Prečítal som si názory a myslím si, že môj príspevok pochopil najlepšie kura11.
Rybopet, vzhľadom na reakcie aj tu, nemá zmysel aby som chodil na členskú schôdzu Vašej organizácie. Nemal som v úmysle kritizovať Vaše príspevky k úprave rybárskych predpisov ani sa hádať o cene pstruhového povolenia na Váš revír. Máte najvyššiu cenu pstruhového ročného povolenia na rybolov určenú Radou SRZ v Žiline 37 €. Z toho prevažná časť zostáva na zarybnenie doma. Odvod do Rady je minimálny. Pre cezpoľného platí ešte príplatok 35 € na zarybnenie. Tak to je napísané v cenníku povolení Vašej organizácie. Je pravda, že cezpoľným nie ste povinní predávať povolenia ale ten príplatok sa mi zdá diskriminačný. Nemyslím si, že my cezpoľní drancujeme Vaše vody Minulého roku sme platili doplatok 17 € na zarybnenie, teda o 50% viac ako domáci. Toho roku je to už 35 €.
My sa nedostaneme tak často z rôznych príčin k vode, najmä pre vzdialenosť.
Prejsť do Vašej organizácie? Tak sa to predsa nedá riešiť aby sme všetci pstruhári prišli k Vám. Brigády? Prečo nie, rád chodím do prírody a nebolo by to pre mňa ako záťaž. Ale ak si kúpite aj Vy niekde miestnu povolenku je to azda podmienené brigádou? Veď my, cezpoľní Vám nič neberieme, skôr Vám zarybňujeme viac ako by ste zarybňovali sami.
Tak to nechajme, dal som len tip
na zamyslenie. Prepáčte ak sa Vás to dotklo, nemienil som víriť vášne.
K poznámke o zavádzaní politiky len toľko, že zmeny zákonov sa nedejú pre krásne ideály a pravdu! Sú závislé od kontaktu na politikov, ich odbornosť, cit pre spravodlivosť a lobovania. Toto prostredie v ktorom žijeme nedáva týmto myšlienkám veľkú priechodnosť. V popredí je záujem na neustálej zmene "iných, " únikových zákonov!