Diskusia k Návrhom na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Návrhy na zmenu a diskusia o rybárskom zákone, vyhláške a miestnom poriadku.

Re: návrhy na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Poslaťod Kolac » Pon Jan 24, 2011 7:34 pm

Pace, suhlasim stebov, pekne nastavit sazobnik pokut, a cas s pokuti odviest clenovi RS.
Priklad: nedodrzanie povynnej vybavi 20E, nazapisanie prichodu k vode 20E, ponechanie viacej ulovkou ako umoznuje zakon 200 E (tu by to mohlo byt aj viac...), Chytanie na viac palic ako zakon umoznuje 50E....
da sa to krasne rozpisat, pokuti pri miernich preslaboch by neboli obrovske, a aspon by sa clovek naucil nosit zakladnu vybavu, zapisovat prichody k vode a podobne, tym by kultura rybarstva urcite neutrpela.
Kolac
Pretekár
Pretekár

Poslaťod maro » Pon Jan 24, 2011 8:33 pm

Nooo ... ako pekne ste sa tu rozpisali, konecne chlapci. Navrhujem spravme si jedno pracovne stretnutie, kde kazdy donesie svoje navrhy na papieri, tam si ich prediskutujeme, vysvetlime a zosumarizujeme. Potom by som sumar navrhov dal oficialne na papier, plus k tomu podpisove harky, kde by sme zohnali co najviac podpisov od kolegov rybarov. Navrhujem napriklad v nedelu 30.1. na plavarni u Hlavovho otca vzadu, ak by to bolo mozne (zalezi na Marosovi). Do nedele si este preluskajte zakon aj vyhlasku a premyslite si,co by bolo dobre upravit, zmenit, vypustit ... ste za? Poprosim vase nazory ... caute. :)
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod maro » Pon Jan 24, 2011 8:44 pm

Sten> Tu tiez zavisi na kazdom rybarovi, ako sa bude spravat pri vode, ako bude poznat zakon a vyhlasku, a hlavne ich bude dodrziavat. Ak mas vsetko vporiadku podla zakona a nic neporusujes a naviac ovladas zakon a vyhlasku, nemoze ta nejaky prilis horlivy "revizor" zaskocit. A cielom snad je mat pri vode rybarov neporusujucich pravidla. Vela veci by sa tym zlepsilo. A ak niekto ma problem pravidla dodrzat, tak nech si to nasledne aj znasa.
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod duhak » Pon Jan 24, 2011 9:14 pm

Ahojte. Čitam tu rozne navrhy tak sa pokusim prispiet aj ja.Nie je to síce nič nove ale podla mna dobre a este to tu nebolo. Čo tak obmedzit množstvo ulovkov na 1 povolenku napr. na 30 kg alebo ine množstvo. Da sa tovylepšit len na ušlachtile /kapor,stuka zubač,amur prip.ine/ alebo nejake ine upravy. Ak chceš viac kup si dalsiu povolenku /bude na zarybnovanie/ Možno aj ine navrhy. Čo vy na to ?
duhak
..
..

Poslaťod Kolac » Pon Jan 24, 2011 9:29 pm

duhak, spravna poznamka, doteraz je takymto sposobom chraneni iba KAPOR, ostatne ryby sa mozu brat v neobmedzenom pocte co je nemyslitelne, a urcite to nevedie k zlepsovaniu poctu ryb v nasich vodach.
Kolac
Pretekár
Pretekár

Poslaťod rybopet » Pon Jan 24, 2011 9:35 pm

Maro-nedeľa je dosť "blbý" deň na shôdze,radšej dajme pondelok 31.1. povedzme o 18hod. a pozvime aj Bastu.Bude dobré,keby prišiel.Musíme rozhodnúť,čo navrhneme/určite to nemôže byť všetko a ku všetkému "hlava-nehlava",napr. zníženie limitu na 30 kg-zabudnite,že to prejde/ a kto pôjde na ktoré členské schôdze.Ak možeš Maro, priprav to do písomnej formy/máš čas-maroduješ/, rozhodneme, s čím pôjdeme a čo vynecháme. :)
rybopet
Hyperaktívny diskutér
Hyperaktívny diskutér

Poslaťod rybopet » Pon Jan 24, 2011 9:36 pm

...maro-duješ...xi-xi
rybopet
Hyperaktívny diskutér
Hyperaktívny diskutér

Poslaťod maro » Pon Jan 24, 2011 10:46 pm

rybopet> OK, kludne v pondelok. Len som chcel vediet, ci je ochota sa stretnut, som rad ze je. Predpokladam, ze v piatok uz snad domarodujem (uvidime zajtra, co povie neurolog) ... :lol: ... potom hocikedy. Skusim zhrnut navrhy, ktore sa tu objavili, do uceleneho textu a donesiem to na stretnutie. Ked bude mat niekto dalsie napady, nech nevaha ich tiez priniest. Bolo by dobre, keby doslo co najviac ludi, samozrejme aj Basta, dufam ze dojde aj Rotteno. Cim viac clenov, tym vacsia vaha tejto akcie. Hlava by mohol vybavit tu zadnu velku miestnost na plavarni.
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod Laci » Uto Jan 25, 2011 10:25 am

No v pondelok by to bolo fajn to by som mohol dojst aj ja lebo akurat v pondelok rano mi konci pohotovost z prace ;)
Laci
Diskutér
Diskutér

Poslaťod martino5 » Uto Jan 25, 2011 11:31 am

basta píše:.... Úhorov niekto spomínal a nepáčilo sa mu, že sa začal chrániť. Nepoznal zrejme súvislosti. Úhory sú sledované celosvetovo a sú na vyhynutie. Čítal som v českom časopise Rybářství, že napríklad keď v roku 1980 priplávalo k brehom Európy 100% tak v roku tuším 2007 len jedno percento úhorieho monté, čo je alarmujúce.Bohužiaľ úhor sa musí vyvíjať v sladkej vode a musí prežiť aj cestu do mora,kde sa vie vytrieť. Iste uznáte, že to nie je ľahké. Násadu úhora ako viete nám zaplatila Únia a dala si podmienku na ochranu. Peniaze samozrejme nedala sama od seba, ale vybavila to Rada....

;) Ano ,ja som spominal uhora a jeho možno nezmyselny čas hajenia... nemyslim si ,že ked bude uhor hajeny september,oktober,november,tak nejak rapidne vzrastu jeho stavy a priplavanie do Sargasovho mora..uhor v podstate v jesennych mesiacoch neberie vobec resp. velmi zriedka,preto si myslim ,že v jeho migracii na neresisko do mora vobec nie su na vine rybari ,ale skor rozne prekažky ,stavby či elektrarne na vodach ....ale dobre ,ked ma byt hajeny ,tak nech bude,prisposobim sa ;) ;)
..jo :geek: a sice som z PO ,ale v pondelok možem dojst podebatovat a podporit nove navrhy ,no problem ;)
martino5
Diskutér
Diskutér

PredchádzajúciĎalší

Späť na Rybársky poriadok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia