stewik píše:Ono si je dobré prečítať nejaké články o love danej ryby, ale na každej vode platí niečo iné....
presne tak - vynimka potvrdzuje pravidlo
stewik píše:Ono si je dobré prečítať nejaké články o love danej ryby, ale na každej vode platí niečo iné....

s0krates píše:...pozerám, že to tu každý MIEŇOLOVEC...mňa už ten lov mieňov prešiel...a vôbec si nemyslím, že jeho mäso je až takou delikatesou...pečienku má síce naozaj chutnú a určite je vhodná pre deti ak majú zníženú imunitu (takmer všetku spapal malý...samozrejme nie naraz)...mäso však určite nesmažte!...chce to inú úpravu, už som sa poučil...ak mám pravdu povedať niet nad riečného vykosteného 45 cm kapra v trojobale...neviem prečo, ale žiadna iná ryba mi tak nechutí.

martino5 píše:Načo vačšinou chytate miene? ..mne najviac idu na daždovky , na rybku sa mi nejak nedari ulovitdavate vačšinou mrtvu,či napr.len chvostik?

orim píše:Cronicle píše:hľadaj ho v prúde, jemný záber a choď radšej vtedy, keď je cez deň chladnejšie...mieň je cez leto neaktívny a "prebúdza" sa k životu v zime..rybku zožiera podobným spôsobom aku sumec, vcucne ju do seba, nedáš pozor a aj prešitú rybku ti dá dole..
ha ha uplny opak praveze...dnes kapore nebrali, ale potesil dalsi 48cm mien...zabery miena su asi take ako u zubaca na rybku, 2metrovy previs na policajta v pohode vytiahne uplne pod palicu a este potiahne aj z cievky
aspon posledne 2 take boli
s0krates píše:orim píše:Cronicle píše:hľadaj ho v prúde, jemný záber a choď radšej vtedy, keď je cez deň chladnejšie...mieň je cez leto neaktívny a "prebúdza" sa k životu v zime..rybku zožiera podobným spôsobom aku sumec, vcucne ju do seba, nedáš pozor a aj prešitú rybku ti dá dole..
ha ha uplny opak praveze...dnes kapore nebrali, ale potesil dalsi 48cm mien...zabery miena su asi take ako u zubaca na rybku, 2metrovy previs na policajta v pohode vytiahne uplne pod palicu a este potiahne aj z cievky
aspon posledne 2 take boli
Orim, zrejme je viac spôsobov ako na mieňa...aspoň 2-3 dni odležaná rybka nie viac potom je to už neskutočný smrad...stačí kúsok šikmo odrezaný hneď za hlavou spolu s črievkami na väčší háčik ...chvostík je menej účinný, pretože tak nepáchne... preto ich viacej z jednej rybačky nenosíš...jemnejší prút, alebo feedrovka s hrkálkou bez previsu je rovnako účinná... dokonca sa pri tom nemusí až tak zažrať, ale z 3 sa 2 zažerú aj tak...tam kde je mieňov hodne je jedno aký kúsok rybky dáš a či je čerstvá, alebo odležaná...inak potravy v Hornáde majú dosť o čom svedčí malička žlč... veľká žlč znamená, že potravy je málo a preto sa nespotrebuje.
...a prešívať rybku na mieňa? - zbytočné.

orim píše:dnes to bolo naopak - mienik sa nepodaril , ale potesil pekny macaty kaprik 53![]()

s0krates píše:Orim, nie z hlavou za hlavou !...hlavu odrež a odhoď, až potom odrež kúsok...musím povedať,že na Hornáde sú aj lepšie miesta na miene
...inak mňa teší, že sme vás včera prechytali 3:1 ...možno sú na vine tie hrkálky.
PS: si si urobil z fóra záznam o dochádzke a úlovkoch?

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia