Diskusia k Návrhom na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Návrhy na zmenu a diskusia o rybárskom zákone, vyhláške a miestnom poriadku.

Re: návrhy na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Poslaťod Rotteno » Pon Feb 07, 2011 10:11 am

wather: Tak to ma mrzí, že si niečo robil len ked o mne udajne ako tvrdíš ešte len rozmýšľali. A v tej dobe, keď si ešte dačo robil, asi to nevyšlo podľa tvojich predstáv (pri sledovaní niektorých tvojich príspevkov). Vieš, teraz sme tu my, ktorí robíme niečo. Pokiaľ nemáš záujem pripojiť sa a prispieť niečim rozumným, nevadí, nikto ťa do toho nenúti... Len nemyslíš, že sú príspevky tohto typu (ako si tu prezentoval) pre nás-momentálne aktívnych trochu zbytočné? ;)
Rotteno
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Poslaťod kura11 » Pon Feb 07, 2011 12:34 pm

Mne nejde nejak do hlavy co tu spominal walther, ze ked si kupi ako cezpolny povolenku na pstruhovku co je 37E a v tom je uz aj zarybnenie, preco ma platit este dalsich 35E na zarybnenie?? akoze toto nie je košer a pripada mi to dost diskriminacne... mozna sa ale MO takto brani najazdu rybarov z inych MO... osobne sa mi takyto postup velmi nepaci... a navrhol by som to dat do navrhov na zmenu.. ved je to na hlavu :idea:
kura11

Poslaťod rybopet » Pon Feb 07, 2011 1:41 pm

kura-no potom sa Ti ale môže stať,že si na svojej milovanej pstruhovej rieke len začlnkuješ, lebo všetci prešovčania aj gelničania aj novovešťania kúpia pstruhovú povolenku na Hornád a pre Teba-nás neostane! ;)
rybopet
Hyperaktívny diskutér
Hyperaktívny diskutér

Poslaťod rybopet » Pon Feb 07, 2011 1:47 pm

walter-mám pre Teba jednu kamarátsku radu, aj ked nie si člen našej košickej organizácie, zasadím sa o to, že ked prídeš na členskú schodzu 6.3., kde ja vystúpim s návrhmi, navrhnem, aby v rámci diskusie mohol vystúpiť náš hosť - Ty. A nech sa páči, hovor. Ak Ti nedovolia vystúpiť, okamžite v tom momente, končím s rybačkou, organizáciou, funkcionármi, polámem všetky udice, povyhadzujem všetky nástrahy a manželke sľúbim,že už nikdy viac v živote na ryby nejdem. Stačí???
rybopet
Hyperaktívny diskutér
Hyperaktívny diskutér

Poslaťod kura11 » Pon Feb 07, 2011 2:00 pm

Peto nemyslim ze by sa vsetci trepali na hornad... presov ano ten nema vody ale spiska ma krasny hornad, lepsie zarybneny ako my tu v ke, gelnicania sa tu tiez nebudu hrnut ked povyse maju krasny pstruhovy hnilec... ved teraz plati za miestnu pstruhovku 72E ved to je ako celozvezova lipnova!!!!!... je to na hlavu kazdopadne...
kura11

Poslaťod rybopet » Pon Feb 07, 2011 2:22 pm

kura-asi sú tak nastavené pravidlá zo Žiliny, neverím, že to je nejaká svojvôľa MO a ked aj, tak určite schválená výborom a bla,bla. Asi ked chceš za normálnu cenu, prestúp a plň si členské povinnosti tam, kde kupuješ povolenku.Má to logiku.
rybopet
Hyperaktívny diskutér
Hyperaktívny diskutér

Poslaťod martino5 » Pon Feb 07, 2011 2:32 pm

..teoreticky je to možno "diskriminačne",ale hundrat nam nepomože.Tak ako vravi Rybopet ,však nech walther dojde na schodzu a prednesie navrh resp. nech to spomenie ...ale to už je na nom ,ako sa zachova ;) ;)
...mal by som taky navrh ,trebars ked maš zaujem o Pstruhovku KE a nechceš platit za zarybnenie ,či by sa to nedalo nahradit odpracovanim napr. 3 brigad? :? len neviem či by to bolo možne schvalit a čo všetko k tomu treba...to len moj napad :oops:
martino5
Diskutér
Diskutér

Poslaťod kura11 » Pon Feb 07, 2011 2:47 pm

No trocha by cezpolny mal byt proti domacemu znevyhodneny ale nie tak ze zaplati dvojnasobok povolenky... je to nastroj ako osklbat clenov inych MO alebo aby nam neliezli do kapusty... to fakt nema logiku ze na miestnu pstruhovu da tolko co za celozvezovu lipnovu alebo kaprovu... niektore MO nemaju pstruhovky ak si niektory clen chce zachytat preco by nemal moznost si kupit povolenku v MO kde pstruhovu vodu maju, za realnu cenu.. jednak ju nenavstevuje tak casto lebo to ma daleko, jednak prispeje svojou povolenkou na zarybnenie cudzej MO ale nie zdierat... toto je cista zdierka... :idea: nech da povedzme 35E a zaplati si clenske aj v MO v ktorej tu miestnu chce... co je 20E nie 35E na zarybnenie...
kura11

Poslaťod maro » Pon Feb 07, 2011 5:10 pm

rybopet, basta> Chlapi, poslal som vam aktualizovany supis navrhov zmien, pozrite sa na to a ak je to vporiadku, mohol by to basta-junior dat na stranku. V Navrhu c.7 je upraveny §13 Zakona koli lovu na dierkach, do Navrhu c.17 som dal prehodnotenie poplatku na zarybnenie pre cezpolnych, co tu spomenul walter, hoci on vpodstate ani zmenu nechce ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod walther » Pon Feb 07, 2011 8:02 pm

Prečítal som si názory a myslím si, že môj príspevok pochopil najlepšie kura11.
Rybopet, vzhľadom na reakcie aj tu, nemá zmysel aby som chodil na členskú schôdzu Vašej organizácie. Nemal som v úmysle kritizovať Vaše príspevky k úprave rybárskych predpisov ani sa hádať o cene pstruhového povolenia na Váš revír. Máte najvyššiu cenu pstruhového ročného povolenia na rybolov určenú Radou SRZ v Žiline 37 €. Z toho prevažná časť zostáva na zarybnenie doma. Odvod do Rady je minimálny. Pre cezpoľného platí ešte príplatok 35 € na zarybnenie. Tak to je napísané v cenníku povolení Vašej organizácie. Je pravda, že cezpoľným nie ste povinní predávať povolenia ale ten príplatok sa mi zdá diskriminačný. Nemyslím si, že my cezpoľní drancujeme Vaše vody Minulého roku sme platili doplatok 17 € na zarybnenie, teda o 50% viac ako domáci. Toho roku je to už 35 €.
My sa nedostaneme tak často z rôznych príčin k vode, najmä pre vzdialenosť.
Prejsť do Vašej organizácie? Tak sa to predsa nedá riešiť aby sme všetci pstruhári prišli k Vám. Brigády? Prečo nie, rád chodím do prírody a nebolo by to pre mňa ako záťaž. Ale ak si kúpite aj Vy niekde miestnu povolenku je to azda podmienené brigádou? Veď my, cezpoľní Vám nič neberieme, skôr Vám zarybňujeme viac ako by ste zarybňovali sami.
Tak to nechajme, dal som len tip na zamyslenie. Prepáčte ak sa Vás to dotklo, nemienil som víriť vášne. ;)
K poznámke o zavádzaní politiky len toľko, že zmeny zákonov sa nedejú pre krásne ideály a pravdu! Sú závislé od kontaktu na politikov, ich odbornosť, cit pre spravodlivosť a lobovania. Toto prostredie v ktorom žijeme nedáva týmto myšlienkám veľkú priechodnosť. V popredí je záujem na neustálej zmene "iných, " únikových zákonov!
walther
Diskutér
Diskutér

PredchádzajúciĎalší

Späť na Rybársky poriadok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia