Náš lov

Kaprové revíry MsO SRZ Košice, revíry Rady SRZ Žilina a ostatných organizácií SRZ.

Re: NÁŠ LOV

Poslaťod dr.david » Uto Dec 21, 2010 12:00 am

martino5 - neviem, ci som to spravne pochopil, ale ty asi musis velmi trpiet, ked v obchode ides okolo mraziacich boxov. Ryby boli chytene na sukromnom rybniku, bolo za ne riadne zaplatene, boli rychlo a co najsetrnejsie zabite a nechane na mraze, aby preckali transport domov. Trpeli minimalne. Sportove rybarstvo neznamena, ze si nevezmes rybu domov. Ak mas pocit, ze sportovci su iba ti, co rybu stresuju hacikom, subojom, chytanim do ruky alebo naberanim do podberaka, trapenim na vzduchu a naslednym pustenim do vody s pocitom: jaky som sa ludomil a rybomil, tak je to iba tvoj nazor, na ktory mas pravo, ale nevnucuj ho druhym a nesud podla neho inych.
A este raz, ak som tvoju poznamku zle pochopil tak sa ospravedlnujem.
dr.david
Pretekár
Pretekár

Poslaťod martino5 » Uto Dec 21, 2010 12:22 am

;) David v pohode ..ja s Tebou absolutne suhlasim ...len nemam rad,ked sa tu niekto dušuje aky je športovy rybar,ako ryby pušta,ako s nimi traba šetrne zaobchadzat a treba zakazat lov na rybku ...a kopu,kopu inych somarin... :roll: :lol:

...ale neda mi ,ta fotka by určite krajšie ukazala ,keby tam bolo trošku vkusnejšie okolie...aky je potom rozdiel ked napr. sfotim štuku v kupelni? však zaplatene mam,štuka netrpi -je mrtva a šetrne s nou zaobchadzam :geek: ..ale viem si potom predstavit tu debatu okolo toho...
martino5
Diskutér
Diskutér

Poslaťod rybopet » Uto Dec 21, 2010 1:43 pm

Tak ked sa nad tým zamýšľam,tá Koláčova fotka je fakt dosť "blbá",ona mala dokumentovať,aká bola zima a snehová fujavica.Bol to taký zimný výrad granuláčov na pekáč okamžite usmrtených mojou sekerou a určite nie nechaných pomaly zamrznuť vedľa dierky.Martino,tie ostatné šli okamžite spať,šetrne odháčkované peanom,majú šancu "urobiť radosť" iným.
rybopet
Hyperaktívny diskutér
Hyperaktívny diskutér

Poslaťod maro » Uto Dec 21, 2010 2:01 pm

martino5 » Medzi duhákom (sivoňom, aj šťukou a pod. ...) "chyteným" v hypermarkete, príp. "vydierkovaným" na súkromáku a rybou zo zväzovej vody je, podľa mňa, dosť zásadný rozdiel. Tie prvé menované sú už predom odsúdené na jatočnú budúcnosť. A nie je problém, ak si rybár vezme u nás nepôvodné druhy (napr. duháky, kapre ...) do sýtosti aj zo zväzových vôd. Len by sme sa mali krotiť u rýb, ktoré sa môžu u nás samé rozmnožovať, lebo len toto je cesta k zdravým vodám plným rýb, čo by sa asi páčilo každému z nás. Bohužiaľ nie je v členskej základni veľa tých, ktorý sú mentálne na takej výške, aby to chápali a potom to tak aj vyzerá ... P.S: Nevyjadrujem sa k hospodáreniu Zväzu ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod maro » Uto Dec 21, 2010 2:05 pm

dr.david » Nerob sa lepším, než si, Ty mäsiar!!! Ale úplne najhorší je aj tak pace ... :D
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod martino5 » Uto Dec 21, 2010 2:15 pm

;) joooj jasne,že nechcem ,aby to tu vyznelo ,že som nejaky ochranar,vegetarian alebo čo :lol: jasne ,že ryby od vody si zoberiem /aj ked toho roku slabota/ ,chytam na daždovky aj žive či mrtve rybky..a nevidim v tom nič zle ,ked je to legalny sposob tak prečo nie? ....aj tie duhaky su pekne ,ok ,ja viem ,že ich nebudete fotit na zlatej podložke :mrgreen: len akože z toho estetickeho či fotografickeho hladiska je to taka "smutna" fotka ....ked ju pozrie na nete človek neznaly alebo nerybar,či človek ,ktory nevie ,ako a kde su ryby chytene ....tak možno to nepochopi a bude sklamany z toho ako sa zaobchadza s rybami pri love ..

...a inač ,dufam ,že ešte sa mi podari niekde do konca roka dostat k vode...idelane by bolo niekam na Laborec na miene ;)
martino5
Diskutér
Diskutér

Poslaťod Palino1 » Uto Dec 21, 2010 5:03 pm

Fotka je v pohode, ryby sú krásne, to Ti len všetci závidia... Aj ja... :P
Palino1
Diskutér
Diskutér

Poslaťod pace » Uto Dec 21, 2010 5:28 pm

maro: dilino pozri si maila ,aby si zajtra nezmeskal vecernu action :D
pace
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Poslaťod djnasty » Uto Dec 21, 2010 5:36 pm

martino ved vyzeraju ako tvoje len uz niesu v sacku a snehu bolo dostatok tak nebol problem ich odniest pred dom a okolo poliat jahodovy dzus aby bolo trosku akoze krvaveho zazitku :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
djnasty
Diskutér
Diskutér

Poslaťod stewik » Uto Dec 21, 2010 9:37 pm

Nová dovolenka už vo vrecku len na nete sa trošku pomýlili zo sumou na miestne kaprove :)
Chyť, urob fotku a pusti, aby bolo čo fotiť aj nabudúce.
http://stewik.mrk.cz/
Obrázok užívateľa
stewik
Diskutér
Diskutér

PredchádzajúciĎalší

Späť na Kaprové revíry

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia