4-0640-4-1 Hornád č.2

Pstruhové revíry MsO SRZ Košice, revíry Rady SRZ Žilina a ostatných organizácií SRZ.

Re: 4-0640-4-1 Hornád č.2

Poslaťod DAJHAK » Ned Feb 26, 2012 9:54 pm

A čo tak elektroagregát jedna elektróda na chvost a druhá na bajúzy? :D
Je hrozné keď sa športovci ožierajú,je však úžasné keď my alkoholici športujeme.
Toľko som čítal o škodlivých účinkoch alkoholu a cigariet že som sa rozhodol že prestanem čítať.
Obrázok užívateľa
DAJHAK
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Poslaťod kura11 » Ned Feb 26, 2012 9:59 pm

... a namiesto sumca vyplave hore bruchom potapac :lol: :lol:
kura11

Poslaťod DAJHAK » Ned Feb 26, 2012 10:04 pm

To by ale bol poriadny depko že vtedy pušťa šťavu do elektród keď je ešte vo vode. :mrgreen:
Je hrozné keď sa športovci ožierajú,je však úžasné keď my alkoholici športujeme.
Toľko som čítal o škodlivých účinkoch alkoholu a cigariet že som sa rozhodol že prestanem čítať.
Obrázok užívateľa
DAJHAK
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Poslaťod martino5 » Ned Feb 26, 2012 10:20 pm

Cronicle píše:
Myslím to tak, že raz keď som tam bol na rybačke tak sa so mnou dal do reči jeden pán s špz TV a bavili sme sa o rybách na Izre. On vtedy povedal, že niekedy okolo roku 98 ulovili sumcov na laborci a vo veľkých kadiach na vodu ich doniesli na Izru..

Do 5ha vody drbnúť takú rybu, škoda tých lieňov..Najmä staršie ročníky si pamätajú..

Cronicle, to je take ..jedna pani povedala,tych historiek čo všetko plave vo vode počujeme pri rybačkach až až :chvalenkar2: Nechcem Ti brat iluzie,ale zda mi až velmi jednoduche verit tomu ,že okolo roku 1998 len tak niekto jednoducho nachytal sumce na Laborci a len tak jednoducho ich vyniesol v kadiach na Izru...len tak nezištne,lebo sa mu chcelo :mrgreen:
martino5
Diskutér
Diskutér

Poslaťod Martinbati » Ned Feb 26, 2012 11:27 pm

bobo - a z akej vzdialenosti na tych sumcov strielaju harpunou? aka viditelnost je vtedy vo vode? vsetko sa da ked sa chce, neverim ze nesu sposoby.. pohodlnejsia je harpuna. ja som tiez za odstranenei sumcov z pstruhoveho hornadu, ale takto radsej nie... predsa je to tiez ryba, i ked nam tam robi skodu..
Obrázok užívateľa
Martinbati
Aktívny diskutér
Aktívny diskutér

Poslaťod bobo » Pon Feb 27, 2012 9:30 am

No aky je rozdiel ked ju zakvacim na trojhak za papulu a tresnem po hlave alebo zastrelim harpunou a tresnem po hlave. Ta ryba je tak ci tak mrtva. Tu sa kazdy den cez sezonu klepu ryby jak na beziacom pase a zrazu velky problem pre par sumcov na pstruhovom Hornade kde vyzrali vsetko. Na 2 lige sa tam za 2 dni chytil jeden duhak inak dalsi 3 nulu. To ked sa kormorany strielaju Vam nevadi?
bobo
Pretekár
Pretekár

Poslaťod Martinbati » Pon Feb 27, 2012 9:44 am

kormorany mi vadia, to asi kazdemu rybarovi co sa zaujima o ryby...
a ked sa na to takto pozriem... v podstate mas pravdu, min rok sa myslim 11 sumcov odchytilo, nieje to tak vela. tak nech ich potom strielaju tou harpunou
Obrázok užívateľa
Martinbati
Aktívny diskutér
Aktívny diskutér

Poslaťod DAJHAK » Pon Feb 27, 2012 1:07 pm

A sumce nech potom predajú do reštauračných zariadení a za utŕžené peniaze nech doložia love k zarybneniu pstruhovky.
Obrázok užívateľa
DAJHAK
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Poslaťod Palino1 » Pon Feb 27, 2012 8:17 pm

Rybárstvo ako aj poľovníctvo je v prvom rade o hospodárení a až potom o love. Cielený odlov / odstrel vybraných jedincov je súčasťou tohto procesu. Samozrejme, na každom zo zainteresovaných je, aby to bolo vykonané čo najhumánnejšie a bez zbytočného utrpenia zvieraťa. Pri cielenom harpúnovaní je utrpenia určite mnohonásobne menej, ako pri ťahaní úbohých pstruhov po kameňoch počas otvorenia sezóny - samozrejme, bez podberáka. Takže začnime od bazálnych vecí a hlavne od seba, kým začneme rozpitvávať takéto špecifické prípady.
Palino1
Diskutér
Diskutér

Poslaťod kura11 » Pon Feb 27, 2012 11:00 pm

tak tak... polovnici hospodaria, rybari sypu.. o tom to je... ale je par MO kde naozaj hospodaria a bojuju!!! menovat ich nebudem... rad tam chytavam.. a myslim ze s trochou vole a par obetavych ludi by to slo aj u nas... podmienky su na to perfekne, len obetovat cas a cast financii od rybarov ktory beru povolenku koli mesu a za tri roky tu mame plnu vodu zdravych ryb schopny reprodukcie.. len treba vydrzat a nenechat sa ovplyvnit clenmi ktory idu po rybe ako zdroji obzivy, skor ich eliminovat...
kura11

PredchádzajúciĎalší

Späť na Pstruhové revíry

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť