Diskusia k Návrhom na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Návrhy na zmenu a diskusia o rybárskom zákone, vyhláške a miestnom poriadku.

Re: návrhy na zmeny v Rybárskom zákone a vyhláške

Poslaťod walther » Ned Feb 06, 2011 9:47 am

Keď sme pri tej legislatíve. Pstruhové povolenie na rybolov v roku 2011 vo Vašich revíroch stojí 37 € pre Vášho člena aj pre cezpoľného. Táto suma sa používa na zarybnenie pstruhových revírov. Ja ako cezpoľný musím pri kúpe sezonného povolenia zaplatiť ďalší príspevok na zarybnenie 35 €. Azda môžem chytať raz toľko pstruhov ako domáci, alebo dvakrát viac za týždeň chodiť do revíru? To je čo za úprava? Pritom ryby púšťam, beriem minimum, ale vidím domácich sedliakov a páprdov ako sa po nasadení pstruhov naháňajú z miesta na miesto aby nekontrolovateľne na rybku nachytali toho čo najviac. Ja to zaplatím, pretože milujem prírodu okolo Hornádu a stretol som sa tam aj s fajn ľuďmi ale keď zoberiem do ruky antidiskriminačný zákon tak....Ktovie...
Takýto podobný príspevok som dal do rubriky Rôzne ale akosi sa nenašiel nikto kto by zareagoval. Mal som rybárske povolenia od viacerých organizácií ale nikde nepýtali niečo naviac lebo som cudzí.
Dostávam od Vás pokutu za to, že chodím do Vášho revíru. Nemusíte vydávať povolenia pre cudzích ale to sa sami oklamete. Cudzí väčšinou nenavštevujú revír tak často ako domáci. Poznám cudzích rybárov, ktorí tam za sezónu prišli 2-3 krát! Iste ich je viacej ako tých čo tam prídu 3x do týždňa.
Tak len toľko k tej legislatíve. Tá kráča úplne inými cestami než spravodlivosť a pravda. Netreba zabudnúť aj to, kto ju robí. Howgh!
walther
Diskutér
Diskutér

Poslaťod martino5 » Ned Feb 06, 2011 10:38 am

..walther,ak to nie je tajne ,možeš povedat v ktorej organizacii SRZ si registrovany ...? Dakujem ;) ;)
martino5
Diskutér
Diskutér

Poslaťod rybopet » Ned Feb 06, 2011 11:06 am

walt-keby si bol prišiel, na stretku bol ten najkompetentnejší,ktorý by Ti to možno ozrejmil,prečo je to tak. My sme riešili iné veci, ochranu rýb a zlepšenie podmienok rybolovu.
rybopet
Hyperaktívny diskutér
Hyperaktívny diskutér

Poslaťod walther » Ned Feb 06, 2011 12:33 pm

To ani nie je o kompetencii, pretože všetci máme svoje názory na určité riešenia, ale dobré myšlienky a princípy sa ťažko, preťažko presadzujú. Aj terajší zákon sa pripravoval roky a myslím si, že je horší ako starý. Tento politický systém a forma vládnutia dobrý zákon neurobí, iba ak by sa zmýlili. Na to treba vzdelaných ľudí a nie kdejakých politicky nasadených potrimiskárov, diletantov a kriminálnikov :!:
walther
Diskutér
Diskutér

Poslaťod Rotteno » Ned Feb 06, 2011 1:45 pm

Walther: a co si urobil preto, aby sa veci,ktore ti vadia nejakym sposobom zmenili? Kazdy kto bol na stretlo-schodzi v Bete tam siel hlawvne koli tomu. Spolocne sme hladali navrhy a riesenia, ktore ny nam ako rybarom a clenom SRZ vyhovovovali viac. Ak si aj ty clenom, mas pravo tiez k tomu povedat svoje a prispiet nejakym navrhom... Najjednoduchsie je vsetko na forach kritizovat a neurobit nic pre zmenu. A vzdy sa da nieco preto urobit... Novorocne schodze sluzia prave nato.
Rotteno
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Poslaťod walther » Ned Feb 06, 2011 4:34 pm

Rotteno,
keď ja som robil niečo, tak O Tebe len rozmýšľali. Ja nekritizujem :!: Ty to niekde vidíš? Len som napísal, že dostať niečo múdreho do rybárskych zákonov je nielen navrhnúť. Tvoje názory Ti neberiem, len diskutuj a navrhuj.
walther
Diskutér
Diskutér

Poslaťod martino5 » Ned Feb 06, 2011 6:25 pm

walther spytam sa ešte raz....v ktorej MsO SRZ si organizovany ,ak to nie je tajne? MI? ..... ;) Vdaka za odpoved.
martino5
Diskutér
Diskutér

Poslaťod walther » Ned Feb 06, 2011 7:37 pm

Pýtať sa môžeš ale neviem načo. To nemá nič spoločné s tým čo píšem. Ešte sa ma chceš viackrát pýtať? :P
walther
Diskutér
Diskutér

Poslaťod maro » Ned Feb 06, 2011 10:15 pm

walther> Čítam tvoje príspevky a neviem prísť na to, čo nám chceš v tomto vlákne vlastne povedať. Okrem toho, že ako cezpoľný musíš platiť príspevok na zarybnenie a štve ťa to, hoci si si vedomý toho, že sa s tým nedá resp. neoplatí nič robiť. Možno si si nevšimol, ale sú tu ľudia, ktorí veria, že môžu teraz niečo zmeniť, lebo sa tak trochu začínajú pohýnať ľady. Máš pravdu, že nestačí len navrhovať, toto vieme, ale je to dobrý začiatok a chceme pokračovať ďalej. Keď chceš niečo dobré navrhnúť, alebo poradiť, ako veci ďalej presadiť, alebo s hocičím pomôcť, bude to fajn. Ak chceš len hundrať na politickú situáciu a presviedčať tu o tom, ako sa to nedá, plytváš časom a energiou Ty. Nechaj nás, nech si to zistíme sami. Pýtať sa ťa nebudem nič, lebo odpovede ti robia zjavné problémy ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod martino5 » Ned Feb 06, 2011 10:23 pm

suhlas s Marom ;) ..walther ja len som Ti chcel navrhnut ,či je pre Teba problem sa zaregistrovat do MsO SRZ KE ,len som nevedel kde maš "zaklady"...ale ked nič tak nič.budeme hundrat dalej ;)
martino5
Diskutér
Diskutér

PredchádzajúciĎalší

Späť na Rybársky poriadok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia