V stredu po dlhšom čase výprava kdesi na H č.1. Od cca 16tej do 18:30. Zo začiatku som to skúšal jemne, voda bola čísta, dosť nízka tak som tam dal 12ku silon a malé nástrahy... Za hodinu a pol som premenil až jeden záber - asi 7cm ostriež na voblera - najmenšia ryba toho roku z hornádu

...potom som zbadal v strede toku taku kusa tíšinu medzi dvoma prúdmi, a v duchu som si vravel že tam by mohlo byť niečo väčšie. Tak som tam zavesil 7cm vobler. Po 10minútach, ked už bola takmer tma som to chcel zabaliť no v tom prišla konečne rana. Po pár sekundach a dvoch troch ráznych kopancoch do prúta som radšej povolil brzdu (len trochu!) nech to tá 12ka vydrží a vtedy taka jazda dole prúdom, asi 30m výpad. Po nom sa ryba zastavila pri brehu na mojej strane tak som sa vybral pomaly za nou pričom si ryba stále nejaký ten centimeter vytiahla z cievky... V duchu soom už myslel na prvú hlavátku no potom sa pohyb ryby zastavil. Už neťahala tak som sa pomaly pritiahol až k miestu kde bola. Vybral som čelovku a svietil do vody, bol tam nejaký konar asi 15cm pod hladinou. Rybu som už necítil a do vody sa mi v tej tme a zime nechcelo tak som to skúšal urvať, nakoniec sa vobler vyslobodil sám. Škoda. Deň na to som tam bol opäť. Aby som zase nerozpisoval celé story - voda bola vyššia o cca 20cm, no dosť rýchlo klesala tak som si vravel že by snad mohli byť ryby tam kde včera. Silon som už mal 0,18 pre istotu a celkom mi pomohla, nedaleko brehu som sekol za chvost podustvu 48 a tak ked som vedel že je za chvost tak som sa s nou veľmi nehral a hlavnu ju nepustil do hlavného prúdu. Pekna ryba, chvíľu som váhal ale dal som jej ešte jednu šancu:). No a tá "obluda" z predošlého dna sa už neukázala :/