4-0640-4-1 Hornád č.2

Pstruhové revíry MsO SRZ Košice, revíry Rady SRZ Žilina a ostatných organizácií SRZ.

Re: hornád-pstruhový

Poslaťod kura11 » Štv Apr 29, 2010 9:53 am

vsetci to beriete tak, vychytame a ved zasa nasadia za povolenky, ale co keby smechranili uz nasadene??? nech sa kusok aklimatizuju??? co keby aj v z druhej varky nasady sme daco chranili, za par sezon mame perfektne zarybnenu vodu, kde si clovek schuti zavlaci, zamuskari nie 15cm potocaciky, ale pekne ryby a nie 1-2 za den ale 20-30 ryb, ale nam stacie tie dva ukoristene do mrazacika... takto rozmyslame.. ani nevravim ze inde na SK existuju vody kde si to chrania, zarybnuju a chrania a su v perfektnom stave... clovek ide vychytany a da sa to!!!! skoda ze musime na tie vody kupovat hostovacky lebo doma si vsetko vybijeme... taka je pravda nechodime zachytat ale zamasit... cest vynimkam..
kura11

Poslaťod Laci » Štv Apr 29, 2010 10:29 am

V tom ze pocet potocakov stale klesa mate uplnu pravdu :( Pamatam si take 3-4-5 rokov dozadu ze sa mi kazdy den lovu na hornade podarilo ulovit aspon 5-8 peknych potocakov a vzdy som ich pustal no mozno za celu sezonu som si zobral zo 2 nad 35 cm na grilovacku ale inak nikdy. Za celu minulu sezonu sa mi podarilo chytit len 2 potocakov ktory mali mieru co je velmi smutne..Nehovorim ze som nepochytal duhaky tie ano ale bojovnost potocaka sa s duhakom neda vobec porovnat...A kazdym rokom je to len horsie a horsie...A najviac ma minuly rok nasralo to ked davali tie kusky od 40 - 60 cm a na druhy den po nich nebolo ani chyru ani slychu :cry: Pri takychto nasadach by som dal minimalne tyzden zakazu lovu aby sa mohli prisposobit a nasli si svoje teritorium...Potom by to bolo trocha o niecom inom ako o navale milionu rybarov masiarov ...to uz nieje rybacka ale pripada mi to ako nakup v Tescu...V prvom rade by sme si mali chranit to co mame a co nam este zostalo a co sa tyka pstuhoveho hornadu 2 nasobne..Cely usek z Ruzina do Kysaku som neraz presiel od rana do vecera a poviem vam ze su tam naderne miesta na ktore je takmer nemozny pristup a nechodia tam skoro ziadny rybari (len ty co maju pevne nervy na predieranie sa medzi konarmi,prhlavou a samovrazednym terenom) a obcas stretnete aj neju tu divu zver co sa mi uz tiez par krat stalo a poviem vam ze pohlad na divu svinu pred vami vam stiahne rit ale stoji to za to...ziadne plastove flase, ziady bordel len nedotknuta priroda...A tak by to mohlo vyzerat na kazdom z nasich revirov ak by si niektory ludia vstupili do svedomia a nebolo by pre nich dolezite kolko ryb maju v mrazaku ale aby si vazili nasu prirodu a kazdeho jedneho tvora a vychutnavali si krasy prirody ktore nam este ponuka...otazka je ze dokedy.....
Laci
Diskutér
Diskutér

Poslaťod Stev1 » Štv Apr 29, 2010 11:17 am

Kto by ešte nevedel prečo sa minulý rok tie veľké potočáky "tak rýchlo minuli" nech sa pozrie v hospodárskej sekcii na fotky z Hornádu. A kto by tomu ešte stále neveril, tak nech si všimne dátum a miesto kde boli urobené. Jedným foťákom a toľko informovaných rybárov na jednom mieste, prečo tam asi boli? Asi im niekto povedal že sa tam bude fotiť !... tak sa išli ukázať s čerstvo napustenými rybami. Len teraz mám dilemu, či tie ryby sa fotili predtým ako boli pustené do Hornádu, alebo až keď boli druhykrát na brehu... Ale to je už asi teraz aj tak jedno, hlavná vec že sa môže niekto pochváliť akého potočáka z Hornádu vytiahol. Čo na tom že sa nestihol v ňom ešte ani rozplávať, na grilovačku je aj taký fasa.
Stev1
.
.

Poslaťod kura11 » Štv Apr 29, 2010 11:56 am

Co narobime je to tak ako napisal laci, jeden den sa nasypalo a druhy presne na tych flekoch kde sa sypalo bolo spusta rybarov... a ciel jediny vybit rybu vonku... otras... kludne by som dal celi usek pstruhovky na par rokov ako CaR vodu a nesypal tam ziadne duhaky len potocakak a lipna... duhaky len masarom do bukovca a VVN... ale pri takomto hospodareni nasich a zmyslani to nebude nikdy ibaze tam dosadime novych ludi ako to zrobili v kezmarku, svite a pod...
kura11

Poslaťod Abyss » Štv Apr 29, 2010 9:19 pm

chalani: vy bojujete s veternymi mlynmi. dnes som stretol rybarov, kt bez hanby chytaju na zizaly na tazko :/........popri takych som zabijak amater :D problem nie je nielen v mentalite ludi, ale v ich pocte na taky revir, akym je hornad. tlak je velmi velky, a aj dnes som bol na ryby, a kolo mna eskorta muskarov. Vyzeralo to tam ako cez vikend..........kto chce pustat nech pusta, kto berie tak s rozumom a pomaly sa mozno casy zlepsia
Abyss
Diskutér
Diskutér

Poslaťod bobo » Štv Apr 29, 2010 10:56 pm

bobo
Pretekár
Pretekár

Poslaťod Sten » Pia Apr 30, 2010 8:08 am

Aj ja som bol vcera podvecer na Hornade. Podarilo sa chytit 5 potocakov a naj mal 37cm. Jeden spadol. Ale vsetci plavu dalej akurat ma susediaci rybar zdrbal
ze taketo velke sa uz nepustaju ze vraj pokazim vodu. :)
Ta nech ho trafi , pokazil som vodu. :)
Sten
Diskutér
Diskutér

Poslaťod maro » Pia Apr 30, 2010 8:52 am

Presne ako píše Karči. Hlavný problém je v množstve ľudí. A keďže sme v našom spolku reprezentatívna vzorka obyvateľstva Slovenska, percentuálne zastúpenie blbcov je rovnaké ako v spoločnosti. V absolútnych číslach to potom vychádza tak, ako to vidíme pri vode. Bohužiaľ máme zdedené tzv. všeľudové rybárstvo. Síce viac ľudí znamená viac peňazí pre zväz, ale zároveň aj zhoršenie podmienok. Podľa mňa by sa mali radikálne sprísniť kritériá pre nových uchádzačov. A samozrejme tu už stokrát omieľané zhustenie kontrol RS, sprísnenie trestov za porušovanie zákona, na pstruhovke zákaz protihrotov, zákaz lovu na mŕtvu rybku a pod. ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod Laci » Pia Apr 30, 2010 10:30 am

Sten > Daj nejaky tip na nastrahu na co si chytal :-) ja vacsinou na hornade len na rotacky a rapaly ale toho roku zial zatial bezuspesne... :mrgreen:
Laci
Diskutér
Diskutér

Poslaťod Sten » Pia Apr 30, 2010 11:38 am

Tip je jednoduchy. Skoc k sixpackovi do predajne a staci si dobre vybrat. Ale poslem ti rychlu postu. Inak absolutne by som zakazal lov na mrtvu rybku. Tento sposob je maximalne likvidacny pre nase rybky. Pre velke a hlavne pre tie mensie.
Sten
Diskutér
Diskutér

PredchádzajúciĎalší

Späť na Pstruhové revíry

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia