdraveho rozumu by ti neuskodilo...
Naposledy upravil altero dňa Str Nov 02, 2011 2:54 pm, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
altero
Diskutér
Diskutér

Poslaťod altero » Str Nov 02, 2011 2:58 pm

jo uz chapem a v podstate suhlasim, pet flase ako bojky zakazat, ale to uz zakazane je, takze nevidim dovod vymyslat vymyslene...

a preco zakazat vyvazku zavazacou lodickou? tomu nerozumiem vobec...

asi v tom mame gulas obaja ;)
Obrázok užívateľa
altero
Diskutér
Diskutér

PredchádzajúciĎalší

Späť na Rybársky poriadok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť