od brandys » Pon Dec 01, 2008 10:11 pm
Tak včera po úmornej a pochmúrnej rybačke, keď som mal pocit, že som prešiel pol Ukajiny, sa mi konečne po štyroch hodkach zavesilo na predposledný twister niečo jedlé. Spočiatku som myslel, že budem ten ďalší somár, ktorý ťahá pňaky a myslí si, že sú to ryby. No ale pomaly som prichádzal k poznaniu, že to bude v ten deň nejaká svetlá výnimka. Mal som to nahodené pomerne ďaleko, šnúra mala presne 40m, keď neodžubujú v Azete a ešte bolo asi 10 m silónu von. Asi po dvadsiatich metr. všetko oťaželo a ja som oťažel tiež, lebo som už nemal nervy navazovať ďalší volfrám...Celý čas som to drel z vody ako pomiatnutý, šmatral po mobile, intuitívne som nastavoval foťák vo vrecku, keď som zrazu uvidel krásnu asi 70 cm modrú siluétu, prechádzať predomnou asi pať metrov sprava do ľava. Okamžite som tomu uveril, lebo sa mi to stalo minulého roku tesne pred Vianocami, keď mi spod nôh spadol podobný zubáč. No na rozdiel od vtedy včera nebolo tesne pred Vianocami a ten zubáč predsa spadol, darmo, jemná palica si vypýtala znovu svojú daň a možno keby som tam toľko nenacvičoval, aj tak nevydarené fotky, tak to dopadne inak. Ale hold, takže tak. No adrenalín to bol poriadný. Ináč, moje obľúbené miesto.