Diskusia k Návrhom na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Návrhy na zmenu a diskusia o rybárskom zákone, vyhláške a miestnom poriadku.

Re: 4-3750-1-1 - VN Ružín

Poslaťod Dravec » Pia Okt 21, 2011 8:39 pm

predpokladam,že ta šnúra je namiesto tej ,čo predavaju aj s tou sponou v ryb.obchodoch.Co je na nej zle??
Dravec

Poslaťod Dravec » Pia Okt 21, 2011 9:02 pm

S tym suhlasim,ale na fotkach nie je jasné,ako je tá šnúra priviazaná..
Dravec

Poslaťod Dravec » Pia Okt 21, 2011 9:14 pm

Ako teda chces prechovavat sumca dlheho napr.1,7 metra..,ak nie na takom lane?? V sietke by bol asi ťažko...ci? :)
Dravec

Poslaťod stewik » Pia Okt 21, 2011 9:38 pm

Videl som sumčiarské video, kde takto prechovávali veľké sumce a vraveli, že to pre ne bezpečné,len treba vedieť ako to prevliecť a na lane mali dajakú bužírku
Chyť, urob fotku a pusti, aby bolo čo fotiť aj nabudúce.
http://stewik.mrk.cz/
Obrázok užívateľa
stewik
Diskutér
Diskutér

Poslaťod stewik » Pia Okt 21, 2011 9:58 pm

Cronicle- keby si ma dal na vodítko asi by to skončilo veľmi zle ale nie pre mňa :) (samozrejme ber to ako žart)
Podviazovanie jalcov ? to už je zbytočné... ale keď si chce dotyčný sumca privlastniť, tak ho asi do sieťky tak ľahko nedá... ale keď si sumca nechce privlastniť je to zbytočné ako sakovanie kaprov
Ryby už dosť bolí pichnutie háčika a dusenie na brehu....
Obrázok užívateľa
stewik
Diskutér
Diskutér

Poslaťod Dravec » Sob Okt 22, 2011 12:00 pm

Nikto nevravi ,aby sa snura so sponou davala cez žiabre,ale normalne klasicky cez papulu,spodnu čelust dravca,kde sa ryba picha a chytne bezne do nasho hacika a ostane jej tam dierka.
Dravec

Poslaťod Salmo.Marek » Sob Okt 22, 2011 6:32 pm

Takže sa vyjadrím k tým debatám o "tej šnúre". Ja sa venujem poväčšine prívlači a ryby väčšinou púšťam, lenže tá šťuka bola moj trofejný úlovok tak sa priznám zobral som ju a to nie je zakázané (sumec bol pustený), v poslednej dobe ma začala baviť aj sumčiarina a a poznám veľmi málo sumčiarov, ktorý nosia na sumce sieťky, určite skôr tie sumce priviažu. Čo sa týka toho prečo bola uviazaná tá šťuka tak vám poviem, že som tú šťuku chytil keď bolo ešte šero a chcel som ju odfotiť na svetle preto som ju uviazal (sumec taktiež lebo bol chytený v noci), keby nie, tak by som sa vám tú nemal s čím pochváliť. :) A ešte raz k tým šnuram, nechápem prečo niekto naráža na to že to nie je dovolené, tak prečo potom predávajú originál šnúry na viazanie rýb, nechapem, je to to isté ako keď predávajú signalizátory s odposluchom na neviem kolko metrov, keď je vo vyhláške napísané, že treba byť pripravený okamžite manipulovať s udicou....dúfam že ma niekto chápe.... a nechcel som povedať nič v zlom len moj názor :D
Milujem prívlač :)
Salmo.Marek
....
....

Poslaťod stewik » Sob Okt 22, 2011 7:36 pm

Salmo.Marek píše:Takže sa vyjadrím k tým debatám o "tej šnúre". Ja sa venujem poväčšine prívlači a ryby väčšinou púšťam, lenže tá šťuka bola moj trofejný úlovok tak sa priznám zobral som ju a to nie je zakázané (sumec bol pustený), v poslednej dobe ma začala baviť aj sumčiarina a a poznám veľmi málo sumčiarov, ktorý nosia na sumce sieťky, určite skôr tie sumce priviažu. Čo sa týka toho prečo bola uviazaná tá šťuka tak vám poviem, že som tú šťuku chytil keď bolo ešte šero a chcel som ju odfotiť na svetle preto som ju uviazal (sumec taktiež lebo bol chytený v noci), keby nie, tak by som sa vám tú nemal s čím pochváliť. :) A ešte raz k tým šnuram, nechápem prečo niekto naráža na to že to nie je dovolené, tak prečo potom predávajú originál šnúry na viazanie rýb, nechapem, je to to isté ako keď predávajú signalizátory s odposluchom na neviem kolko metrov, keď je vo vyhláške napísané, že treba byť pripravený okamžite manipulovať s udicou....dúfam že ma niekto chápe.... a nechcel som povedať nič v zlom len moj názor :D

Určite ti teraz každý na oči vyhodí načo viazať rybu kvôli fotke a mám pocit, že rybárska stráž by to rátala ako privlastnenie ryby... Ja to chápem, ale chápem aj iné postoje voči tomu a prikloním sa k ním :)
Obrázok užívateľa
stewik
Diskutér
Diskutér

Poslaťod Hunter » Sob Okt 22, 2011 10:19 pm

Radšej keby vas trapilo to ako sa porušuju ludske prava a nie riesit prkotiny ako to ci je ryba na lane alebo nie je...
Hunter
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Poslaťod Hunter » Ned Okt 23, 2011 10:53 am

Plavec: Suhlasím s tým že človek je sučastou prírody,tak ako každý iný tvor na tejto planéte,lenže to si uvedomuje velmi mala časť populacie sveta a na Slovensku je to uplne minimum.Ale pozri sa nato z druhej strany ako je chovana a prevážana hydina,ktoru ty maš na stole to ta netrapi, to už ide bokom ze je to zivocich ako kazdy iny, ak si vegetarian tak beriem spät tento prispevok.Keď chcete všetci tak silou mocou ochraňovať ryby,tak prečo ich chcete vobec dostať na hačík? No prečo,lebo chceš mať fotku, lebo chceš aby si mal dobrý pocit že si niečo dokázal?Mysliš si že ryba sa bude citiť lepšie charanená ked bude mat hačik v ustach alebo visiet u teba na stena ako fotka.Len preto že človek sa rozhodol že ho baví chytať ryby,tak teraz chuďatka ryby su zufale lebo nevedia že kedy a v ktorom suste,ktore maju na ranajky na obed, na veceru bude vydrbaný hačik. Dajme tomu fiktivný prípad maš dieťa ideš sa s nim kupať a nejaký mega sumec ho vcucne, tak čo budeš ochranovat toho sumca pretože si len chránil svoje teritorium a ty si sa mu tam začal pliesť.99,9% percenta ludi bude žiadat vypustit rybnik alebo proste aby tie ryby zmizli,aby sa predišlo dalšej tragedii. A to je presne tvor zvaný ČLOVEK . Tomu sa neubrani žiaden človek že v hraničnej situacii mysli najprv na svoju bezpečnost a potreby až tak začne rozmyšlat ci este je nejak iny tvor okolo neho. Trošku som ušiel mimo témy:-D no proste som tým chcel povedať že nechytajte ryby,ked ich chcete naozaj ochraňovat ;)
Hunter
Občasný diskutér
Občasný diskutér

PredchádzajúciĎalší

Späť na Rybársky poriadok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia