Kolac, a kde si bol??? Ja som dnes opäť brúsil Hornád a na Tvoje gumy ani za anciáša ani ťuknutie. Opäť zabodovala 00 Pezon a Michel. 4 pstrúžiky ako včera a jeden taký ostriež. Rybára som videl len jedného, tiež prívlačiara a chytal to isté na tie malé rotačky.
duhaky sa daju chytat aj na 00 a 0 ani musky nie su velke a buru ich ryby s doverou je pravda, ze vyselektujes male ryby ale z rybacky mozes odchadzat bezrybka a na kazdu rotacku mam bez protihrotu a trojhaky mam 18 a 20
Dnes skoro ráno tak do 08:00 hod. brali potočiaky ako z knihy. Všetko na rotačky 00. Ani jeden dúhak. Potom ako keby uťal. Obživli zase okolo 14:00 hod. Toho roku som dúhaka chytil jedného. Na zahájení a po pustení pstruhov v máji som nebol. Minulý rok som však sporadicky dúhaky lovil a lovil som aj mierečné ryby. Teraz samé malé potočiaky, alebo na hranici miery.
Medzi Lodinami poobede na miernejších častiach Hornádu sa vyhrievalo dosť veľké množstvo rýb. Rozpoznal som kaprov, videl zubáča, jalcov a asi aj podustvy, pretože sa niektoré otáčali a blysli sa im biele bruchá. Bolo tam dosť aj akýchsi svetlohnedých chrbtov a štíhlych tiel. Aby mreny Keď som medzi nich potiahol woblér alebo rotačku utekali preč namiesto toho aby lovili.
Dnes som bol široko-daleko jediný na pstruhovom Hornáde,ale zavláčil som si parádne.Zdolal som 14 potočákov,síce len dvaja nad mieru,ale bola to zábava.Všetko na bezprotihroty a všetko pláve !
Dnes zase na Hornáde plno rekreantov ale aj rybárov. V nedeľu tam ja nanič. Ryby mi nebrali. Jeden malý potočiak na woblera a dva z neho spadli. Na Bielom kríži. Tam bolo prázdno.