Diskusia k Návrhom na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Návrhy na zmenu a diskusia o rybárskom zákone, vyhláške a miestnom poriadku.

Re: Návrhy na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Poslaťod kura11 » Štv Nov 10, 2011 5:34 pm

vsetko nevyriesia to mas pravdu ale aspon obmedzia alebo stazia odrybnit vodu... je rozdiel si zobrat na vychadzku 4 ryby a trebarz 2 ryby... tiez namaha davat dole trojhaky a davat barbless jenohaky... na zaciatok budme radi ked bude potocak aj lipen mat vyssiu mieru... take ako barbless haky, obmedzenia v poctoch a pod. to je skor sci-fi... ale snivat o dokonalom svete je pekne :lol:
kura11

Poslaťod kura11 » Štv Nov 10, 2011 5:49 pm

No Plavec suhlasim, vidno ze casto navstevujes pstruhovku... tento rok boli preteky 2 hej privlacovej ligy a ucastnici boli velmi prekvapeny kolko je tam ryb... zial malych... tusim sa nechytil ziadny potocak nad 40cm... tiez chvalili aka je to krasna voda a co by za taku dali doma :-)) chvalabohu ze mame taky usek bo ten nas je carovny fakt, prostredie, voda, a aj ryby sa daju, ale vzdy by to mohlo byt lepsie... len aby nebolo horsie..
kura11

Poslaťod IG0R » Štv Nov 10, 2011 5:53 pm

suhlasim s plavcom. Najjednoduchsie riesenie na ochranu ryb je ChaP na pstruh. Hornade. Riesit problem ze je tam viac kaprovitych ryb ako lososovitych ? Ja neviem ale podla mna to neni vobec kriticke.
IG0R

Poslaťod altero » Štv Nov 10, 2011 7:42 pm

1. co tak hajit lipna a pp celorocne, to tu uz asi bolo :)
2. co tak zakaz privlace a muchariny, napr. na rok a povolit len plavanu a polozenu? dajme tomu na rok :) hovadina, ale aj to je riesenie :)
3. ciastocny odlov ostatnych druhov ryb a ich presun na kaprovy usek? tiez blbost?

to su len take uvahy, tak ma nezozerte :)
Obrázok užívateľa
altero
Diskutér
Diskutér

Poslaťod maro » Štv Nov 10, 2011 10:18 pm

OK, už dám pokoj s plavačkou a položenou na pstruhovke, podporili to len Cronicle a Basta, je vás viac proti ... :D
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod maro » Pia Nov 11, 2011 2:47 pm

Predsa len ešte jedna vec ... Croniclova myšlienka sa mi zapáčila, len by som to ešte trochu sprísnil ... ostal by povolený lov len tri dni v týždni s tým, že by bola voľba techniky na loviacom, či salmonidy (prívlač, muška), alebo kaprovité (plavaná, položená) na rastlinné nástrahy, podmienky sme už prebrali. Zrejme ani túto vec nepodporíte, ale som zvedavý na reakcie. :)
Naposledy upravil maro dňa Pia Nov 11, 2011 2:52 pm, celkovo upravené 1
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod maro » Pia Nov 11, 2011 2:50 pm

plavec » Ide nám o rovnakú vec, cesty môžu byť rôzne ... :)
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod maro » Pia Nov 11, 2011 3:14 pm

plavec » Ja píšem o troch dňoch, nie o štyroch. ;)
maro
Pretekár
Pretekár

Re: Flamewar, výmeny názorov, diskusia

Poslaťod s0krates » Pia Nov 11, 2011 4:33 pm

plavec píše:s0krates - podľa § 13 ods. 4 vykonávacej vyhlášky :D
na obdobie troch rokov, a to aj opakovane.
.

(4) Užívateľ môže zvýšiť najmenšiu lovnú mieru rýb
podľa miestnych podmienok vždy na obdobie troch rokov,
a to aj opakovane, pričom úpravu lovných mier rýb
oznámi Ministerstvu životného prostredia Slovenskej
republiky najneskôr v termíne predkladania zarybňovacieho
plánu a zverejní v rybárskom poriadku.

...to som si prečítal, ale neviem ako to v praxi funguje : Hornád pstruhový obhospodaruje SRZ KE je to miestna voda ..Hornád kaprový je zväzová voda a tiež obhospodaruje SRZ KE ? ...čo je v kompetencii miestnej org. a čo je v kompetencii rady?...a odkiaľ je tých 50ks :?:
s0krates

Poslaťod kura11 » Pia Nov 11, 2011 6:41 pm

cronicle vymyslas bludy ktore nikdy nemaju sancu prejst... 0,5 litra navnady... nebud smiesny... uz vidim ako je to v zakone... a este smiesnejsie je to dodrziavat... aj keby bol zakaz ta sa kuknem doprava, dolava, za 5 sekund vyhadzem tasku krup a chytam... ked si myslite ze to vode pomoze??? ja myslim ze nie a ani to nepodporim na schodzi... ten co chce lapat na plavanu tak si nebude kupovat pstruhovu povolenku aby mohol chytat podustvy ked dole na kaprovke ich ma mraky... aj teraz na muchu a vlacku pochytam mraky mrien a pustim ich nazad, nevadia mi a ani sa o nich nepotkynam... pochybujem ze na inych pstruhovych vodach je to tiez tak... vidno sa otacat podustvy ale urcite nie take hejna ako nizsie kde ma lepsie podmienky... dedko si radsej k udiciam sadne ako by mal stat s plavakom a dookola prehadzovat podobne ako s musakom... nadrze su o inom... cronicle a uz ta vidim ako neprivlaciara a nemuskara ako davas 40E navyse za pstruhovku aby si si tam mohol ist bez krmenia zaplavackovat :lol: nemam viac co dodat uz k tejto teme... :lol: :chvalenkar2:
kura11

PredchádzajúciĎalší

Späť na Rybársky poriadok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť