Diskusia k Návrhom na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Návrhy na zmenu a diskusia o rybárskom zákone, vyhláške a miestnom poriadku.

Re: Návrhy na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Poslaťod maro » Štv Nov 10, 2011 11:35 am

s0krates » Čo ťa vedie k presvedčeniu o "totálnom odrybnení" pstruhoviek? Dolu na kaprovom Hornáde sa môže chytať na dva prúty, všetkými spôsobmi, na aké koľvek nástrahy, môže sa vnadiť, môže sa chytať celý rok, tri mesiace aj nonstop ... a totálne odrybnenie nehrozí. Prečo na pstruhovom Hornáde áno? Ani kým fungoval starý systém (keď sa plavačkovať a chytať na ťažko mohlo) to tak nebolo ...

To čo popisuješ nie je pragmatizmus, to je len obyčajná závisť a hamižnosť. Viem, že takto funguje gro členov našej organizácie. Ak je to naozaj aj tvoj postoj, sorry, mal som o tebe vyššiu mienku. Kura je kamarát, ale vie, že mám svoj názor na jeho občasné záchvaty takejto "pragmatickosti" ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod s0krates » Štv Nov 10, 2011 12:49 pm

maro píše:s0krates » Čo ťa vedie k presvedčeniu o "totálnom odrybnení" pstruhoviek? Dolu na kaprovom Hornáde sa môže chytať na dva prúty, všetkými spôsobmi, na aké koľvek nástrahy, môže sa vnadiť, môže sa chytať celý rok, tri mesiace aj nonstop ... a totálne odrybnenie nehrozí. Prečo na pstruhovom Hornáde áno? Ani kým fungoval starý systém (keď sa plavačkovať a chytať na ťažko mohlo) to tak nebolo ...

To čo popisuješ nie je pragmatizmus, to je len obyčajná závisť a hamižnosť. Viem, že takto funguje gro členov našej organizácie. Ak je to naozaj aj tvoj postoj, sorry, mal som o tebe vyššiu mienku. Kura je kamarát, ale vie, že mám svoj názor na jeho občasné záchvaty takejto "pragmatickosti" ...

...lebo ryby (okrem pstruhov) na pstruhovkách už stratili ostražitosť a sám píšeš, ako funguje gro našej organizácie...čo sa mňa týka, neviem akú si mal o mne mienku, ale ako rybár si okolo 10 hosp. cenných rýb ročne ponechám...no vždy je to pätinový limit...nechcem nikomu "vešať buliky na nos" a preto otvorene hovorím o tom, že ak sa otvorí pstruhovka aj iným spôsobom chytania sám sa budem usilovať o to, aby som nejakú peknú rybu chytil...či to bude zubáč,kapor,alebo amur ešte neviem...a čo sa obrybnenia týka... ???...slovíčko "totálnom" nahradím slovom "masívnom" - spokojný?
s0krates

Poslaťod stewik » Štv Nov 10, 2011 1:16 pm

plavec píše:Trochu srandy:

Navrhujem spoplatniť privlastnené ryby. 1€/1kg živej váhy. Platba do pokladne MO SRZ do 7 pracovných dní od privlastnenia. Spoplatnenie bude nad rámec platby za povolenku. :bota:

To by nebolo zlé :) ale potom lacnejšie povolenky, oveľa lacnejšie :)
Chyť, urob fotku a pusti, aby bolo čo fotiť aj nabudúce.
http://stewik.mrk.cz/
Obrázok užívateľa
stewik
Diskutér
Diskutér

Poslaťod maro » Štv Nov 10, 2011 1:21 pm

s0krates » Aby sme si rozumeli, nie som zúrivý chyťapusťák, v žiadnom prípade ... tohto roku som tiež klepol troch duhákov z Hornádu a boli výborné. :) Mňa len u teba zarazil ten postoj "keď nezoberiem ja, zoberie niekto iný, tak radšej vezmem". To mi k tebe nesedelo, lebo je to dosť primitívna logika, nie že si vezmeš pár rýb.

K pstruhovke ... zubáča môžeme legálne chytať aj pri dnešnom systéme, tu sa nezmení vôbec nič. A lov kaprovitých bude podľa mňa príliš náročný za navrhovaných podmienok, aby dochádzalo k zásadnému odrybňovaniu. Pstruhovky nikdy nebudú až tak atraktívne revíry na lov kaprovitých, aby sa záujem "kaprárov" presunul tam. Počet rybárov, ktorý si vezmú pstruhovú povolenku, podľa mňa, zásadne neporastie. Pár eur naviac aspoň pomôže zarybneniu. Ale ak dáme tú možnosť loviť na plavák a položenú, aspoň časť rybárov sa už nebude sústreďovať na likvidáciu salmonidov, ku ktorej vpodstate dochádza v súčasnosti. Ak prídeš na pstruhový Hornád a odnesieš odtiaľ zopár kapríkov, ver mi, že urobíš dobrý skutok ... a je jedno, či ich zješ, alebo (po dohode s hospodárom samozrejme) presunieš na kaprový úsek. :)
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod bobo » Štv Nov 10, 2011 1:33 pm

Chlapi sak sa chodte pozret do Ruzomberka kde sa da chytat na plavak na rastline nastrahy - lipnova voda. Mozem Vam zodpovedne povedat ze sa na podustvickara co chyta a zakrmi krupami vyvarenych v nejakej rybacej mucke nechytam ani nahodou a velke potocaky to zeru ako sproste.Uz som to zazil ze som prehadzal dieru bez zaberu a podustvickar zakrmil a tahal. Ako tam tie velke ryby zeru rohliky tak zeru aj krupy :o
bobo
Pretekár
Pretekár

Poslaťod s0krates » Štv Nov 10, 2011 2:01 pm

...sa mi zdá že som tam čítal aj niečo o úprave doby lovu a ponechaní pstruhovky do konca roka...ak by si teraz išiel na Buky asi by si mal väčšiu šancu na zubiho ako v lete...a o tej primitívnej logike - je mi vlastné všetko čo je ľudské...teda občas aj primitívna logika...použil som ju zámerne...a nenechaj sa oklamať nickom esnulakrates... nie som antický Sokrates a ani sa za neho nepasujem...ten nick vznikol náhodou pri čítaní jeho životopisu...rovnako som si vedomý toho, že nikdy nebudem človek na 1 a ani na 2...na to som urobil príliš veľa chýb!!!
s0krates

Poslaťod s0krates » Štv Nov 10, 2011 2:05 pm

plavec píše:Trochu srandy:

Navrhujem spoplatniť privlastnené ryby. 1€/1kg živej váhy. Platba do pokladne MO SRZ do 7 pracovných dní od privlastnenia. Spoplatnenie bude nad rámec platby za povolenku. :bota:

...to nie je zlý nápad!...možno by sa oplatilo predávať povolenky viazané na limity...bolo by to určite spravodlivejšie ...musím off čaute :)
s0krates

Poslaťod maro » Štv Nov 10, 2011 2:38 pm

s0krates » Za filozofa som ťa nikdy nepovažoval,neboj ... :) to ostatné beriem na vedomie.
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod maro » Štv Nov 10, 2011 2:43 pm

bobo » Podľa navrhovaných zmien by na pstruhovke pri zakŕmovaní, a aj pri ponechaní si pstruha alebo lipňa dotyčný prišiel o papiere. V súčasnosti je ten systém chorý, teraz si môžeš beztrestne zakŕmiť aj pri muškárení, alebo pri prívlači so sbirom a kukuricou ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod maro » Štv Nov 10, 2011 4:04 pm

plavec » No kónéčnééé ... už som sa bál, že toto nikoho z mojich oponentov nenapadne. :) To považujem za jediný logický argument za súčasný stav, že reálne môže jeden rybár navštíviť pstruhovku len 3x v týždni, proti tomu nemôžem nič namietať. Ale ruku na srdce ... kto dokáže reálne trčať 7 dní v týždni od polky apríla do konca septembra pri vode? (jedine pace, a ten našťastie nemá auto ... :D ) V konečnom dôsledku sa podľa mňa zvýšil tlak na salmonidy.
Naposledy upravil maro dňa Štv Nov 10, 2011 4:12 pm, celkovo upravené 1
maro
Pretekár
Pretekár

PredchádzajúciĎalší

Späť na Rybársky poriadok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia