Keď sme pri tej legislatíve. Pstruhové povolenie na rybolov v roku 2011 vo Vašich revíroch stojí 37 € pre Vášho člena aj pre cezpoľného. Táto suma sa používa na zarybnenie pstruhových revírov. Ja ako cezpoľný musím pri kúpe sezonného povolenia zaplatiť ďalší príspevok na zarybnenie 35 €. Azda môžem chytať raz toľko pstruhov ako domáci, alebo dvakrát viac za týždeň chodiť do revíru? To je čo za úprava? Pritom ryby púšťam, beriem minimum, ale vidím domácich sedliakov a páprdov ako sa po nasadení pstruhov naháňajú z miesta na miesto aby nekontrolovateľne na rybku nachytali toho čo najviac. Ja to zaplatím, pretože milujem prírodu okolo Hornádu a stretol som sa tam aj s fajn ľuďmi ale keď zoberiem do ruky antidiskriminačný zákon tak....Ktovie...
Takýto podobný príspevok som dal do rubriky Rôzne ale akosi sa nenašiel nikto kto by zareagoval. Mal som rybárske povolenia od viacerých organizácií ale nikde nepýtali niečo naviac lebo som cudzí.
Dostávam od Vás pokutu za to, že chodím do Vášho revíru. Nemusíte vydávať povolenia pre cudzích ale to sa sami oklamete. Cudzí väčšinou nenavštevujú revír tak často ako domáci. Poznám cudzích rybárov, ktorí tam za sezónu prišli 2-3 krát! Iste ich je viacej ako tých čo tam prídu 3x do týždňa.
Tak len toľko k tej legislatíve. Tá kráča úplne inými cestami než spravodlivosť a pravda. Netreba zabudnúť aj to, kto ju robí. Howgh!