4-0631-1-1 Hornád č.1b

Kaprové revíry MsO SRZ Košice, revíry Rady SRZ Žilina a ostatných organizácií SRZ.

Re: 4-0631-1-1 Hornád č.1b

Poslaťod tomas.kovalcik » Pon Apr 23, 2012 5:40 pm

tomass2222 píše:mozno este jedna blba otazka ale predsa: su nejake limity kedy na kaprovej tecucej vode nesmiem chystat na strimer? napriklad pri pouzit muskarskej udice vs. klasickej udice?

minule som sa bavil s jednym rybarom, ze mu RS povedala ze nemoze chytat na strimer+sbiro na klasicku udicu v tomto obdobi - teda do 16.6. .. co je na tom pravdy?

lov muskarenim je: Lov rýb muškárením je spôsob lovu rýb jednou udicou, ktorá sa skladá z muškárskeho prúta, muškárskeho navijaka, muškárskej šnúry a nadväzca s použitím umelých mušiek ako nástrahy. Zaťaženie mušiek musí byť súčasťou mušky.

lov privlacou je: Lov rýb prívlačou je spôsob lovu rýb jednou udicou, ktorá sa skladá z rybárskeho prúta s navijakom, vlasca alebo splietanej šnúry a vláčenej nástrahy, pri ktorom je nástraha ťahaná prerušovaným alebo súvislým pohybom s cieľom podnietiť ryby k záberu.

ako muskar otazku sbira a podobnych veci neriesim a teda podla mna je sbiro plus streamer vlacka. a teda mozes pouzit az po 15.6. V zakone je diera pre kaprove vody co sa tyka dlzky streamru toto pre lipnove vody je osetrene dlzkou 5cm, podla mna by to malo byt limitovane aj na kaprovych vodach...
tomas.kovalcik
Site Admin
Site Admin

Poslaťod DAJHAK » Pon Apr 23, 2012 5:50 pm

Ale ďalej pokračuje v odseku lov prívlačou podľa vykonávacej vyhlášky 139/2002Z.z.
Lov rýb pomocou bubliny,sbirolina alebo iných obdobných pomocok sa považuje za lov prívlačou len na pstruhových vodách a lipňových vodách.
A teraz buď z toho múdry. :?:
Je hrozné keď sa športovci ožierajú,je však úžasné keď my alkoholici športujeme.
Toľko som čítal o škodlivých účinkoch alkoholu a cigariet že som sa rozhodol že prestanem čítať.
Obrázok užívateľa
DAJHAK
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Poslaťod dr.david » Pon Apr 23, 2012 9:19 pm

zakon hovori jasne, lov so sbirolinom je na za privlac povazovany iba na pstruhovke. na kaprovke to za privlac povazovane nie je, takze kludne mozes. RS ti za sbiro + streamer nemoze zobrat papiere. niekolko krat som mal pri takomto love kontrolu a vzdy bez problemov. ine je, ked niektori betari za sbiro davaju gumu, rotacku, vobler, s tym, ze to predsa lov so sbirom. Tam uz je clovek ale na velmi tenkom lade. za toto by som sa zobratiu povolenky vobec nedivil.
dr.david
Pretekár
Pretekár

Poslaťod tomas.kovalcik » Pon Apr 23, 2012 9:56 pm

dr.david píše:zakon hovori jasne, lov so sbirolinom je na za privlac povazovany iba na pstruhovke. na kaprovke to za privlac povazovane nie je, takze kludne mozes. RS ti za sbiro + streamer nemoze zobrat papiere. niekolko krat som mal pri takomto love kontrolu a vzdy bez problemov. ine je, ked niektori betari za sbiro davaju gumu, rotacku, vobler, s tym, ze to predsa lov so sbirom. Tam uz je clovek ale na velmi tenkom lade. za toto by som sa zobratiu povolenky vobec nedivil.

David, to si robis srandu, ze das sbiro a este aj streamer z peria a chlpov...asi si iny dr.david ktoreho poznam :-)
tomas.kovalcik
Site Admin
Site Admin

Poslaťod bum1 » Uto Apr 24, 2012 2:28 pm

čaute,chodí niekto teraz na kapry na hornad?? poprípade podarilo sa teraz niečo?? 8-)
bum1
Diskutér
Diskutér

Poslaťod DAJHAK » Uto Apr 24, 2012 2:44 pm

Ja teraz chodím na Hornád na Forde Capry :lol:
Je hrozné keď sa športovci ožierajú,je však úžasné keď my alkoholici športujeme.
Toľko som čítal o škodlivých účinkoch alkoholu a cigariet že som sa rozhodol že prestanem čítať.
Obrázok užívateľa
DAJHAK
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Poslaťod kura11 » Uto Apr 24, 2012 4:27 pm

Tomas to je ten isty david len obcas uz ma dost vlacky tak si ide zaplavackovat so strimrom :-))
kura11

Poslaťod dr.david » Str Apr 25, 2012 7:16 am

ano tomi, som to ja, ale ten streamer mi na palicu vzdy musi niekto naviazat, ja sa toho nesmiem dotknut.
dr.david
Pretekár
Pretekár

Poslaťod tomas.kovalcik » Str Apr 25, 2012 11:31 am

dr.david píše:ano tomi, som to ja, ale ten streamer mi na palicu vzdy musi niekto naviazat, ja sa toho nesmiem dotknut.

David, uverim az uvidim :-D
tomas.kovalcik
Site Admin
Site Admin

Poslaťod Martinbati » Str Apr 25, 2012 12:26 pm

tak tak, neveriaci tomas :)
Obrázok užívateľa
Martinbati
Aktívny diskutér
Aktívny diskutér

PredchádzajúciĎalší

Späť na Kaprové revíry

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť