Co sa tyka kaprikov na hornade a toho, ze kde sa daju chytit, tak myslim, ze ich je na hornade skoro po celom toku celkom dost a daju sa chytit urcite na mnohych miestach. Konkretne miesta sa samozrejme nevyzradzaju, ale co sa tyka napr. mna osobne, ja som sa zameral na Hornad asi pred dvomi rokmi a zacal som jednoducho skusat miesta a mapovat co, kde a ako. Zacal som tym, ze som si precital uplne celu tuto diskusiu od zaciatku do konca. Skusal som slubne vyzerajuce miesta a viackrat som odisiel samozrejme bez kapra. Stale som veril, ze sa to raz podari a kaprik z Hornadu pride. Nakoniec ono to je celkom fajn hladat tie ryby, lebo clovek vyskusa viacero miest, pochyta kadeco mozne od podustiev, mrien, nosalov a inych a urobi si trosku obraz o vode. Napr. tam, kde prisiel povedzme karas, tak je pravdepodobne, ze tam budu aj kapriky.
Co sa tyka pribliznej lokalizacie kaprov: nad Kosicami som bol jedine v Druzstevnej a tam sa mi kapra chytit nepodarilo i ked tie miesta vyzeraju slubne. Dole nizsie pod Druzstevnou az do Kosic som nechytal, lebo mi to nepripada ako voda pre kapre i ked mozno sa mylim

. Vhodnejsia voda je dole pod Kosicami od Krasnej smerom dole az po Madarsko. Urcite su aj v meste. Prveho kaprika (52 cm) som chytil pred hatou pri Kosickom jazere.
Treba len chodit a skusat. Co sa tyka nastrahy, tak ako to tu uz bolo viackrat napisane, tak na jar jednoznacne kostnaky a v lete a v jeseni funguje kukuricka. Jedneho kapra (57 cm) som chytil aj na boilies (jahoda-ryba) napriek tomu, ze som boilies na hornade skusal len par krat.
A este jedna cenna rada na zaver : ked vidite ludi odchadzat vecer od vody a uz aj vy sa chystate balit, ostante este dve hodinky

.
Tolko k mojmu vycerpavajucemu prispevku.
Vela stastia a lovu zdar.