čim viac rybárov - tým viac peňazí na zarybňovanie. Čím viac peňazí na zarybňovanie - tým viac rýb. Čím viac rýb - tým viac kormoránov. => Čiže čím viac rybárov - tým viac kormoránov
V oktobri 1997 som bol ako ôsmak na ZŠ na školskom výlete na Senných rybníkoch. Cieľom výletu bolo pozorovanie vodného vtáctva, nakoľko vten deň bol deň vtákov. Bolo tam s nami deckami aj pár ornitologov. Po asi hodine hľadania našli v dialke na strome kormorána. Všetci sme nadšene pozerali do toho ďalekohľadu a pán ornitolog nám vravel že - to je veľká rarita,pár ich tu hniedzi, ale je ich ako šafranu, a sú zákonom chránené... Doba sa zmenila, prešlo 15 rokov, neviem koľko ich tam hniezdi teraz, ale viem že v zime je ich tu stále viac a viac. Najprv to bol problém na váhu, orave, pár rokov na to už aj na pstruhovom hornáde, no a posledných pár rokov sa nám v zime špacírujú po Aničke ako keby nič...
Som rybár, štve ma že tu sú, ale som realista - osobne si nemyslím, že hranie sa na poľovníkov niečo vyrieši, ale kto chce nech sa hrá... To čo spomínal rybopet vyzerá asi ako najreálnejšie riešenie ale - kormorány nehniezdia na jednom strome a všetky neznášajú vajcia v ten istý deň - čiže kto ich bude plašiť, niekoľko týždnov (možno mesiacov) a pod koľkými stromami - no to by som si pozrel... Možno sa bojíte slovného spojenia "príroda to vyrieši sama" ale myslím si, že fakt tým našim rybám už nič iné neostáva. Pokiaľ kormoránom bude u nás dobre, stále sa sem budú vracať - a oni sa sem budú vracať lebo stále im do riek ročne napumpujeme dostatok rýb, lebo rybárov a teda aj peňazí je fakt stále viac...