Diskusia k Návrhom na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Návrhy na zmenu a diskusia o rybárskom zákone, vyhláške a miestnom poriadku.

Re: návrhy na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Poslaťod maro » Str Jan 19, 2011 9:33 pm

Rotteno> Preco tu a teraz? Lebo schodze budu o par tyzdnov, preto aby sa aj ostatni prebrali a zacali uvazovat, co by sa dalo zmenit. Mimochodom ... nie som vlackar, som jednoducho rybar. ;) Tesi ma, ze sa ti pozdavaju veci, ktore tu navrhujem. Kazdy z nas ma nejaky druh lovu, ktorym chyta najradsej, preto vie k tomuto zaujat kvalifikovane stanovisko a navrhnut zmeny k lepsiemu. Bolo by preto dobre sa nejako spojit, dat tieto navrhy zmien dokopy a predlozit ich na schodzach koordinovane, nech vidno, ze tie zmeny podporuje viac ludi. Napr. rybopet je tu hovorca vlackarov, ty kaprarov ... tak podme presadzovat zmeny spolocne ako rybari.
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod Rotteno » Str Jan 19, 2011 10:14 pm

Ja som len za ... vieš .. na tom to fore som spolu s Kurom začinal klebetiť s rybármi hneď ako sa rozbehlo ... tam sme sa vlastne aj spoznali ... neskor sme boli parťáci - kaprári .... Ale prestal som to tu navštevovať hlavne koli tomu, že sa tu kompletne zmenila obsádka a práve terajšia komunita tu moc začala rozdelovat rybárov na rôzne skupinky ... ked si to tak človek čítal, mal z tých kecov tu pocit, že je tu samí "vláčkar", ktorý sa cíti nevjem z akého dôvodu niečo viac ako ktorýkoľvek iný rybár.... a to mi vadí .... je to úbohé... Samozrejme nemyslím všetkých ľudí na tomto fóre ... len je tu dosť takých .... ;) 8-) Tiež rád vláčim a mám veľa priateľov vláčkarov .... Ja mám rád všetky spôsoby lovu rýb - samozrejme legálne. IF THE KIDS ARE UNITED THEY WILL NEVER BE DIVITED ;)
Rotteno
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Poslaťod maro » Str Jan 19, 2011 10:43 pm

Netreba sa brat prilis vazne, potom sa ma nemoze dotknut pristup hlupaka, ktory prilis vazne berie sameho seba a citi sa byt majstrom sveta. Ja osobne som si tu par krat urobil srandu z takychto individui. Skoda, ze si odtial zmizol, celkovo to tu umiera, vacsina ludi, ktori su ochotni komunikovat (a to su hlavne vlackari, jedina skupina, ktora aktivne zije spolu a dokaze napr. usporaduvat stretavky) sa presunula na MRK a tu to max. len monituruju. Skoda ... inak s kurkom sme momentalne partaci muskari ... :D
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod maro » Štv Jan 20, 2011 2:08 pm

Na severnej Morave maju vramci ich Uzemneho zvazu uzakoneny lov na haciky bez protihrotov na pstruhovych vodach. Na MRKu je k tomu zaujimava diskusia, kto ma chut a cas nech sa tam pozrie a vyvodi si vlastne zavery ... http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=626076
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod basta » Pia Jan 21, 2011 9:06 pm

Ako to tak sem - tam sledujem je tu veľa podnetných návrhov, ktoré majú niečo do seba.S hornou mierou kapra majú naozaj v českých revíroch dlhšie skúsenosti. Myslím, že podobne aj u nás by sa to ujalo hlavne by bolo dobré, keby sa to udialo po prípadnej zmene režimu na Krásnej. Páči sa mi aj Ekov návrh, čo sa týka ostrieža. Je naozaj na ústupe tak ako lipeň, pstruh potočný, mrena a vôbec ryby, ktoré nenasádzame. Lipňov napríklad aj vysádzame pravidelne a vôbec sa to neprejavuje. Zvýšenie miery u pstruhov je pekná vec, za ktorú by som sa prihovoril, ale je treba mať na pamäti, že je tu nepôvodný kormorán, ktorý nám decimuje stavy našich rýb. Musíme sa všetci angažovať za to, aby neboli len výnimky na odstrel ale rovno vybaviť aby to bola škodná, ktorú treba eliminovať. Myslím, že je nás viac ako ochranárov, len sme ticho na všetkých fórach. Pri vode je to na mieste ale musíme sa ozývať aj mimo našej rybárskej komunity. Úhorov niekto spomínal a nepáčilo sa mu, že sa začal chrániť. Nepoznal zrejme súvislosti. Úhory sú sledované celosvetovo a sú na vyhynutie. Čítal som v českom časopise Rybářství, že napríklad keď v roku 1980 priplávalo k brehom Európy 100% tak v roku tuším 2007 len jedno percento úhorieho monté, čo je alarmujúce.Bohužiaľ úhor sa musí vyvíjať v sladkej vode a musí prežiť aj cestu do mora,kde sa vie vytrieť. Iste uznáte, že to nie je ľahké. Násadu úhora ako viete nám zaplatila Únia a dala si podmienku na ochranu. Peniaze samozrejme nedala sama od seba, ale vybavila to Rada.
basta
Hospodár
Hospodár

Poslaťod maro » Pia Jan 21, 2011 10:31 pm

Basta, su podla teba tieto navrhy priechodne na schodzach? Je naozaj nutne urobit kroky k ochrane ohrozenych druhov ryb, napr. aj zavedenim, prip. zvysenim lovnych mier.

Kormoran je ozaj velky problem, a nie len u nas. Porad, ako a kde sa angazovat v tejto zalezitosti, ja o tom info nemam a bolo by dobre to tu prezentovat. Nevies, existuje nejaky koordinovany postup rybarskych zdruzeni statov, ktorych sa to tyka? Alebo minimalne vzajomna inspiracia v rieseni problemu?

Je realna hrozba zmeny rezimu na strkovisku Krasna???
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod basta » Sob Jan 22, 2011 10:04 pm

Na schôdzach sú určite tieto nápady priechodné.Problémom môže byť, či sa dostanú návrhy aj do parlamentu a či ich podporia poslanci. Čo sa týka kormoránov všade v okolitých štátoch problém riešia ich odstrelom a plašením(pokiaľ viem). Všade sa začalo po prieťahoch dosť neskoro a určite to dlho potrvá kým by sa dosiahol stav aký bol predtým a to nula kormoránov u nás po celú zimu. Nepôvodný druh, ktorý okrem toho že škodí na obsádke našich pôvodných, veľakrát aj chránených druhoch rýb roznáša značné množstvo parazitov po celej Európe. O Krásnej sa bude asi jednať za chvíľu na schôdzach. Nie som si istý, ale myslím,že končí trojročné obdobie.(pozri kaprové vody>krásna>3.strana)
basta
Hospodár
Hospodár

Poslaťod maro » Sob Jan 22, 2011 11:11 pm

Vprvom rade musi byt vola zmenit zakon a vyhlasku zo strany zvazu, potom sa da najst aj cesta k poslancom. Ked som podobne zmeny navrhoval na schodzach, mal som dojem, ze najvacsi problem bol prave na strane cinovnikov zvazu, kedze nechceli zakon vobec otvarat. Hlavne Harvanek bol proti zasahom, akymkolvek ...

O Krasnej bude rozhodovat kto, ci sa predlzi status CHaP alebo nie? Bude sa hlasovat na schodzach?
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod kura11 » Ned Jan 23, 2011 7:03 pm

Ja by som bol na pstruhovke za pouzivanie hackov bez protihrotu, dalej na privlacovcyh nastrahach maximalne jeden trojhacik a samozrejme zbaveny protihrotov-toto samozrejme v zaujme ochrani ryb aj kontrolovat a trestat, dalej by som bol za zavedenie zvysenej lovnej miery u Pstruha potocneho na 40cm, je to krasna ryba a je na ustupe, citit to! zasluzil by si vecsiu ochranu... duhak nech ma mieru 30cm... dalej by som zakazal lov na mrtvu rybku!! a obmedzil pocet ulovenych pstruhov, lipnov na 2 KS, za to by som predlzil vychadzky na 5 v tyzdni... :idea: je to sice pekne ale neuskutocnitelne, pritom uplne jednoduche, vyhovujuce pravidla... ALE pride iny Pako a ten navrhne naopak lov na plavak na dazdovku, lov 5 dni v tyzdni, lovnu mieru 20cm a aspon 8 ryb za den, kludne stacia aj dva vychadzky do tyzdna... protihroty??? kde ze zatlacat... a sme doma... nazor proti nazoru... preto je to neuskutocnitelne...
kura11

Poslaťod maro » Ned Jan 23, 2011 9:47 pm

Janci, navrh na zmenu treba vediet aj obhajit, preco je to navrhovane. A argument, ze preto, lebo by to bolo fasa by dufam Pakovi na schodzi nepresiel. Ale nepoznam zatial inu cestu na presadenie zmeny ako na schodzi. Prides?
maro
Pretekár
Pretekár

PredchádzajúciĎalší

Späť na Rybársky poriadok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia