4-0631-1-1 Hornád č.1b

Kaprové revíry MsO SRZ Košice, revíry Rady SRZ Žilina a ostatných organizácií SRZ.

Re: 4-0630-1-1 Hornád č.1

Poslaťod orim » Ned Nov 06, 2011 2:28 pm

stewik píše:Ono si je dobré prečítať nejaké články o love danej ryby, ale na každej vode platí niečo iné....

presne tak - vynimka potvrdzuje pravidlo 8-)
orim
Diskutér
Diskutér

Poslaťod orim » Ned Nov 06, 2011 2:31 pm

s0krates píše:...pozerám, že to tu každý MIEŇOLOVEC...mňa už ten lov mieňov prešiel...a vôbec si nemyslím, že jeho mäso je až takou delikatesou...pečienku má síce naozaj chutnú a určite je vhodná pre deti ak majú zníženú imunitu (takmer všetku spapal malý...samozrejme nie naraz)...mäso však určite nesmažte!...chce to inú úpravu, už som sa poučil...ak mám pravdu povedať niet nad riečného vykosteného 45 cm kapra v trojobale...neviem prečo, ale žiadna iná ryba mi tak nechutí.

tak tu pecienku ma ozaj uzasnu - minule sme urobili takym sposobom, ze sme ju posekali na mensie kusky, k tomu sme pridali este aj mliec z kapra, takisto posekanu na rovnake kusky a z toho sme urobili prazenicu, mnamky :P...este do toho sa zvyknu pridat aj ikry ;)
orim
Diskutér
Diskutér

Poslaťod orim » Ned Nov 06, 2011 2:35 pm

martino5 píše:Načo vačšinou chytate miene? ..mne najviac idu na daždovky , na rybku sa mi nejak nedari ulovit :| davate vačšinou mrtvu,či napr.len chvostik?

osobne si myslim, ze na chvostik, alebo rybku chytis skor tie väcsie kusy, aj ked ako som tu uz napisal - vynimka potvrdzuje pravidlo...mi to teraz skusame takto a idu nam pekne kusky, ale mozno je to len tym, ze v tej danej lokalite kde chytame sa vyskytuju iba take ;)
orim
Diskutér
Diskutér

Poslaťod s0krates » Ned Nov 06, 2011 3:46 pm

orim píše:
Cronicle píše:hľadaj ho v prúde, jemný záber a choď radšej vtedy, keď je cez deň chladnejšie...mieň je cez leto neaktívny a "prebúdza" sa k životu v zime..rybku zožiera podobným spôsobom aku sumec, vcucne ju do seba, nedáš pozor a aj prešitú rybku ti dá dole..

ha ha uplny opak praveze...dnes kapore nebrali, ale potesil dalsi 48cm mien :) ...zabery miena su asi take ako u zubaca na rybku, 2metrovy previs na policajta v pohode vytiahne uplne pod palicu a este potiahne aj z cievky :lol: aspon posledne 2 take boli :D

Orim, zrejme je viac spôsobov ako na mieňa...aspoň 2-3 dni odležaná rybka nie viac potom je to už neskutočný smrad...stačí kúsok šikmo odrezaný hneď za hlavou spolu s črievkami na väčší háčik ...chvostík je menej účinný, pretože tak nepáchne... preto ich viacej z jednej rybačky nenosíš...jemnejší prút, alebo feedrovka s hrkálkou bez previsu je rovnako účinná... dokonca sa pri tom nemusí až tak zažrať, ale z 3 sa 2 zažerú aj tak...tam kde je mieňov hodne je jedno aký kúsok rybky dáš a či je čerstvá, alebo odležaná...inak potravy v Hornáde majú dosť o čom svedčí malička žlč... veľká žlč znamená, že potravy je málo a preto sa nespotrebuje.
...a prešívať rybku na mieňa? - zbytočné.
s0krates

Poslaťod orim » Pon Nov 07, 2011 12:24 am

s0krates píše:
orim píše:
Cronicle píše:hľadaj ho v prúde, jemný záber a choď radšej vtedy, keď je cez deň chladnejšie...mieň je cez leto neaktívny a "prebúdza" sa k životu v zime..rybku zožiera podobným spôsobom aku sumec, vcucne ju do seba, nedáš pozor a aj prešitú rybku ti dá dole..

ha ha uplny opak praveze...dnes kapore nebrali, ale potesil dalsi 48cm mien :) ...zabery miena su asi take ako u zubaca na rybku, 2metrovy previs na policajta v pohode vytiahne uplne pod palicu a este potiahne aj z cievky :lol: aspon posledne 2 take boli :D

Orim, zrejme je viac spôsobov ako na mieňa...aspoň 2-3 dni odležaná rybka nie viac potom je to už neskutočný smrad...stačí kúsok šikmo odrezaný hneď za hlavou spolu s črievkami na väčší háčik ...chvostík je menej účinný, pretože tak nepáchne... preto ich viacej z jednej rybačky nenosíš...jemnejší prút, alebo feedrovka s hrkálkou bez previsu je rovnako účinná... dokonca sa pri tom nemusí až tak zažrať, ale z 3 sa 2 zažerú aj tak...tam kde je mieňov hodne je jedno aký kúsok rybky dáš a či je čerstvá, alebo odležaná...inak potravy v Hornáde majú dosť o čom svedčí malička žlč... veľká žlč znamená, že potravy je málo a preto sa nespotrebuje.
...a prešívať rybku na mieňa? - zbytočné.

no to s hlavou a crievkami urcite vyskusam niekedy najblizsie ;)
orim
Diskutér
Diskutér

Poslaťod orim » Pon Nov 07, 2011 12:44 am

dnes to bolo naopak - mienik sa nepodaril , ale potesil pekny macaty kaprik 53 :)

Obrázok
orim
Diskutér
Diskutér

Poslaťod s0krates » Pon Nov 07, 2011 6:58 am

Orim, nie z hlavou za hlavou !...hlavu odrež a odhoď, až potom odrež kúsok...musím povedať,že na Hornáde sú aj lepšie miesta na miene :D
...inak mňa teší, že sme vás včera prechytali 3:1 ...možno sú na vine tie hrkálky.
PS: si si urobil z fóra záznam o dochádzke a úlovkoch?
s0krates

Poslaťod Martinbati » Pon Nov 07, 2011 9:30 am

orim píše:dnes to bolo naopak - mienik sa nepodaril , ale potesil pekny macaty kaprik 53 :)

Obrázok

pekny kaprik, musim sa aj ja vybrat na rynacku vecer
Obrázok užívateľa
Martinbati
Aktívny diskutér
Aktívny diskutér

Poslaťod orim » Pon Nov 07, 2011 2:06 pm

s0krates píše:Orim, nie z hlavou za hlavou !...hlavu odrež a odhoď, až potom odrež kúsok...musím povedať,že na Hornáde sú aj lepšie miesta na miene :D
...inak mňa teší, že sme vás včera prechytali 3:1 ...možno sú na vine tie hrkálky.
PS: si si urobil z fóra záznam o dochádzke a úlovkoch?

aha myslis tak, ze hlavu odrezat a potom to zvysne telicko este napr. napoly rozrezat a na hacik napichnem vlastne iba ten trup s crievkami???
no hej prechytali, ale ja som chytil najväcsieho, bo co si rozpraval, tak som zaregistroval, ze najväcsieho ste chytili 52 - ja o cm viac :lol:
moze byt nieco na tych hrkalkach - nabuduce to skusime bez nich
nie zaznam o ulovkoch - to len pre spestrenie fora 8-)
orim
Diskutér
Diskutér

Poslaťod orim » Pon Nov 07, 2011 2:11 pm

Martinbati >> nie nahodou ty si tam nechal minule porozsypovane cervene krmivo po brehu? sme nazbierali z neho este aspon kilo - asi mas vela penazi, ked takto plytvas krmivkom :D ...a bolo vidno, ze nebolo najlacnejsie ;)
orim
Diskutér
Diskutér

PredchádzajúciĎalší

Späť na Kaprové revíry

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia