Náš lov

Kaprové revíry MsO SRZ Košice, revíry Rady SRZ Žilina a ostatných organizácií SRZ.

Re: NÁŠ LOV

Poslaťod martino5 » Pia Nov 12, 2010 7:38 pm

..ako nemože?? pozri tu dole na odkaz ,ako sa napr. zarybnovali reviry v KE a snad je tam jasne napisane :.....na tychto nadržiach je lov zakazany... :shock: alebo mam tomu chapat,že som mohol ist kludne napr. 8.11. lovit štuky na Kokšov Bakšu ,či Bidovce?? :shock: sorry,ale asi je tam jasne napisane ...Zakaz lovu! ..tak ako to je??? :shock: ...je pravdou ,že na začiatku je napisane ,že "Zakaz lovu kaprov"
..a v druhej vete "lov zakazany" :roll:
link:

http://srz-ke.netkosice.sk/hospodarska.php?strana_db=1

odkaz jasny aj nejasny :

Zarybnenie.

29.10.2010
Boli zarybnené všetky kaprové revíry násadou kapra. Zákaz lovu kaprov sa týka týchto vodných nádrží: VN Seňa, VN Bidovce, VN Vyšná Kamenica, Kokšov - Bakša. Na týchto nádržiach je lov zakázaný od 27.10.2010 do10.11.2010. Loviť je dovolené až od 11.11.2010. Pre jazero Izra platí zákaz lovu ako je uvedené v predošlom ozname.
martino5
Diskutér
Diskutér

Poslaťod rybopet » Pia Nov 12, 2010 10:32 pm

Martino-paragraf 17 vyhlášky JASNE hovorí,že:Pri zarybňovaní násadou väčšou ako je najmenšia lovná miera rýb nemožno loviť vysadzovaný druh rýb v období určenom užívatelom,ktoré môže byť v rozpätí od 14 do 30 dní.Užívatel uvedie na dodatkovej tabuli...druh vysadených rýb,čas/asi myslené obdobie/,v ktorom nemožno loviť ryby a text"Zákaz lovu vysadených druhov rýb"/teda kaprov/.Ak vysadil lovné liene,tak lieňov,ak amure,tak amurov,ak šťuky,tak šťúk.N E E X I S T U J E V Š E O B E C N Ý Z Á K A Z L O V U !!!Ten je na kaprových vodách od 16.3. do 31.5. s výnimkou tokov!!! Ktorá koľvek organizácia zakazuje všeobecne loviť,tak koná diletantsky a súdny spor prehrá, hlavne jej rybárska stráž!
rybopet
Hyperaktívny diskutér
Hyperaktívny diskutér

Poslaťod Jak » Pia Nov 12, 2010 10:43 pm

No tak teda toto je skutočne odvážne tvrdenie. Myslím, že týmto argumentom by rybári zotreli poniektorých nafúkancov arogantných z ryb. stráže. Ja tiež myslím, že ak vysadili napr. na Geču kaprov nejaké K2 prečo by sme nemohli chytať šťuky?
Jak

Poslaťod rybopet » Pia Nov 12, 2010 10:57 pm

Jak-nie odvážne,ale pravdivé.A keď K2,tak dokonca kaprov kludne možno chytať,lebo K2 nemá lovnú mieru.Pohybuje sa okolo 32-38cm.Je pravda,že budú popichané a niektoré aj nesvedomitými rybármi povláčené po zemi,ale určite prežijú a dorastú na budúci rok do lovnej veľkosti.
rybopet
Hyperaktívny diskutér
Hyperaktívny diskutér

Poslaťod majo » Sob Nov 13, 2010 4:01 pm

Az je neuveritelne, preco sa v sekcii OZNAMY o zarybneniach nepostupuje presne podla paragrafu 17 a umyselne sa zavadza,ked rybar nenajde na pristupovej ceste tabulku o zarybneni tak to este ozeliem ,pretoze pristupovych ciest moze byt niekolko ,ale aspon oznam na stranke by mal byt definovany presne podla paragrafu , :? Nechcem nikoho urazit, ale doporucujem sa nad tym trocha zamysliet,ved voleni clenovia su tu pre nas a nie my pre nich. :oops: Prajem pekny vikend :!: a ked uz pisem tak trocha este k teme ,vcera sa mi za neprijemneho vetra na Geci podarili na gumu dve krasne 62cm stuky ,potom este 2hod.prechadzka na Hornade, ale neuspesne.Akurat som videl pri brehu skapateho uhora ,odhadom mal asi meter :|
majo
....
....

Poslaťod martino5 » Sob Nov 13, 2010 4:40 pm

..dobre,tak ked je niekto chytrejši v hladani zakonov na webe ..poprosim odkaz na spominany §17 ..Dakujem ;)
martino5
Diskutér
Diskutér

Poslaťod walther » Sob Nov 13, 2010 5:22 pm

martino5,
rybopet napísal jediný správny výklad ! Všetko ostatné je protizákonné :!: :mrgreen:
walther
Diskutér
Diskutér

Poslaťod Rotteno » Pon Nov 15, 2010 6:04 pm

Dnešná vláčka s Tomim = super zábafka, super strávený den, celé dobre .... moju novú vláčku do 12g preverila v silnom prúde 60cm mrena(cca 15min zdolavačka) a vyšantili sme sa na potočákoch ... spolu sme bybrali cca 15 potočákov a jedného duhaka ... zo 8 falatky boli od 25-30cm a zbytok menšie .. + plno malé popadali :-P ... takto si predstavujem pecka rybačku :)
Rotteno
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Poslaťod martino5 » Uto Nov 16, 2010 2:38 pm

tak ešte raz k tomu zarybneniu :geek: predsa som našiel zakon o Rybarstve paragraf 17 ods .11 ..ako to vlastne so zarybnenim je a ma byt podla zakona ....tak to vyzera ,že asi vo viacerych organizaciach ,ked daju všeobecny zakaz lovu ,tak porušuju zakon ,aspon to tak chapem ,nevraviac o tom ,že ako ma byt označeny rybnik ,ktrory bol zarybneni :?

tu je odkaz ..hlavne ods.11

http://www.rybarcenie.sk/joomla/index.p ... &Itemid=93
martino5
Diskutér
Diskutér

Poslaťod rybopet » Str Nov 17, 2010 6:15 pm

Na čierny jig dnes jeden jalček.A že vraj neberú.
rybopet
Hyperaktívny diskutér
Hyperaktívny diskutér

PredchádzajúciĎalší

Späť na Kaprové revíry

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia