Diskusia k Návrhom na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Návrhy na zmenu a diskusia o rybárskom zákone, vyhláške a miestnom poriadku.

Re: návrhy na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Poslaťod maro » Pon Jan 17, 2011 4:14 pm

Peto, s kym konkretne diskutujes? Na clensku schodzu pridem (ak nebudem marod, ako som momentalne ...). A urob si poriadok v druzstve, je nedostojne, ak sa pretekar prizna k neznalosti zakona a vyhlasky a este to povazuje za normalne ... :D ... mozno pomozu telesne tresty ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod Rotteno » Pon Jan 17, 2011 11:33 pm

Nazdar chlopi! Pridte prosim v co najvacsom pocte na schvodze,podporit dobru vec - presadit v nasich reviroch hornu mieru kapra. Viac na www.kaprari.sk v sekcii skupiny K-70.
Rotteno
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Poslaťod sixpack » Uto Jan 18, 2011 12:14 am

ked uz chcete presadit nieco take, preco sa to ma vztahovat len na kapra :?: ... nerozumiem preco by si mal zasluhovat zvlast pozornost :?:
sixpack
Diskutér
Diskutér

Poslaťod maro » Uto Jan 18, 2011 1:23 am

Rotteno> K-70 znamena zrejme horna miera 70cm. Preco prave 70? Len ma zaujima, ako sa doslo k tomuto cislu ... Dalej ma zaujima, co dobre prinesie tato, ako vravis, dobra vec, nasim vodam. Dakujem za odpoved.
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod Eko » Uto Jan 18, 2011 1:31 am

je tazko menit miery ryb nakolko je na tom postaveny aj Ryb.Zvaz.. drviva vacsina rybarov su kaprari a drviva vacsina ich aj berie domov ...je rozidel ak niekto chyta pre pocit, radost a berie to ako nieco co ho naplna v zivote a je rozidel ked niekto chyta aby sa nabalil co najviac a myslim si ze ti ktori radi papaju a menej si uzivaju tej pohody na rybach je viacej (moj nazor skutocnost moze byt ina) ...ak sa posunie miera a hlavne u kapra sa nejako zvysi dajme tomu na 70cm tak mozme cakat velke mnozstvo pytliactva alebo co je velmi pravdepodobne klesne predaj povoleniek lebo sa na to skratka vyseru a to urcite RZ nema za potreby...ja osobne by som pristal na vacsiu lovnu mieru aj na zubaca a mieru by som dokonca zaviedol aj na ostrieza je to jedna z najkrajsich ryb vo vode krasne bojuje a v privlaci je velmi milovana ryba a aj napriek jej poctu vo vode je velmi cenna a obzvlast kusky nad 30cm . je to samozrejme len moj pohlad na vec nerad velmi spekulujem v podstate sa prisposobim tak ako je lebo vo vacsine pripadov je velmi tazko presadit veci na ktorych je postaveny RZ a kapor u nas je ich nosnou polozkou a pstruhy duh. deto...mozno to vidim blbo ale za vsetkym hladam peniaze a v tomto pripade to nebude inak ,alebo zenu ale ta sa tu teraz nehodi :D ;)

ja som skor uviedol dosledky kvoli ktorym sa asi tieto veci tazko udeju no neviem mozno sa mylim, ak ano uvedte ma na spravnu mieru

PS - osobne nemam nic proti tomu aby miera kapra za zvysila, tiez ked som kaprarcil som to chcel lebo chytat biedne kapriky do 40cm ma nebavilo, ale bol by som rad keby sa upravili nie len na kapra ale vseobecne aj na dravce nejake miery nie u vsetkych samozrejme .
Obrázok užívateľa
Eko
Pretekár
Pretekár

Poslaťod maro » Uto Jan 18, 2011 1:55 am

Eko> Rotteno navrhuje zaviest hornu mieru pre kapra, cize aby sa nesmel privlastnit kapor od 70 cisel vvyssie. Nie zvysenie lovnej miery ... Inak tiez si myslim, ze siahnut rybarskemu plebsu na kapra a na duhaka by bolo kontraproduktivne.
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod Eko » Uto Jan 18, 2011 2:30 am

maro - dakujem za upresnenie taky som jak talian :? ...ale myslim si ze horna miera by mohla byt zavedena nie len u kapra, ved predsa kazdy z nas tuzi mat na palici velke ryby a tie co sa prebojuju nad hornu mieru budu mat taku vybojovanu slobodu a mozu kludne dalej rast a rast , kto by predsa nechel mat vo svojich reviroch 100 cm stuku a nie jednu alebo 90cm kapre?..jasne ze sa najdu aj take ale je ich malo a ked sa chytia vacsinou sa zabiju kvoli trofeji...takze ked uz sa ma nieco presadit u nejakej ryby tak nech je to koncepcne nie len u jedneho druhu
Obrázok užívateľa
Eko
Pretekár
Pretekár

Poslaťod altero » Uto Jan 18, 2011 11:51 am

inak mozno by stalo za to kontaktovat pani poslankynu http://www.sdku-ds.sk/people/showProfil ... y:poslanci , tato pani uz minule volebne obdobie navrhovala nejake zmeny, len kym bola v opozicii, tak to bolo nepriechodne, no teraz sa situacia zmenila a pokial by sa jej zaslali nejake materialy, tak mozno sa nejaky maly zazrak udeje :)

edit:
konkretne pre pripomenutie

http://www.nrsr.sk/Default.aspx?sid=zak ... terID=3007
Obrázok užívateľa
altero
Diskutér
Diskutér

Poslaťod rybopet » Uto Jan 18, 2011 5:45 pm

Eko-ta smial som sa až naopak, jak dedo naťahuje fúzy na 69 cm kaprovi, aby ho pr :lol: :lol: edlžil na mieru!!!
rybopet
Hyperaktívny diskutér
Hyperaktívny diskutér

Poslaťod Eko » Uto Jan 18, 2011 6:26 pm

Rybopet - som rad ze som nepriamo pobavil :D ..slovo HORNA miera mi moj mozog neakceptoval ked som to cital :lol:
Obrázok užívateľa
Eko
Pretekár
Pretekár

PredchádzajúciĎalší

Späť na Rybársky poriadok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia