Diskusia k Návrhom na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Návrhy na zmenu a diskusia o rybárskom zákone, vyhláške a miestnom poriadku.

Re: návrhy na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Poslaťod maro » Uto Jan 18, 2011 8:52 pm

Peto, bude ale do popuku, ked nejaky dedo bude noznickami pristrihovat chvost 75 cm kaprovi, aby sa zmestil pod hornu mieru ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod maro » Uto Jan 18, 2011 9:08 pm

Horna miera ... preco nie, ale skor by som to videl na vynimky platne pre konkretnu vodu a pre rozne druhy ryb podla stavu ich ohrozenia. Urcite nie celoplosne a pre jeden druh, toboz pre druh, ktory ochranu potrebuje urcite najmenej.
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod Rotteno » Str Jan 19, 2011 10:36 am

Kto ma zaujem bavit sa na tuto temu,dojdite na schodze. Tam sa o takychto veciach debatuje. Prave nato su tieto schodze. Ak mate ine dalsie navrhy,prezentaciou na schodzi ich ponuknite kompetentnym. Tu na forach mozme diskutovat a polemizovat,ale nic tym nedosiahneme... Z tepla domova pri pocitaciku sediet a len zalamovat rukami a kritizovat co vsetko je blbo nic nezmeni a nevyriesi. A schodze su poloprazdne... Tu rozoberat tieto veci je len strata casu... Na schodzach vas kazdeho rad uvidim...tam bude priestor na kazdy vas navrh...tam to nemusi skoncit len pri polemizovani ako sa to praktikuje na forach...
Rotteno
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Poslaťod maro » Str Jan 19, 2011 10:54 am

Rotteno> Mas pravdu, bez otvorenia ust na schodzi sa urcite nic nezmeni. To je bez debaty. Ale prosim ta, vramci serioznej diskusie, vazne by ma zaujimalo, ako sa prislo na hornu mieru 70 cm. Je to prevzate od Cechov, tam to uz funguje myslim na par vodach. Vies to?
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod Rotteno » Str Jan 19, 2011 11:17 am

No 70cm horna miera funguje uz na viacerych miestnych vodach aj u nas na Slovensku. Ja som najma kaprar, aj skupina ludi,ktorych napadlo skusit to presadit aj u nas v Ke. Inak som aj za horne miery inych ryb. Len hlavne je niekde zacat.
Rotteno
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Poslaťod maro » Str Jan 19, 2011 12:35 pm

Rotteno> Vidis, netusil som, ze to uz funguje aj u nas. Viem si predstavit, ako sa budu poniektori na schodzi zavzdusnovat, ak sa im siahne na kapra a sprisni sa cokolvek okolo jeho lovu. :) Bude to zaujimave. Tych 70 cm bolo urcene len tak, alebo to ma nejaky hlbsi vyznam? Pytam sa preto, keby sa mala stanovit horna miera inych ryb, z coho by sa malo vychadzat.
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod maro » Str Jan 19, 2011 1:26 pm

Rotteno> Aky nazor ma kaprarska komunita na zvysenie lovnej miery potocaka, znizenie poctu privlastnenych pstruhov zo 4 ks na 3 ks za den a na zakaz pouzitia hacikov s protihrotmi na pstruhovych reviroch?
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod rybopet » Str Jan 19, 2011 7:37 pm

Maro-tak to teda neviem,neviem.Kaprárska komunita šíri reči,že pstruhy im žerú malé kapre!! :lol:
rybopet
Hyperaktívny diskutér
Hyperaktívny diskutér

Poslaťod maro » Str Jan 19, 2011 8:42 pm

Ved je to pravda, pstruhy su bestie. A ak sa zdruzia do svorky, K70 maju po pukli ... :D
(dufam ze Rotteno ma nadhlad ... )
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod Rotteno » Str Jan 19, 2011 9:09 pm

maro: neboj, nadhlad mam ;) a za seba: vsetkym tvojim otazkam by som vyhovel... kebyže o tom rozhodujem ja...
Rybopet: dúfam, že aj na schodzach nás obdaríš nejaými podobnými vtipnými poznámkami :-P
všetkým koho zaujíma prečo nám ide práve o kapra: Lebo sme hlavne kaprári.
Jasne že by sme radi privítali horné miery aj u iných druhov rýb, ale kedže sme hlavne kaprári, tak sa bijeme hlavne za kapra.
Keby som vláčil, bijem sa viac za presadenie vecí, ktoré mi hlavne vadia ako vláčkarovi - napr. veci ako písal maro....
Ked máte taktiež požiadavky ... prečo to rozoberáte tu a nie na schodzi?
Rotteno
Občasný diskutér
Občasný diskutér

PredchádzajúciĎalší

Späť na Rybársky poriadok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia