basta píše:.... Úhorov niekto spomínal a nepáčilo sa mu, že sa začal chrániť. Nepoznal zrejme súvislosti. Úhory sú sledované celosvetovo a sú na vyhynutie. Čítal som v českom časopise Rybářství, že napríklad keď v roku 1980 priplávalo k brehom Európy 100% tak v roku tuším 2007 len jedno percento úhorieho monté, čo je alarmujúce.Bohužiaľ úhor sa musí vyvíjať v sladkej vode a musí prežiť aj cestu do mora,kde sa vie vytrieť. Iste uznáte, že to nie je ľahké. Násadu úhora ako viete nám zaplatila Únia a dala si podmienku na ochranu. Peniaze samozrejme nedala sama od seba, ale vybavila to Rada....

Ano ,ja som spominal uhora a jeho možno nezmyselny čas hajenia... nemyslim si ,že ked bude uhor hajeny september,oktober,november,tak nejak rapidne vzrastu jeho stavy a priplavanie do Sargasovho mora..uhor v podstate v jesennych mesiacoch neberie vobec resp. velmi zriedka,preto si myslim ,že v jeho migracii na neresisko do mora vobec nie su na vine rybari ,ale skor rozne prekažky ,stavby či elektrarne na vodach ....ale dobre ,ked ma byt hajeny ,tak nech bude,prisposobim sa
..jo

a sice som z PO ,ale v pondelok možem dojst podebatovat a podporit nove navrhy ,no problem